CUTTY SARK: Το θρυλικό σκωτσέζικο ουίσκι γιορτάζει 100 χρόνια με μια limited edition ετικέτα

Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το CUTTY SARK γιόρτασε 100 χρόνια «περιπέτειας» και παρουσίασε τη liimited edition ετικέτα του. Εκλεκτοί καλεσμένοι και δημοσιογράφοι επιβιβάστηκαν επιβιβάστηκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ιστιοφόρο για μια μοναδική βόλτα παρέα με το θρυλικό ουίσκι.
CUTTY SARK: Το θρυλικό σκωτσέζικο ουίσκι γιορτάζει 100 χρόνια με μια limited edition ετικέτα

Από το 1923, το CUTTY SARK Scotch Whisky, παραμένει πιστό στο πνεύμα της περιπέτειας. Με τις ρίζες του στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, το θρυλικό σκωτσέζικο ουίσκι, δίκαια θεωρείται ένα από τα πλέον αντισυμβατικά ποτά.

Διαβάστε ακόμα: London Bridge Distillery School - Η νέα σχολή που σας μαθαίνει απόσταξη τζιν και blending για ουίσκι και ρούμι

Στην Ελλάδα, τα 100 χρόνια του θρυλικού brand γιορτάστηκαν με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με έμπνευση το καράβι από το οποίο πήρε το όνομα του, το αιωνόβιο πλέον CUTTY SARK, δημοσιογράφοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι επιβιβάστηκαν σε ένα κλασικό και ξεχωριστό ιστιοφόρο, ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, για μια μοναδική βόλτα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το διαχρονικό σκωτσέζικο blend ενώ παρουσιάστηκε η συλλεκτική επετειακή ετικέτα των 100 χρόνων.

Εικόνα

Η χαρακτηριστική γεύση του CUTTY SARK και το κλασικό πράσινο μπουκάλι «ντύθηκαν» με αφορμή την επέτειο του ιστορικού brand με μια συλλεκτική vintage ετικέτα, όπου φυσικά πάντα δεσπόζει το θρυλικό πλοίο. Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του ιστιοφόρου βασιζόταν σ’ ένα ποίημα του Robert Burns από το 1791 με τον τίτλο «Tam O’ Shanter».

Εικόνα

Ο ήρωας του ποιήματος ονόματι Tam, γυρνώντας στο σπίτι του ένα βράδυ, είδε στον αυλόγυρο της εκκλησίας να χορεύουν τρεις μάγισσες. Μία από αυτές, η Nannie Dee, που φορούσε κοντή πουκαμίσα (cutty sark στα γαελικά) άρχισε να τον κυνηγάει. Καλπάζοντας με το άλογο και προσπαθώντας να ξεφύγει από την τρομερή μάγισσα, ο O’ Shanter κατάφερε να σωθεί την κρίσιμη στιγμή πέφτοντας στο ποτάμι.

Εικόνα

Η Nannie Dee μην μπορώντας να διαβεί τρεχούμενο νερό, όπως όλες οι μάγισσες, έμεινε στην όχθη. Η Nannie Dee ή αλλιώς η Cutty Sark από το μύθο του Tam Ο' Shanter αποτυπώθηκε στο ακρόπρωρο του θρυλικού ομώνυμου ιστιοφόρου.

Το Cutty Sark με τη συλλεκτική limited edition ετικέτα κυκλοφορεί ήδη, και μπορείτε να το βρείτε σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.