Salt Bae: Αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου US Open 2023 μετά τα καραγκιοζιλίκια στον τελικό του Μουντιάλ

O Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ, αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου US Open 2023 μετά την απρεπή συμπεριφορά του στον τελικό του 2022 FIFA World Cup. O διάσημος Τούρκος σεφ και ιδιοκτήτης πολυτελών εστιατορίων όχι μόνο εμφανίστηκε στο γήπεδο και παρενόχλησε τον Λιονέλ Μέσι για μια selfie αλλά πήρε στα χέρια του το ίδιο το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Salt Bae: Αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου US Open 2023 μετά τα καραγκιοζιλίκια στον τελικό του Μουντιάλ

O διάσημος Τούρκος σεφ και ιδιοκτήτης πολυτελών εστιατορίων, Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ, έφτασε επίσημα στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις πιο αντιπαθείς προσωπικότητες στον κόσμο. Αιτία τα οδυνηρά στιγμιότυπα στο 2022 FIFA World Cup, που απέδειξαν ότι ο τύπος απλά δεν έχει... το θεό του.

Διαβάστε ακόμα: 2022 FIFA World Cup - Το εντελώς απρόσμενο μέρος που έκλεισε η Αργεντινή για τη διαμονή της στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Γκιοκτσέ όχι μόνο εμφανίστηκε ως διά μαγείας στο γήπεδο του τελικού του Μουντιάλ για να παρενοχλήσει -εν μέσω πανηγυρισμών- τον Λιονέλ Μέσι για μια selfie, αλλά κατάφερε να αρπάξει στα χέρια του το ίδιο το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να ποζάρει κρατώντας το σαν να το είχε κερδίσει ο ίδιος.

Οι ενέργειές του ξεσήκωσαν θύελλα αρνητικών σχολίων εντός και εκτός ποδοσφαίρου, και επιπροσθέτως φαίνεται ότι ο Salt Bae έχει πλέον αποκλειστεί από τον τελικό του Κυπέλλου US Open το 2023.

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του US Open Cup στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας λακωνικά ότι «o Salt Bae αποκλείεται από τον τελικό του Open Cup του 2023», διοργάνωση αντίστοιχη του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έτσι, είναι απίθανο ο Τούρκος σεφ να παρευρεθεί στη διοργάνωση με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορεί το US Open Cup να μην έχει την ίδια αίγλη με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, εξακολουθεί ωστόσο να είναι ένα μεγάλο τουρνουά που έχει επισήμως αντιδράσει στην απρεπή, αντιαθλητική συμπεριφορά του Salt Bae.

Η σίγουρα ανάρμοστη παρουσία του εστιάτορα ανάμεσα στους παίκτες της Αργεντινής και τις οικογένειές τους μετά τη νίκη της ομάδας εναντίον της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε γρήγορα viral, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες προφανώς συνεχίζονται μέχρι τώρα.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να χλευάσουν τον Γκιοκτσέ ήταν και ο διάσημος παίκτης πόκερ Νταν Μπιλζέριαν, ο οποίος μοιράστηκε στα social media μερικά άβολα προσωπικά μηνύματα που λαμβάνει τακτικά από τον σεφ από το 2015.

Εξήγησε μάλιστα ότι τα μηνύματα που λαμβάνει χωρίς κανένα λόγο ή φιλική αναφορά, είναι απλώς selfies του Salt Bae στις οποίες ποζάρει με πελάτες και κρέας. Ο Μπιλζέριαν διευκρίνισε επίσης ότι δεν ακολουθούν καν ο ένας τον άλλον, ούτε ο ίδιος έχει απαντήσει ποτέ στα μηνύματα του Bae.

Εικόνα

Ενώ τα επικριτικά σχόλια συνεχίζονται, ο Γκιοκτσέ φαίνεται να έχει ήδη επιδοθεί σε μια προσπάθεια άμυνας μέσω Instagram. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του εμφανίζει τον Λιονέλ Μέσι να τον αγκαλιάζει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του ποδοσφαιριστή στο εστιατόριό του στο Κατάρ.

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Η αδέξια ανάρτηση εκτιμάται ότι είναι άλλο ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων του Νουσρέτ ως απάντηση στα σχόλια, ωστόσο μετά την επίσημη ανακοίνωση αποκλεισμού του από το US Open είναι σαφές ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Δυστυχώς, η έκταση των επιπτώσεων για τον Salt Bae, δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Η FIFA έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα ανοίξει επίσημη έρευνα για το πώς ο Salt Bae κατάφερε εξαρχής να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά τη λήξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορά της Ομοσπονδίας στον Guardian, «μετά από έλεγχο, η FIFA έχει διαπιστώσει πώς άτομα απέκτησαν αδικαιολόγητη πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την τελετή λήξης στο στάδιο Lusail στις 18 Δεκεμβρίου».

Εάν τελικά τα γήπεδα γίνουν παρελθόν για τον Salt Bae θα το δείξει το μέλλον. Αυτό, ωστόσο, που θα έχει ενδιαφέρον είναι εάν τα εστιατόριά του αποτελέσουν παρελθόν για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ