Τέλος ο καφές στα όρθια - Τι αλλάζει από σήμερα στο take away

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος ο καφές στα όρθια - Τι αλλάζει από σήμερα στο take away

«Φρένο» στην παραμονή πελατών στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων εστίασης, όταν παραλαμβάνουν με take away τα προϊόντα, βάζει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά η τροποποίηση αφορά στο σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341) και αναφέρει:

«Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται για την αποφυγή συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away). Η απόφαση μάλιστα αφορά τόσο στις «κόκκινες» όσο και στις «κίτρινες» περιοχές.

Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider