Salt Bae: Κλείνει το burger restaurant στη Νέα Υόρκη - Συνεχίζει σε Αγγλία, Ντουμπάι, Κατάρ, Τουρκία και Μύκονο

Τέλος εποχής για το burger restaurant του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae στη Νέα Υόρκη. Τα ρολά στο Salt Bae Burger είναι αποτέλεσμα της αδύναμης πορείας του τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως «το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη».
Salt Bae: Κλείνει το burger restaurant στη Νέα Υόρκη - Συνεχίζει σε Αγγλία, Ντουμπάι, Κατάρ, Τουρκία και Μύκονο

Ο Τούρκος σεφ Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ, δεν είναι πλέον το φαινόμενο των social media που ήταν κάποτε. Και αυτό, δυστυχώς, επηρεάζει αρνητικά τα εστιατόριά του, καθώς το νεοϋορκέζικο burger restaurant, μέλος του ομίλου επιχειρήσεων εστίασης που διευθύνει ο Γκιοκτσέ, φέρεται να έκλεισε οριστικά τις πόρτες του στο κοινό.

Διαβάστε ακόμα: Salt Bae - Αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου US Open 2023 μετά τα καραγκιοζιλίκια στον τελικό του Μουντιάλ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Eater NY, το μπεργκεράδικο με το δημιουργικό όνομα Salt Bae Burger έκλεισε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μολονότι μια πινακίδα στην πόρτα ενημερώνει το κοινό ότι το εστιατόριο μετακομίζει σε μια νέα τοποθεσία, στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για τη διεύθυνση όπου βρίσκεται το προϋπάρχον ψητοπωλείο του Salt Bae, το Nusr-Et Steakhouse. Εκπρόσωπος του ομίλου επιβεβαίωσε, μάλιστα, στο Eater ΝΥ ότι το ψητοπωλείο θα σερβίρει το μενού του εστιατορίου που έκλεισε.

Τα ρολά στο Salt Bae Burger είναι αποτέλεσμα της αδύναμης πορείας του εστιατορίου στην πόλη τα τελευταία τρία χρόνια. Το κατάστημα άνοιξε κοντά στο Union Square Park μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη της πανδημίας, σερβίροντας είδη όπως ένα βοδινό μπιφτέκι Wagyu τυλιγμένο σε φύλλο χρυσού, «χρυσά» μιλκσέικ των 99 δολαρίων και ένα χορτοφαγικό «γυναικείο burger» το οποίο προσφερόταν δωρεάν στις πελάτισσες.

Ωστόσο, παρόλη τη δημοφιλία του ίδιου του Salt Bae στο διαδίκτυο, ο ιστότοπος Gothamist δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Salt Bae Burger ως «το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη».

Το burger restaurant αποτέλεσε στην ουσία τη συνέχεια του Nusr-Et Steakhouse, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη το 2018. Σήμερα, η φίρμα μετράει δύο καταστήματα στο Μανχάταν και σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλο τον κόσμο.

Εικόνα
Ο Salt Bae στα World Bloggers Awards το 2019 στις Κάννες (Πηγή: Getty Images)

Το 2019, η μητρική εταιρεία του εστιατορίου, η Nusr-Et, αντιμετώπισε αγωγές για μια σειρά αδικημάτων, από υπεξαιρέσεις μισθών έως σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου απέρριψε τις καταγγελίες το 2020, λέγοντας ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα» στα εστιατόρια Nusr-Et.

Πλέον, όσοι ανά τον κόσμο επιθυμούν να δοκιμάσουν Salt Bae Burger, θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Ντουμπάι, όπου υπάρχει βρίσκεται το μοναδικό μπεργκεράδικο του Τούρκου σεφ. Και ενώ η θητεία του στις ΗΠΑ κλονίζεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι ο Salt Bae δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τη σκηνή της παγκόσμιας εστίασης.

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Υπό αυτό το πρίσμα, το εμπορικό σήμα του Νουσρέτ μπορεί να σημειώνει απώλειες, δεν φαίνεται όμως να έχει χάσει την απήχησή του σε χώρες όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και φυσικά η πατρίδα του η Τουρκία, όπου διατηρεί 9 εστιατόρια.

Όσο για το Nusr-Et Steakhouse της Μυκόνου, όσο κι δεν βάζουμε το χέρι στη φωτιά για το αν αξίζει τα λεφτά του, ένα είναι σίγουρο: ότι και φέτος το καλοκαίρι θα παρελάσουν ουκ ολίγοι πλούσιοι και διάσημοι από τα τραπέζια του για να ταϊστούν στο στόμα από το χεράκι του Salt Bae.