OMEGA Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond: Δύο νέα εντυπωσιακά ρολόγια για τα 60ά γενέθλια του 007

Η Omega μόλις αποκάλυψε δύο νέα ρολόγια Bond Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα βραχιόλι ιστιοπλοΐας ή ένα σετ μανικετόκουμπα για να ολοκληρώσετε το 007 look σας. OMEGA Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond από ανοξείδωτο χάλυβα OMEGA
OMEGA Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond: Δύο νέα εντυπωσιακά ρολόγια για τα 60ά γενέθλια του 007

Στο στερέωμα του Χόλιγουντ, δεν υπάρχει κινηματογραφικός χαρακτήρας που να φόρεσε τόσο εμβληματικά ρολόγια όσο ο Τζέιμς Μποντ στις 27 ταινίες του. Περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ, τα ρολόγια του υπήρξαν σύμβολο θέσης, φινέτσας και λειτουργικότητας σε όλη τη διάρκεια των 6 δεκαετιών του franchise.

Διαβάστε ακόμα: Speed Triple 1200 RR Bond Edition 2023 - 60 συλλεκτικές μοτοσικλέτες Triumph για τα 60 χρόνια Τζέιμς Μποντ

Φέτος, η 60ή επέτειος από την κινηματογραφική «γέννηση» του υπερκατασκόπου, σίγουρα αποτελεί ειδική περίσταση και κυρίως για την OMEGA, την εταιρεία που περνάει τα ρολόγια της στον καρπό του 007 από το «GoldenEye» του 1995.

Σήμερα, η ελβετική ωρολογοποιία λανσάρει την τελευταία της συλλογή Bond για να τιμήσει την κληρονομιά του ήρωα, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων μοντέλων: του Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond από ανοξείδωτο ατσάλι και της έκδοσης Canopus Gold, με συνοδεία από ένα ζευγάρι αντίστοιχα βραχιόλια ιστιοπλοΐας και δυο σετ μανικετόκουμπα.

«Ήμουν πεπεισμένη ότι ο πλωτάρχης Μποντ, ένας ναυτικός, ένας δύτης και ένας διακριτικός κοσμοπολίτης τζέντλεμαν θα φορούσε αυτό το ρολόι», υποστηρίζει η Λίντι Χέμινγκ, η βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια κοστουμιών που επέλεξε το Omega Seamaster 300M Quartz για το «GoldenEye».

A post shared by OMEGA (@omega)

Το Seamaster 300 έκανε το ντεμπούτο του το 1957 και δημιουργήθηκε για δύτες του στρατού σε όλο τον κόσμο. Μια δεκαετία αργότερα, μια παρτίδα Seamaster 300 δεύτερης γενιάς παραδόθηκε στο Υπουργείο Άμυνας προς διάθεση σε ορισμένες ειδικές στρατιωτικές μονάδες. Έτσι, είναι απολύτως εύλογο το γεγονός ότι ο Μποντ θα είχε σίγουρα ένα από αυτά, εάν ήταν πραγματικός χαρακτήρας.

Το εμβληματικό Seamaster 300 αποτελεί φυσικά το θεμέλιο των μοντέλων για την 60η επέτειο. Η πρώτη έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι είναι άμεσα εμπνευσμένη από το ρολόι του «GoldenEye», με εμφανείς παραπομπές στην ταινία, αλλά και σύγχρονες αναβαθμίσεις.

Στο μπροστινό μέρος, έχει την κλασική αισθητική του Seamaster με πλούσιο μπλε καντράν και στεφάνη από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Το καντράν διαθέτει κύματα χαραγμένα με λέιζερ και η στεφάνη φιλοξενεί μια κλίμακα κατάδυσης «εμποτισμένη» με λευκό Super-LumiNova για εύκολη ανάγνωση σε χαμηλό φωτισμό, ενώ το παραδοσιακό ανεστραμμένο τρίγωνο έχει αντικατασταθεί από ένα αναμνηστικό «60».

Την πλάτη της κάσας του ρολογιού γεμίζει ένας φόρο τιμής στην εναρκτήρια σειρά της ταινίας, με τη σιλουέτα του Μποντ στο κέντρο ενός σπιράλ κάννης όπλου, όπως ακριβώς ξεκινάει κάθε ταινία του franchise. Το ρολόι συμπληρώνεται με ένα πλεκτό μπρασελέ, ίδιο με το ρολόι OMEGA του 007 στο «No Time To Die». Στο εσωτερικό, «ζει» ο μηχανισμός Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806 της μάρκας.

Εικόνα

Το δεύτερο μοντέλο της 60ής επετείου είναι λίγο πιο ιδιαίτερο. Είναι «ντυμένο» με χρυσό Canopus 18 καρατίων της OMEGA, ένα αποκλειστικό κράμα λευκού χρυσού γνωστό για τη λάμψη του και τη μακροχρόνια αντοχή του. Ως νεύμα στο σπίτι του Ίαν Φλέμινγκ στην Τζαμάικα, στη στεφάνη διακρίνονται τα χρώματα της σημαίας της νησιωτικής χώρας, με φυσικά διαμάντια επεξεργασμένα με πράσινο και κίτρινο σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις.

Το σετ πολύτιμων λίθων πλαισιώνει ένα καντράν από φυσική γκρι σιλικόνη και περιλαμβάνει την ίδια κάσα με την έτερη έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι. Καρδιά του Canopus Gold είναι ο μηχανισμός Co-Axial Master Chronometer Caliber 8807 της μάρκας.

Εικόνα

Για να εμπλουτίσει την εμφάνιση των δύο αναμνηστικών ρολογιών, η OMEGA έχει σχεδιάσει επίσης μια συλλογή από βραχιόλια ιστιοπλοΐας εμπνευσμένα από το λουρί NATO που διαθέτει το μοντέλο που φορέθηκε στο «No Time To Die» καθώς και μανικετόκουμπα εμπνευσμένα από το Omega του Μποντ στο «Quantum Of Solace».

Εικόνα

Τα δύο ρολόγια είναι ήδη διαθέσιμα, με την έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα να κοστίζει 7.600 δολάρια και το Canopus Gold με τιμή κατόπιν αιτήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της OMEGA ή την πλησιέστερη μπουτίκ OMEGA.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ