Porsche eBike Cross Performance και Cross Performance EXC: Δύο κορυφαία ηλεκτρικά ποδήλατα με αέρα supercar

H Porsche εξακολουθεί να αφιερώνει ένα μικρό κομμάτι της στα ποδήλατα, μέσω της παραγωγής νέων ηλεκτρικών μοντέλων αιχμής. Τα πιο πρόσφατα από αυτά είναι τα Porsche eBike Cross Performance και eBike Cross Performance EXC.
Porsche eBike Cross Performance και Cross Performance EXC: Δύο κορυφαία ηλεκτρικά ποδήλατα με αέρα supercar

Πριν ιδρύσει την εμβληματική πλέον εταιρεία αυτοκινήτων του, o 18χρονος Ferdinand Porsche εργαζόταν στην πρώτη του δουλειά, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, αν και στην πραγματικότητα δεν είχε εγγραφεί ποτέ. Αυτό που γρήγορα αντιλήφθηκε είναι ότι χρειαζόταν ένα μέσο μετακίνησης από το σπίτι στη δουλειά και το πανεπιστήμιο, κάτι που, το 1894, τον οδήγησε να δημιουργήσει αυτό που ευρέως θεωρείται το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Virgo E-Bike Helmet - Ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά ποδήλατα έρχεται να εγγυηθεί full face προστασία

Και ενώ σήμερα η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας που ίδρυσε είναι προφανώς τα αυτοκίνητα , η Porsche εξακολουθεί να αφιερώνει ένα μικρό κομμάτι της στα ποδήλατα, μέσω της παραγωγής νέων ηλεκτρικών μοντέλων αιχμής. Τα πιο πρόσφατα από αυτά είναι τα Porsche eBike Cross Performance και eBike Cross Performance EXC.

Για τα δύο κορυφαία μοντέλα, η Porsche συνεργάστηκε με τη ROTWILD -μια ελίτ γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών mountain bikes με έδρα το Dieburg, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα προηγμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα που σχεδιάστηκε από την Porsche και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ROTWILD.

Εικόνα

Πέρα από μια απόκλιση ελατηρίου 100 mm, αυτό το πλαίσιο άνθρακα βελτιστοποιημένου βάρους συνδυάζεται επίσης με ένα πιρούνι ανάρτησης Fox 34 Float Factory και έναν αποσβεστήρα αέρα Fox Float DPS Factory προς τα πίσω.Τόσο το eBike Cross Performance όσο και το ακόμα πιο high-end eBike Cross Performance EXC αντλούν οπτική έμπνευση από την κομψή γραμμή της Porsche 911 και της Porsche Taycan.

Εικόνα

Το ποδήλατο τροφοδοτείται από έναν υπερσύγχρονος κινητήρα Shimano EP801 που αντλεί ισχύ από μια μπαταρία Shimano 630 Wh. Η Shimano προμήθευσε επίσης τους μηχανισμούς 12 ταχυτήτων XT Di2 των ποδηλάτων. Την πέδηση αναλαμβάνει μια κορυφαία διάταξη δισκόφρενου Magura MT7 με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων μπροστά και πίσω.

Εικόνα

Εξοπλισμένα με τιμόνι από ανθρακονήματα, τα ebike διαθέτουν επίσης τηλεσκοπικούς στύλους καθισμάτων Highline 3 από την Crankbrothers, η οποία προμήθευε επίσης τους τροχούς από άνθρακα Synthesis Enduro των δύο νέων μοντέλων.

Εικόνα

Τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της Porsche είναι διαθέσιμα τώρα για προπαραγγελία, με τιμές 12.900 ευρώ για το eBike Cross Performance και 13.900 ευρώ για το eBike Cross Performance EXC. Προσφέρονται σε τρία μεγέθη πλαισίων και έξι διαφορετικές επιλογές χρωμάτων. Και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται βάσει παραγγελίας, κάτι που απαιτεί χρόνο κατασκευής/παράδοσης 12 εβδομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Porsche Design.