Πολ Νιούμαν: 100 προσωπικά του αντικείμενα από τις ημέρες του στις πίστες αγώνουν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

Ένα τροποποιημένο station wagon Volvo, τα αγωνιστικά μετάλλια και άλλα αναμνηστικά από την «καριέρα» του Πολ Νιούμαν στις πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμόυ βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's στις 31 Μαΐου.
Πολ Νιούμαν: 100 προσωπικά του αντικείμενα από τις ημέρες του στις πίστες αγώνουν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

Το όνομα του Πολ Νιούμαν έχει μείνει ανεξίτηλο, τόσο στα χρονικά του Χόλιγουντ όσο και στον κόσμο των αυτοκινήτων. Ο αείμνηστος σταρ αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής του με ταινίες όπως το «Cool Hand Luke» και το «The Hustler», αλλά διακρίθηκε επίσης και ως ικανός οδηγός αγώνων με τερματισμό στο βάθρο των 24 Ωρών του Le Mans το 1979.

Διαβάστε ακόμα: Rolex Daytona - Δύο προσωπικά ρολόγια του Πολ Νιούμαν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Τα πολλά ταλέντα και κυρίως τα αγωνιστικά επιτεύγματα του εμβληματικού αστέρα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή μια μεγάλη δημοπρασία προσωπικών του αντικειμένων στα τέλη Μαΐου από τον οίκο RM Sotheby’s.

Με τον τίτλο «High Speed: Paul Newman’s Racing Legacy», η δημοπρασία θα περιλαμβάνει 100 αντικείμενα από την περιουσία του θρυλικού ηθοποιού και της αγαπημένης του συζύγου, ηθοποιού Τζόαν Γούντγουορντ.

Εικόνα

Πολλές από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις του Νιούμαν στην πίστα ξαναζούν μέσα από τις αγωνιστικές στολές, τα προσαρμοσμένα κράνη, τα τρόπαια και τα δαχτυλίδια των πρωταθλημάτων του. Διατίθενται επίσης δύο αυτοκίνητα προς πώληση, τα οποία αναδεικνύουν το πάθος του για τους τέσσερις τροχούς.

Το πρώτο είναι ένα station wagon Volvo V90, το οποίο τροποποιήθηκε το 2007 από την αγωνιστική ομάδα του Νιούμαν ως δώρο στον ηθοποιό που έγινε οδηγός αγώνων. Ο Νιούμαν ήταν γνωστός για την εμμονή του να εγκαθιστά κινητήρες από muscle cars σε στέισον βάγκον της Volvo. Μάλιστα, έπεισε τον φίλο του, Ντέιβιντ Λέτερμαν, να αγοράσει ένα τέτοιο μοντέλο.

Εικόνα

«Ο Πολ Νιούμαν μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Ντέιβ, σκέφτομαι να πάρω ένα Volvo station wagon και να του βάλω έναν κινητήρα Ford 302 V-8. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού πιάνου, οπότε θα πρέπει να σπρώξουμε πίσω το τείχος προστασίας της καμπίνας. Μήπως θέλεις ένα;”», ανέφερε ο Λέτερμαν σε μια τηλεοπτική συνέντευξη με τον Τζον Στιούαρτ, το 1995.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον RM Sotheby's, ο δημοφιλής Αμερικανός παρουσιαστής παρήγγειλε ένα και δεν το μετάνιωσε. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί: το τρίτο και τελευταίο Volvo του Νιούμαν είναι ένας κομψός συνδυασμός αμερικανικών επιδόσεων και σουηδικού στυλ.

Με το εύστοχο παρατσούκλι «Volvette», το αυτοκίνητο διαθέτει έναν κινητήρα Chevrolet LS3 V-8 6,2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων με τρομερές επιδόσεις. Το τροποποιημένο station wagon αναμένεται να πουληθεί από 20.000 έως 25.000 δολάρια στην επερχόμενη δημοπρασία.

Εικόνα

Το δεύτερο αυτοκίνητο είναι ένα αγωνιστικό Legends του 1997 που φέρεται να αγόρασε ο Νιούμαν και να το χρησιμοποιούσε για να χορηγεί νέους οδηγούς στην πίστα. «Φοράει» ακόμα το αρχικό του χρώμα με τα αρχικά του ηθοποιού πάνω από τις πόρτες. Η τελική τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 5.000 και 10.000 δολαρίων.

Εικόνα

Τα δύο αυτοκίνητα είναι μόνο μια γεύση από τα 100 σπάνια προσωπικά αντικείμενα του Πολ Νιούμαν που προσφέρονται στη δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου. Για τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου RM Sotheby’s.