SPEND IT Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ψάχνει προσωπικό με μισθό 4.800 ευρώ τον μήνα

Η Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας αναζητά έναν εμπειρογνώμονα εκπομπών άνθρακα για να αναλάβει την αναφορά δεδομένων βιωσιμότητας.
SPEND IT Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ψάχνει προσωπικό με μισθό 4.800 ευρώ τον μήνα

Η αναζήτηση νέας εργασίας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Οι οικονομικές συνθήκες, η τοποθεσία της δουλειάς ή οι δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει μια εταιρία είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη οι περισσότεροι πριν αποφασίσουν να στείλουν το βιογραφικό τους, απαντώντας σε κάποια αγγελία.

Διαβάστε ακόμη: Salvator Mundi (Ντα Βίντσι): 450 εκατ. δολάρια για τον ακριβότερο πίνακα του κόσμου

Καθημερινά δημοσιεύονται πολλές αγγελίες εργασίας, όμως υπάρχουν και κάποιες - ελάχιστες - που ξεχωρίζουν. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η αγγελία που δημοσίευσε πρόσφατα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η κατοικία του νέου βασιλιά της Αγγλίας, Καρόλου Γ' , βρίσκεται σε αναζήτηση νέου εργαζομένου, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, ψάχνει ειδικό στις εκπομπές άνθρακα. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη θέση προσφέρει ετήσιο μισθό 50.000 λιρών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 58.000 ευρώ. Ή αλλιώς μιλάμε για 4.800 ευρώ τον μήνα!

Όπως αναφέρει η αγγελία: «Τα καθήκοντα (του υποψηφίου) θα περιλαμβάνουν τηn παρακολούθηση δεδομένων σχετικά με το αποτύπωμα του άνθρακα, την αναφορά τους και την εργασία για τη βελτίωση της ακρίβειας των δεδομένων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι βασικές πτυχές του ρόλου θα περιστρέφονται γύρω από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το Μπάκιγχαμ , αν και «πιθανότατα θα επεκταθεί σε άλλες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

Η επίσημη θέση που θα έχει ο επιλεγμένος υποψήφιος είναι αυτή του «διαχειριστή αναφοράς δεδομένων βιωσιμότητας» . Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, στον Βασιλικό Οίκο του Ηνωμένου Βασιλείου δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην κλιματική αλλαγή, με στόχο να βάλουν τη βιωσιμότητα σε κάθε δράση που πραγματοποιούν. «Είμαστε αφοσιωμένοι στη μείωση των επιπτώσεών μας στον πλανήτη, με άμεσες ενέργειες που επικεντρώνονται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της χρήσης ενέργειας προς την επίτευξη της κατάστασης μηδενικού άνθρακα».

Μια στροφή στην περιβαλλοντική πολιτική που, σίγουρα, έχει να κάνει πολύ με τον νέο υπεύθυνο του Μπάκιγχαμ, τον Βασιλιά Κάρολο Γ'. Πάντα άλλωστε ενδιαφερόταν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, ενώ έδινε συχνά το παρών σε εκστρατείες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ