Rolex Daytona: Δύο προσωπικά ρολόγια του Πολ Νιούμαν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Η σχέση του Πολ Νιούμαν τόσο με τους αγώνες αυτοκινήτων όσο και με τα ρολόγια, και ειδικότερα τα Rolex, είναι μνημειώδης. Τώρα, μια δημοπρασία από τον Sitheby's φέρνει και πάλι στο προσκήνιο δύο εμβληματικά προσωπικά Rolex Daytona ρολόγια του.
Rolex Daytona: Δύο προσωπικά ρολόγια του Πολ Νιούμαν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Λίγες διασημότητες του 20ού αιώνα, θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το ταλέντο που είχε ο Πολ Νιούμαν σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από τις αναρίθμητες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε το ιερό τέρας του Χόλιγουντ, με ό,τι κι αν ασχολήθηκε, το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα: Patek Philippe Ref. 96 Quantieme Lune: Σε δημοπρασία το σπάνιο ρολόι του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας

Για παράδειγμα, το πάθος του τόσο για τη φιλανθρωπία όσο και για το φαγητό πυροδότησε την ιδέα για το Newman's Own στη δεκαετία του '80, μια μη κερδοσκοπική σειρά με σος για σαλάτες, βασισμένης σε συνταγές του ίδιου του ηθοποιού, η οποία εξακολουθεί να είναι παρούσα στα ράφια των αμερικανικών σούπερ μάρκετ ακόμη και σήμερα.

Μνημειώδης φυσικά έχει μείνει τόσο η σχέση του με τους αγώνες αυτοκινήτων όσο και με τα ρολόγια, και ειδικότερα τα Rolex. Τώρα, μια επερχόμενη δημοπρασία έρχεται να φέρει και πάλι στο προσκήνιο δύο εμβληματικά προσωπικά αντικείμενά του.

Εικόνα

Ως ένθερμος λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου, το 1995, σε ηλικία 70 ετών, ο Νιούμαν έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κέρδισε ποτέ την κατηγορία του στις 24 Ώρες του Daytona. Ως επίσημος συνεργάτης του αγώνα, η Rolex χάρισε στον ηθοποιό ένα ρολόι Daytona «Zenith» 16520, ενώ του απένειμε το βραβείο του «Άνδρα της Χρονιάς».

Η μπροστινή πλευρά του πανέμορφου λευκού καντράν φέρει την επιγραφή: «Rolex at Daytona 24 Paul Newman Rolex Motorsports Man of the Year 1995». Ο Νιούμαν είχε αυτό το ρολόι μέχρι να το δημοπρατήσει για φιλανθρωπικό σκοπό το 1999, αλλά το απέκτησε με κάποιο τρόπο αργότερα στη ζωή του. Τώρα, το ίδιο Rolex Daytona προσφέρεται για άλλη μια φορά προς πώληση.

Το δεύτερο ρολόι της δημοπρασίας είναι ένα Ref. 116519 Rolex Daytona που του δώρισε η 50χρονη τότε σύζυγός του, Τζόαν Γούντγουορντ, ένα ή δύο χρόνια πριν από το θάνατό του το 2008.

Η πλάτη της κάσας του χρονογράφου φέρει την επιγραφή, «Drive Very Slowly Joanne». Με κάσα από λευκό χρυσό, αυτό το ρολόι ήταν το μόνο πολύτιμο μεταλλικό Daytona που ανήκε στον Newman και το τελευταίο ρολόι που του χάρισε η Τζόαν. Το φόρεσε στους αποχαιρετιστήριους γύρους του στην πίστα του Lime Rock Park περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα.

Για να αποκτήσετε ένα από αυτά τα δύο ρολόγια Rolex, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οίκο Sotheby's στις 3 Ιουνίου, όταν η δημοπρασία θα ξεκινήσει ζωντανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ