Tip of the Day

Πώς θα προσληφθείτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια αίτηση

07-07-2022 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα προσληφθείτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια αίτηση

Ευκαιρία σε όσους νέους και νέες επιθυμούν να εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ο νέος διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσλαμβάνει 100 νέους υπαλλήλους στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος (ΓΔ DEFIS).

Για να είναι επιλέξιμοι/-ες, οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών και την απαιτούμενη επαγγελματική πείρα.

Για να υποβάλει αίτηση ο εκάστοτε υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό EPSO ή θα πρέπει να τον δημιουργήσει. Στη συνέχεια θα υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO https://epso.europa.eu/job-opportunities έως τις 19 Ιουλίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας είναι διαθέσιμη στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας σε οποιαδήποτε από αυτές εκτός από την ενότητα «Αξιολογητής ταλέντου», η οποία πρέπει να συμπληρωθεί στην αγγλική γλώσσα.

Τα καθήκοντα ανά ειδικότητα

Διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας (AD 7)

1. Σχεδιασμός, κατάρτιση, παρακολούθηση και ανάλυση της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής για την εσωτερική αγορά της ΕΕ στον τομέα της άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, των προγραμμάτων χρηματοδότησης και των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων. Διενέργεια σχετικών νομικών, χρηματοοικονομικών και οικονομικών αναλύσεων.

2. Συμβολή στον καθορισμό των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης, στην κατάρτιση νομοθετικών εγγράφων και στον σχεδιασμό διαδικασιών για την υποστήριξη της υλοποίησης των ευρωπαϊκών αμυντικών προγραμμάτων.

3. Συμμετοχή στην αξιολόγηση συνεργατικών προτάσεων έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας για χρηματοδότηση· διαπραγμάτευση, προετοιμασία, παρακολούθηση και εποπτεία της υλοποίησης επιλεγμένων συνεργατικών έργων έρευνας και ανάπτυξης που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα.

4. Παρακολούθηση και ανάλυση των τάσεων της τεχνολογίας και της αγοράς στον τομέα της άμυνας.

5. Ανάπτυξη και υλοποίηση διαδικασιών και συστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της ΤΠ) για τη διασφάλιση της διαχείρισης ευαίσθητων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διαβαθμισμένων πληροφοριών της ΕΕ.

6. Σχεδιασμός και παρακολούθηση δραστηριοτήτων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας της ΕΕ στον τομέα της άμυνας, ιδίως για τη στήριξη νεοφυών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας (AD 9)

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας εκτελούν καθήκοντα ισοδύναμα με εκείνα που ανατίθενται στους διοικητικούς υπαλλήλους στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από τα εν λόγω καθήκοντα, οι εμπειρογνώμονες είναι επιφορτισμένοι με τα ακόλουθα καθήκοντα:

1. Διαπραγμάτευση και παρακολούθηση περίπλοκων νομικών και διοικητικών συμφωνιών με οργανισμούς που στηρίζουν την Επιτροπή στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών αμυντικών προγραμμάτων.

2. Εκπροσώπηση της Επιτροπής σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της άμυνας και με τους αρμόδιους διοργανικούς φορείς και ομάδες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπων της βιομηχανίας.

3. Συντονισμός και εποπτεία ομάδων που έχουν ως αντικείμενο εργασίας τα προαναφερθέντα τυπικά καθήκοντα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα του διαστήματος (AD 7)

1. Συμβολή στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της διαστημικής πολιτικής της ΕΕ, στους τομείς της πρόσβασης της ΕΕ στο διάστημα, των διαστημικών υποδομών και των διαστημικών υπηρεσιών.

2. Συμβολή στην υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ και των μελλοντικών διαστημικών προγραμμάτων, καθώς και στη διαστημική έρευνα της ΕΕ, κυρίως για την προώθηση της καινοτομίας.

3. Εποπτεία των δραστηριοτήτων του διαστημικού προγράμματος οι οποίες υλοποιούνται μέσω εντεταλμένων οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας διαστημικών συστημάτων της ΕΕ, και συμβολή στην παροχή συναφών υπηρεσιών.

4. Σχεδιασμός καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων παρακολούθησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας της ΕΕ στον τομέα του διαστήματος (ιδίως για τη στήριξη του νέου ευρωπαϊκού βιομηχανικού οικοσυστήματος στον τομέα του διαστήματος) μέσω της νέας πρωτοβουλίας για την επιχειρηματικότητα στο διάστημα «CASSINI».

5. Σχεδιασμός καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων παρακολούθησης για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της διείσδυσης των διαστημικών δεδομένων, εφαρμογών και υπηρεσιών της ΕΕ στην αγορά.

6. Σχεδιασμός, ανάπτυξη και παρακολούθηση δράσεων για την ενίσχυση των συνεργειών της διαστημικής πολιτικής και του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ με άλλες πολιτικές της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού τομέα.

7. Εκπροσώπηση της Επιτροπής και αλληλεπίδραση με άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, κράτη μέλη της ΕΕ, τρίτες χώρες, σχετικούς διεθνείς οργανισμούς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. οργανώσεις του κλάδου), συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων προβολής και επικοινωνίας.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα του διαστήματος (AD 9)

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα του διαστήματος εκτελούν καθήκοντα ισοδύναμα με εκείνα που ανατίθενται στους διοικητικούς υπαλλήλους στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από τα εν λόγω καθήκοντα, οι εμπειρογνώμονες είναι επιφορτισμένοι με τα ακόλουθα καθήκοντα:

1. Διαπραγμάτευση και παρακολούθηση περίπλοκων νομικών και διοικητικών συμφωνιών με οργανισμούς που στηρίζουν την Επιτροπή στην υλοποίηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.

2. Συντονισμός και εποπτεία ομάδων που έχουν ως αντικείμενο εργασίας τα προαναφερθέντα τυπικά καθήκοντα στον τομέα του διαστήματος.

Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:30

Ζελένσκι: «Ευγνώμων» προς τον Τραμπ για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

23:28

Κινέζος ΥΠΕΞ: Πεκίνο και Νέο Δελχί πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας

23:21

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει για πρωθυπουργό τη Γιούλια Σβιριντένκο

23:10

Ήπια κέρδη στη Wall Street - Οι δασμοί Τραμπ δεν «τρόμαξαν» τους επενδυτές

23:00

Καματερό: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους

22:50

Ρουμανία: Η κυβέρνηση Μπολογιάν «επιβίωσε» από την πρόταση μομφής και προωθεί αυξήσεις φόρων

22:35

Ιράν: «Όχι» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν τεθεί ως όρος η διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου

22:15

Πτώση για το πετρέλαιο στη σκιά των δασμών Τραμπ στη Ρωσία

22:00

Ζελένσκι : Προτείνει για τη θέση του υπουργού Άμυνας τον νυν πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ

21:48

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Τα πλήγματα στη Συρία είναι «σαφής προειδοποίηση προς το καθεστώς»

21:34

Ιταλία: 12 δισ. ευρώ και 150.000 θέσεις εργασίας θα στοιχίσουν οι δασμοί Τραμπ

21:17

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου - Ήχησε το 112

21:10

Τσιάρας: Οι Ευρωπαίοι αγρότες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση, ζητούν δίκαιους όρους

20:57

Λίβανος: Ο στρατός κατέστρεψε ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χαπιών Captagon

20:55

Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:40

Κάλας: Η ΕΕ θεωρεί «μεγάλη» τη διορία των 50 ημερών που έδωσε ο Τραμπ στη Ρωσία

20:26

Υποχώρησε ο χρυσός μετά το υψηλό τριών εβδομάδων

20:16

Bitcoin: Η εβδομάδα των cryptos, τα κρίσιμα νομοσχέδια και τα αλλεπάλληλα ρεκόρ

20:05

Κομισιόν: Στην Ελλάδα και σε 4 ακόμα χώρες θα δοκιμαστεί η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για το διαδίκτυο

19:58

Τραμπ: Είμαι ανοιχτός σε συνομιλίες με την ΕΕ για τους δασμούς

19:51

Σε εξέλιξη φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης - Μήνυμα από το 112

19:37

Πτωτικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Απώλειες σχεδόν 5% για Volvo

19:36

Μ. Ανατολή: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι «οδηγεί σε αποτυχία» τις διαπραγματεύσεις

19:22

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί εμπορική και στρατιωτική αφαίμαξη και από φίλους και από εχθρούς

19:08

Θεοχάρης: Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα με ενότητα και αποφασιστικότητα

19:01

Τραμπ: Δασμοί 100% στη Ρωσία αν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία σε 50 ημέρες - Στέλνει πυραύλους Patriot στο NATO

18:55

Βυθίστηκε σκάφος της Frontex ανοιχτά της Λέσβου - Διασώθηκε το πλήρωμα

18:52

ΕΕ για δασμούς: Θέλουν συμφωνία, μελετούν αντίμετρα, λοξοκοιτούν πλέον και τις υπηρεσίες

18:44

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων

18:33

Ιράν: Ακόμα υπό εξέταση το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ