London Bridge Distillery School: Η νέα σχολή που σας μαθαίνει απόσταξη τζιν και blending για ουίσκι και ρούμι

Τα βασικά βήματα της απόσταξης και της ανάμειξης του ουίσκι και άλλων αποσταγμάτων διδάσκονται τώρα στο London Bridge Distillery School. Η νέα σχολή διαθέτει 16 μίνι αποστακτήρες και έναν μεγαλύτερο αποστακτήρα 50 λίτρων και τα μαθήματα ξεκινούν από τις 12 Ιουλίου.
London Bridge Distillery School: Η νέα σχολή που σας μαθαίνει απόσταξη τζιν και blending για ουίσκι και ρούμι

Η θεωρία από την πράξη, όπως όλοι γνωρίζουμε, απέχει παρασάγγας. Έτσι και στην περίπτωση του ουίσκι, μπορεί να ξέρουμε τα πάντα για τις μάρκες, την ιστορία, τι είναι τα single malt και τα blend, ωστόσο οι ίδιοι δεν έχουμε ποτέ αποστάξει ή δεν έχουμε αναμείξει το δικό μας ποτό.

Διαβάστε ακόμα: Διεθνής Διαγωνισμός Ουίσκι 2023 - Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice 1989 Mortlach - Το καλύτερο σκωτσέζικο single malt στον κόσμο

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει αυτή τη γνώση, έχει πλέον τη δυνατότητα να το κάνει χωρίς να απομονωθεί για μήνες σε κάποιο αποστακτήριο της Σκωτίας. Τα βασικά βήματα της απόσταξης και της ανάμειξης του ουίσκι και άλλων αποσταγμάτων διδάσκονται τώρα στο νέο London Bridge Distillery School.

Αυτό η νέα σχολή πρόσμειξης και απόσταξης είναι μέρος του Whisky Exchange, ενός μεγάλου online store οινοπνευματωδών ποτών που ιδρύθηκε το 1999 και εξαγοράστηκε το 2021 από την Pernod Ricard. Το brand είναι γνωστό για την τεράστια γκάμα του, καθώς διαθέτει σχεδόν τα πάντα, από σπάνια μπουκάλια αμερικανικού μπέρμπον μέχρι limited editions του The Macallan.

Η σχολή βρίσκεται κάτω από το φυσικό κατάστημα του Whisky Exchange στη βρετανική πρωτεύουσα και από τις 12 Ιουλίου μπορείτε να κάνετε κράτηση για μερικά διαφωτιστικά μαθήματα σχετικά με τον τύπο του οινοπνεύματος που σας ενδιαφέρει.

Το London Bridge Distillery School διαθέτει 16 μίνι αποστακτήρες και έναν μεγαλύτερο αποστακτήρα 50 λίτρων, αλλά το μόνο απόσταγμα που μπορείτε πραγματικά να αποστάξετε μόνοι σας είναι το τζιν, δεδομένου ότι απαιτεί απλώς ουδέτερο απόσταγμα σιτηρών και βοτανικά χωρίς να χρειάζεται να μπει σε βαρέλια για να ωριμάσει.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο θα μάθουν πώς να αποστάζουν το δικό τους προσωπικό τζιν χρησιμοποιώντας έναν από τους μικρο-αποστακτήρες και επιλέγοντας μεταξύ 24 διαφορετικών βοτανικών για να αρωματίσουν το απόσταγμα σύμφωνα με τα γούστο τους.

Όσον αφορά το ουίσκι και το ρούμι, πρόκειται στην ουσία για ασκήσεις ανάμειξης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους blend χρησιμοποιώντας ουίσκι που έχουν παλαιωθεί σε διαφορετικούς τύπους βαρελιών. Ομοίως και για το ρούμι, προσφέρεται μια ποικιλία αποσταγμάτων από την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική ώστε να δημιουργήσει κανείς το δικό του προσωπικό μείγμα.

Αυτό που οι συμμετέχοντες παίρνουν μαζί τους στο τέλος του course, είναι ένα μικρό μπουκάλι 50 cl με το ποτό που έχουν οι ίδιοι φτιάξει, η συνταγή τους, ωστόσο, φυλάσσεται στο αρχείο της σχολής σε περίπτωση που θελήσουν να παραγγείλουν περισσότερο.

Οι τιμές για τις εμπειρίες ουίσκι και τζιν ξεκινούν από 120 λίρες (140 ευρώ περίπου) και 95 λίρες (111 ευρώ περίπου) για το ρούμι. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του London Bridge Distillery School.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ