Spacetop: Το πρώτο laptop με «αιωρούμενη οθόνη» επαυξημένης πραγματικότητας είναι γεγονός

Η εταιρεία Sightful παρουσίασε το Spacetop, το πρώτο στο είδος του «laptop επαυξημένης πραγματικότητας». Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν διαθέτει μόνιτορ αλλά εμφανίζει μια AR οθόνη υψηλής ανάλυσης σε έναν εικονικό καμβά άνω των 100 ιντσών.
Spacetop: Το πρώτο laptop με «αιωρούμενη οθόνη» επαυξημένης πραγματικότητας είναι γεγονός

Είτε κάθεστε σε ένα γραφείο είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε δουλεύετε με κλασικό ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε με laptop, η οθόνη που αντικρίζουν τα μάτια σας τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετή. Στην εποχή του multitasking και των social media τα «παράθυρα» που έχετε ανοιχτά για να πλοηγείστε επαρκώς στο διαδίκτυο «πνίγουν» τον browser σας ενώ μια δεύτερη οθόνη χρειάζεται επιπλέον χώρο στο γραφείο σας, τον οποίο ίσως δεν έχετε.

Διαβάστε ακόμα: Η Σουηδία κατασκευάζει αυτοκινητόδρόμο που θα φορτίζει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή που δεν απαιτεί ούτε μεγάλο γραφείο αλλά ούτε καν οθόνη για να λειτουργήσει; Η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας Sightful μόλις παρουσίασε το Spacetop, το πρώτο στο είδος του «laptop επαυξημένης πραγματικότητας» το οποίο δεν διαθέτει καν μόνιτορ.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός. Φοράτε τα γυαλιά NReal AR, τα οποία εμφανίζουν μια καθηλωτική οθόνη υψηλής ανάλυσης σε έναν εικονικό καμβά άνω των 100 ιντσών και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε τη συμπαγή βάση 25x27 εκατοστών περίπου του φορητού υπολογιστή για να πληκτρολογήσετε ό,τι θέλετε ή να επιλέξετε τις λειτουργίες που επιθυμείτε.

Είτε χρησιμοποιείτε μία οθόνη είτε δύο ή περισσότερες, το Spacetop έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στη δική σας ροή εργασίας και επιπλέον να μην μπορεί κανείς να δει αυτό που εσείς βλέπετε εκείνη τη στιγμή.

Λειτουργώντας με Qualcomm Snapdragon 865, ο ίδιος ο υπολογιστής διαθέτει 256 GB αποθηκευτικού χώρου με 8 GB μνήμης, προδιαγραφές που υποθέτουμε ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Το πλεονεκτήματα της οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας δεν περιορίζονται μόνο στο ότι δεν χρειάζεστε πια χώρο για να δουλέψετε. Με μια οθόνη που πηγαίνει όπου κι αν στραφεί το βλέμμα σας, δεν θα ανησυχείτε μήπως ο υπολογιστής επηρεάσει τη στάση του σώματός σας ή προκαλέσει ενοχλήσεις στον αυχένα σας.

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε από οπουδήποτε θέλετε, καθώς το Spacetop είναι επίσης κατασκευασμένο για εργασία εν κινήσει. Τα στενά αεροπλάνα και τα πολυσύχναστα καφέ δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα καθώς η σχεδόν απεριόριστη οθόνη δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το Spacetop αναπτύχθηκε από βετεράνους της Apple και της Microsoft. Έπειτα από χρηματοδότηση 61 εκατ. δολαρίων είναι πλέον πραγματικότητα και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Για να μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε ένας από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Sightful.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ