Μαρίας Κάλλας: Tο σπίτι της στην Πατησίων γίνεται Ακαδημία

Η πρόεδρος κ. Βάσω Παπαντωνίου και τα μέλη του Δ.Σ. της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα μιλήσουν για τον σχεδιασμό του εμβληματικού κτιρίου που θα γίνει Ακαδημία. Στην παρουσίαση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας.
Μαρίας Κάλλας: Tο σπίτι της στην Πατησίων γίνεται Ακαδημία

Με την τεχνολογία 3D, θα παρουσιαστούν οι μελέτες ανακατασκευής του κτιρίου της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Μαρία Κάλλας από το 1937 έως το 1945, την Τετάρτη, 24 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο St. George Lycabettus, όπως έγινε γνωστό με σχετικές ανακοινώσεις.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Callas (@mariacallasofficial)

Η παρουσίαση, θα γίνει σε συνεργασία, με την ομάδα των αρχιτεκτόνων που εκπόνησαν τις μελέτες για την ανακατασκευή του κτιρίου καθώς και την ομάδα των αναδόχων που ανέλαβαν τις εργασίες αυτές, ώστε να στεγαστεί σε αυτό η Ακαδημία που φέρει το όνομα της κορυφαίας ντίβας του λυρικού τραγουδιού.

Εικόνα

Η πρόεδρος κ. Βάσω Παπαντωνίου και τα μέλη του Δ.Σ. της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα μιλήσουν για τον σχεδιασμό του εμβληματικού κτιρίου που θα γίνει Ακαδημία. Στην παρουσίαση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο

Η διάσημη Ελληνίδα υψίφωνος, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1923 στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες. Το 1937, οι γονείς της, η Ευαγγελία και ο Γιώργος Καλογερόπουλος, χώρισαν και η μητέρα της αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με τις κόρες της. Εκεί η Κάλλας παρακολούθησε μαθήματα με την Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, μια διάσημη ισπανίδα σοπράνο. Στην ηλικία των 16 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην Αθήνα με ένα μικρό ρόλο στο «Boccaccio», ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήρθε χρόνια αργότερα, στην «Τόσκα».

Εικόνα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων αποτελεί το μοναδικό Μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο που καθόρισε την όπερα του 20ου αιώνα. Στεγάζεται σε τριώροφο νεοκλασικό κτίριο 1.070 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Μητροπόλεως 44. Βασική αποστολή του είναι να κάνει γνωστή την καλλιτεχνική προσωπικότητα και το έργο της εμβληματικής λυρικής καλλιτέχνιδας σε ευρύτερες ομάδες κοινού και ειδικά σε όσες και όσους δεν είναι εξοικειωμένες/οι με την όπερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από την Heinz

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου αναπτύσσεται στον Α΄ και τον Β΄ όροφο και στοχεύει στη βιωματική εμπειρία και τη διάδραση. Ο Γ΄ όροφος διαθέτει αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes, μικρές συναυλίες και εκδηλώσεις. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει το πωλητήριο και το καφέ/εστιατόριο La divina.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο επίκεντρο του διεθνούς «τζετ σετ» η Ελλάδα - Χορός... εκατομμυρίων για luxury ακίνητα

Διαθέτει θεματικά δωμάτια, στα οποία κάποιος μπορεί να ακούσει και να δει ερμηνείες της διεθνούς φήμης σοπράνο και συνέχισαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου φιλοξενούνται κείμενα, αντικείμενα και σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, που ξετυλίγουν το νήμα της ζωής και της καριέρας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ