Άλεξ Καρπ: Ο CEO της Palantir ξεσπά κατά των «σορτάκηδων» - «Είναι χρήστες κοκαΐνης»

Σχεδόν τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο πιο ευτυχισμένο από το να αφαιρεί τις γραμμές κοκαΐνης από τα πιάτα των... άτιμων «σορτάκηδων», σύμφωνα με τον 56χρονο CEO.
Άλεξ Καρπ: Ο CEO της Palantir ξεσπά κατά των «σορτάκηδων» - «Είναι χρήστες κοκαΐνης»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Palantir, Άλεξ Καρπ, έκανε... με τα κρεμμυδάκια τους «σορτάκηδες», δηλαδή traders που στοιχηματίζουν στην πτώση της τιμής της μετοχής μιας εταιρείας, υπογραμμίζοντας ευθέως πως είναι χρήστες ναρκωτικών και καταστρέφουν ισχυρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλουτίζει και μέσα από τη φυλακή: Ράλι σχεδόν 1.000% για τη μετοχή της εταιρείας του

«Μου αρέσει να καίω τους "σορτάκηδες". Σχεδόν τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο πιο ευτυχισμένο από το να αφαιρεί τις γραμμές κοκαΐνης από αυτούς τους άτιμους πωλητές, οι οποίοι διαλύουν μια πραγματικά σπουδαία αμερικανική εταιρεία. Όχι μόνο τη δική μας, αλλά γενικά λατρεύουν να "σορτάρουν" δυναμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ώστε να μπορούν να πληρώσουν για την κόκα τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNBC.

Εικόνα

«Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να τους συμβεί είναι να τους στείλουμε σπίτι τους χωρίς να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Το καταλαβαίνω, είναι όλα business. Εσείς κάνετε το δικό σας κομμάτι, εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα» έσπευσε να συμπληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «μυαλό» ενός 25χρονου «σορτάκια»: Έβγαλε 7,3 εκατ. ευρώ σε 2 έτη

Η μετοχή της Palantir εκτινάσσεται περίπου 47% φέτος, με αποτέλεσμα να πληγούν σχεδόν ανεπανόρθωτα όσοι αποπειράθηκαν να την «σορτάρουν», καθώς τους... γύρισε μπούμερανγκ, με τον 56χρονο CEO που διαθέτει περιουσία σχεδόν 3 δισ. δολάρια, να το απολαμβάνει ιδιαιτέρως.

Εικόνα

Παράλληλα, ο Καρπ ανέφερε πως η εταιρεία έχει δει εργαζομένους της να αποχωρούν και αναμένει να δεχτεί περισσότερα χτυπήματα από τη δημόσια υποστήριξή της προς το Ισραήλ. Η Palantir, γνωστή για τις συμβάσεις της με το αμερικανικό κράτος στους τομείς της άμυνας και των πληροφοριών, έχει παράσχει την τεχνολογία της για την υποστήριξη των Ουκρανών και Ισραηλινών στρατιωτών στους αντίστοιχους πολέμους τους.