Παγκόσμια πρωτιά: Πληρώνει το ενοίκιό του σε Bitcoin - «Σταθμός» για τα cryptos

Ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο βήμα για την ενσωμάτωσή τους στην πραγματική οικονομία πέτυχαν τα κρυπτονομίσματα, καθώς υπεγράφη το πρώτο μισθωτήριο - συμβόλαιο για πληρωμή ενοικίου σε Bitcoin.
Παγκόσμια πρωτιά: Πληρώνει το ενοίκιό του σε Bitcoin - «Σταθμός» για τα cryptos

Ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο βήμα για την ενσωμάτωσή τους στην πραγματική οικονομία πέτυχαν τα κρυπτονομίσματα, καθώς στην Αργεντινή υπεγράφη το πρώτο μισθωτήριο - συμβόλαιο για πληρωμή ενοικίου σε Bitcoin στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήπιε 879 μπύρες και απεφάνθη: Ιδού οι 11 καλύτερες του κόσμου - «Ξεχωρίζω την Αθήνα»

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Paginal12, την περασμένη εβδομάδα ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής ενός διαμερίσματος στο Ροζάριο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, υπέγραψαν συμφωνία που ορίζει ότι το ενοίκιο πρέπει να καταβάλλεται μηνιαία σε Βitcoin, το πιο ευρέως διαδεδομένο crypto στον πλανήτη που καταγράφει μεγάλη άνοδο και αποτελεί... πόλο έλξης.

Εικόνα

Το ενοίκιο που συμφωνήθηκε ισοδυναμεί σε 100 Τether τον μήνα. Το Τether είναι ένα stablecoin που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, επομένως πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ενοίκιο ανέρχεται στα 100 δολάρια μηνιαίως, τα οποία ο ιδιοκτήτης θα λαμβάνει σε Bitcoin μέσω της πλατφόρμας Fiwind. Εκπρόσωπος της εταιρείας υπογράμμισε ότι πρόκειται για την μοναδική συμφωνία τέτοιας φύσεως μέχρι στιγμής «τουλάχιστον για την Αργεντινή», με το Business Insider να εκτιμά ότι αποτελεί την πρώτη διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με δελτίο 4,5 ευρώ κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο - Έπιασε 14 στα 14 σε αδιανόητο στοίχημα

Ερωτώμενη σχετικά με το γιατί ο ιδιοκτήτης προτιμά να πληρώνεται σε Βitcoin αντί για Τether, η επικεφαλής marketing της Fiwind, Φλoρέντσια Φέλντμαν, απάντησε πως: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για προσωπική απόφαση. Υποθέτουμε ότι μπορεί να σχετίζεται με την προσδοκία ότι, το 2024, η τιμή του Βitcoin αναμένεται να ενισχυθεί, λόγω του halving και άλλων παραγόντων, όπως η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ETFs του Βitcoin».

Εικόνα

Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, που είναι υπέρμαχος του Βitcoin, ενέκρινε έναν νόμο που επιτρέπει τη χρήση του κρυπτονομίσματος σε επίσημα συμβόλαια τον περασμένο μήνα. Η απόφαση ακολουθεί την τάση που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια, όπου οι Αργεντινοί στρέφονται όλο και περισσότερο στα κρυπτονομίσματα, καθώς το εθνικό τους νόμισμα, το πέσο, έχει δει την αγοραστική του δύναμη να καταβαραθρώνεται, λόγω της εκτόξευσης των πληθωριστικών πιέσεων.