Η Σουηδία κατασκευάζει αυτοκινητόδρομο που θα φορτίζει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε

Η Σουηδία κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτρικό δρόμο στον κόσμο, ο οποίος θα φορτίζει τις μπαταρίες των αυτοκινήτων την ώρα που κινούνται σ' αυτόν Η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 20 χιλιομέτρων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.
Η Σουηδία κατασκευάζει αυτοκινητόδρομο που θα φορτίζει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε

Η Σουηδία θέλει να αφήσει στο παρελθόν τους ενοχλητικούς φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η σκανδιναβική χώρα κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινητοδρόμο στον κόσμο, ο οποίος θα φορτίζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων την ώρα που οδηγούν σε αυτόν, όπως αναφέρει το Elektrek. Μάλιστα, οι Σουηδοί έχουν ήδη δοκιμάσει πιλοτικά τέσσερις προσωρινούς ηλεκτρικούς δρόμους.

Διαβάστε ακόμη: Balenciaga: Μπήκε επίσημα στην ποδοσφαιρική του εποχή - Σχεδίασε μια ειδική φανέλα για τη γαλλική ομάδα Σταντ Ρενέ

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί σε μόλις δύο χρόνια, θα αυξήσει την εμβέλεια των οχημάτων εν κινήσει και θα μειώσει την ανάγκη τους για χρονοβόρες στάσεις φόρτισης. Το έργο διευθύνεται από την Trafikverket, αν και η σουηδική διοίκηση μεταφορών δεν έχει ακόμη καταλήξει ακόμη στην τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί.

Η Trafikverket εξετάζει τρεις διαφορετικές επιλογές τις οποίες έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία. Ο αυτοκινητόδρομος θα μπορούσε να εξοπλιστεί με εναέριες γραμμές μεταφοράς ενέργειας που μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα αυτοκίνητο (όπως ένα τραμ) ή με ηλεκτρικές ράγες που μεταδίδουν ενέργεια στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσω ενός αγώγιμου pickup κάτω από το όχημα. Μια άλλη επιλογή είναι ένα επαγωγικό σύστημα στο οποίο ηλεκτρομαγνητικά πηνία που είναι ενσωματωμένα στον δρόμο περνούν φορτίο στην μπαταρία.

Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Chalmers της Σουηδίας δημοσίευσε τον Μάρτιο μια μελέτη που διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός οικιακής φόρτισης και δυναμικής φόρτισης θα μπορούσε να κάνει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 70% μικρότερες.

Ο ίδιος ο δρόμος θα κατασκευαστεί στην ευρωπαϊκή διαδρομή Ε20, η οποία συνδέει το Hallsberg με το Örebro. Ο αυτοκινητόδρομος παρέχει επίσης πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε. Ο Ε20 επιλέχθηκε καθώς είναι μια οδός με μεγάλη κυκλοφορία και διαθέτει επίσης την απαιτούμενη παροχή ρεύματος.

Ο δρόμος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία λίγο μετά την ολοκλήρωσή του, το 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία σκοπεύει να δημιουργήσει άλλα 3.000 περίπου χιλιόμετρα ηλεκτρικών δρόμων μέχρι το 2045. Άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης την κατασκευή ηλεκτρικών δρόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ