The Gentlemen: Κατακτούν το Netflix και τον κόσμο της μόδας!

Παλαιακές καμπαρντίνες, σακάκια τουίντ και ακριβά ρολόγια: Οι καταναλωτές έχουν μαγευτεί από το old money aisthetics της βρετανικής αστικής τάξης που απεικονίζεται στην επιτυχημένη σειρά The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι που έχει κατακτήσει την πρωτιά στο Netflix!
The Gentlemen: Κατακτούν το Netflix και τον κόσμο της μόδας!

Παλαιακές καμπαρντίνες, σακάκια τουίντ και ακριβά ρολόγια: Οι καταναλωτές έχουν μαγευτεί από το old money aisthetics της βρετανικής αστικής τάξης που απεικονίζεται στην επιτυχημένη σειρά The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι που έχει κατακτήσει την πρωτιά στο Netflix όσον αφορά τα views, σε μια ιστορία που μπλέκει από δούκες, ναρκοβαρώνους, κληρονομιές, καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά μέχρι... πυγμαχία.

Το κόκκινο βελούδινο φόρεμα της Σούζι Γκλας, την οποία υποδύεται η Κάγια Σκοντελάριο, τα ρούχα από ύφασμα τουίν των Θίο Τζέιμς και Έντι Χόρνιμαν αλλά και κοστούμι κοτόπουλου με φτερά στο χέρι του αδερφού του Φρέντυ, τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Ινγκς έχουν προκαλέσει καταναλωτική φρενίτιδα σε πολλές χώρες του πλανήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν 53 δευτερόλεπτα κοστίζουν 12,4 εκατ. δολάρια

Το Pinterest ανέφερε αύξηση σε αναζητήσεις όπως «Theo James aesthetic», «flat cap», «tweed jacket outfit» και «vintage watches» μέσα στην εβδομάδα από την κυκλοφορία της σειράς. Παράλληλα, η Asos κυκλοφόρησε έναν οδηγό για το πώς να ανακατασκευάσετε το στυλ των πρωταγωνιστών με το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ, ενώ η Savile Row Henry Poole συνεργάζεται με το Netflix για μανικετόκουμπα και μεταξωτά φουλάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Louis Vuitton στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ο οίκος μόδας «ντύνει» τα μετάλλια και τη δάδα

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις με προϊόντα μόδας που εμφανίζονται στη σειρά λένε ότι έχουν δει αξιοσημείωτες αυξήσεις πωλήσεων. Η Cordings of Piccadilly είχε «ένα πραγματικά θετικό αποτέλεσμα», με το παντελόνι Wincanton που φορούσε η Τζόελι Ρίτσαρντσον ως Λέιντι Σαμπρίνα και το παλτό Follifoot να έχουν λίστα αναμονής λόγω των παραγγελιών. Η Clare Haggas, η οποία προμηθεύει τα χαρακτηριστικά εμπριμέ κασκόλ, σημείωσε «άνοδο στις επισκέψεις, τις onlines πωλήσεις και τους νέους πελάτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Formula 1 έχει το ουίσκι της: Αυτό είναι το νέο μπουκάλι που δημιούργησε το Jack Daniel's και η McLaren

Με μια φιλμογραφία που περιλαμβάνει ταινίες όπως οι «Δυο καπνισμένες κάννες», «Η αρπαχτή» και «Rock n' Rolla», ο Ρίτσι δίνει τα... ρέστα του στην γνωστή live streaming πλατφόρμα, εκπλήσσοντας το ξένο κοινό καθώς οι παραδοσιακές αλλά εκκεντρικές εμφανίσεις που φορούν οι Άγγλοι αριστοκράτες στο The Gentlemen δεν απέχουν τόσο πολύ από την πραγματικότητα, αλλά είναι κοντά στο quiet luxury.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Quiet luxury: Κατακτά τον κόσμο της μόδας η ήσυχη τάση που «φωνάζει» πολυτέλεια

Η Λούλου Μποτέμπς, σχεδιάστρια κοστουμιών για την σειρά, ανέφερε ότι είχε εμπνευστεί από το «περπατώντας γύρω από το Λονδίνο ή και την αγγλική ύπαιθρο παρατηρώντας ανθρώπους», προσθέτοντας ότι είχε επιλέξει «κυρίως βρετανικές μάρκες». «Όποιος ζει στην ύπαιθρο ή γνωρίζει κάποιον με κτήμα ή πηγαίνει σε μια από τις παμπ, θα συναντήσει τέτοιους ανθρώπους. Οι Αμερικανοί το θεωρούν γελοίο αλλά συμβαίνει» πρόσθεσε.

Εικόνα

Μάλιστα, ο Ρίτσι ενδιαφέρεται σχεδόν... εμμονικά για το πώς ντύνονται οι χαρακτήρες του και πώς φαίνονται τα χρώματα, τα υφάσματα και το στυλ στην οθόνη. «Νοιάζεται πάρα πολύ, και ξέρει πολλά, οπότε όταν πρόκειται για πράγματα όπως ρολόγια και γυαλιά ηλίου δεν πρόκειται να ξεφύγεις με τίποτα», υπογραμμίζουν συντελεστές της σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 crypto που υπεραποδίδουν το 2024 - Ράλι έως και 2.300%

Το καστ

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Έντι Χάλστεντ που τον παίζει ο Θίο Τζέιμς, στον ρόλο του αριστοκράτη και κληρονόμου μιας τεράστιας έκτασης καλλιέργειας μαριχουάνα, Έντι Χόρνιμαν. Στον ρόλο του «επαναστάτη» αδερφού του βλέπουμε τον ταλαντούχο Ντάνιελ Ινγκς ("I Hate Suzie", "Lovesick") ενώ η Κάγια Σκοντελάριο ("Spinning Out", "Skins") υποδύεται την κόρη του επικεφαλής του καρτέλ, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Χόρνιμαν. Μπόνους η συμμετοχή του γνωστού ποδοσφαιριστή και ηθοποιού Βίνι Τζόουνς, με τον οποίο ο Ρίτσι συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kinds of Κindness: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου – Πρωταγωνιστεί ξανά η Έμα Στόουν

Η πλοκή

O Τέο Τζέιμς είναι ένας πειθαρχημένος νεαρός αξιωματικός, ο οποίος παρατάει τη στρατιωτική ζωή που τόσο απολαμβάνει για να αναλάβει το 500 χρόνων δουκάτο της οικογένειάς του μετά τον χαμό του πατέρα του. Ως δευτερότοκος γιος της οικογένειας, ο Έντι δεν περίμενε ποτέ πως ο πατέρας του θα παρακάμψει την παράδοση και τον πρωτότοκο γιο του, Φρέντι (Ντάνιελ Ιγκς) -ούτε εκείνος το είδε να έρχεται. Όμως η διαθήκη είχε ορισμένες πολύ ρητές εντολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά το Super Bowl ανοίγουν εστιατόριο: Η νέα επιχείρηση των Κέλσι και Μαχόουμς στο Κάνσας

Ο Φρέντι, είναι ελαφρόμυαλος, χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ευκολόπιστος ενώ όταν ένα χρέος του σε έμπορο κοκαΐνης αποκαλύπτεται, ο αδελφός του θα προσπαθήσει να ξεχρεώσει. Ωστόσο, αν και δεν προλαβαίνει να συγκεντρώσει τις 8 εκατ. λίρες που χρειάζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μια άγνωστη κυρία αναλαμβάνει να ξεναγήσει τον πλούσιο κληρονόμο στα… κτήματα του και του αποκαλύπτει πως ο πατέρας του, στην ανάγκη για cash flow, επέτρεψε να στηθεί μια επιχείρηση παραγωγής κάνναβης, η οποία αποφέρει στην οικογένεια ένα γενναίο ετήσιο εισόδημα. Η ίδια, η Σούζι Γκλας (Κάια Σκοντελάριο), κόρη του εγκεφάλου της επιχείρησης, αναλαμβάνει να μυήσει τον νεαρό κληρονόμο στον υπόγειο κόσμο της βρετανικής μαφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ