Seamaster Aqua Terra Worldtimer: Τρία ρολόγια παγκόσμιας ώρας που σηματοδοτούν τη νέα εποχή της OMEGA

Τρία νέα ρολόγια, μέρος της σειράς Seamaster Aqua Terra Worldtimer, παρουσίασε μόλις η OMEGA. Τα μοντέλα διαθέτουν ανθεκτική κεραμική στεφάνη, με δύο από αυτά να έχουν ανοξείδωτο χάλυβα ως βασικό υλικό ενώ υπάρχει και μία έκδοση τιτανίου.
Seamaster Aqua Terra Worldtimer: Τρία ρολόγια παγκόσμιας ώρας που σηματοδοτούν τη νέα εποχή της OMEGA

Όλα δείχνουν ότι τον τελευταίο καιρό η OMEGA βρίσκεται σε οίστρο. Η συνεργασία της με τη Swatch για τα ρολόγια της σειράς Speedmaster Moonwatch φαίνεται ότι έφερε φρέσκο αέρα στην εταιρεία, που πειραματίζεται πλέον με τα μοντέλα της σε νέους συνδυασμούς υλικών.

Διαβάστε ακόμα: OMEGA Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond: Δύο εντυπωσιακά ρολόγια για τα 60ά γενέθλια του 007

Τώρα, η ελβετική ωρολογοποιία κάνει το ντεμπούτο μιας τριάδας νέων μοντέλων ως μέρος της σειράς Seamaster Aqua Terra Worldtimer. Ο ανοξείδωτος χάλυβας επέστρεψε ως βασικό υλικό σε δύο από τα κομμάτια, αυτή τη φορά όμως με την προσθήκη κεραμικής στεφάνης ανθεκτικής στις γρατσουνιές, ενώ υπάρχει επίσης και μια έκδοση τιτανίου (επίσης με κεραμικό πλαίσιο).

Το Aqua Terra Worldtimer της OMEGA συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, ειδικά καθώς η έννοια της παρακολούθησης του χρόνου οπουδήποτε στη Γη γίνεται όλο και πιο ελκυστική σε έναν κόσμο τηλεπικοινωνιών και απομακρυσμένης εργασίας.

Εικόνα

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις του ρολογιού, οι οποίες διέθεταν είτε μπλε είτε λευκά καντράν -και τα δύο με έναν μπλε παγκόσμιο χάρτη στο κέντρο-, οι νέες εκδόσεις κυκλοφορούν είτε σε πράσινο είτε σε γκρι.

Εικόνα

Ενώ η λειτουργία και η εσωτερική κίνηση του μηχανισμού 8938 παραμένουν ίδιες, τα νέα χρώματα διαφοροποιούν σημαντικά τη σειρά, σε αντίθεση με τα φωτεινά μπλε χρώματα των προηγούμενων μοντέλων που έμοιαζαν να διαφημίζουν υπερβολικά τον καταδυτικό τους χαραkτήρα.

Χάρη στη μαύρη κεραμική στεφάνη, το λαστιχένιο λουράκι και το γκρι καντράν από τιτάνιο, η έκδοση τιτανίου κατηγορίας 2 του μοντέλου διαθέτει πλέον πιο ευέλικτο στυλ. Παράλληλα, η πράσινη κεραμική στεφάνη γύρω από το πράσινο καντράν -με επιλογή είτε με μπρασελέ είτε με πράσινο λουράκι από καουτσούκ- αποπνέει μια αριστοκρατική, πλην συγκρατημένη σπορ γοητεία για την έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι. Και τα τρία ρολόγια διατίθενται στο τυπικό μέγεθος κάσας 43 mm.

Τα ρολόγια τιτανίου είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, και για διάφορους λόγους. Είναι πιο οικονομικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν και δεόντως πιο ελαφριά από τα αντίστοιχα από χάλυβα. Για αυτήν την έκδοση τιτανίου του Worldtimer, ολόκληρο το καντράν έχει υποστεί επεξεργασία με λέιζερ, διαδικασία που χρησιμοποιείται ήδη για τη δημιουργία των πανέμορφων χρυσών χαρτών στα καντράν της σειράς.

Εικόνα

Με τιμές που κυμαίνονται από 11.700 έως 13.600 ευρώ, μπορείτε να δείτε και να παραγγείλετε τα τρία νέα μοντέλα Seamaster Aqua Terra Worldtimer στον ιστότοπο της OMEGA.