Nautilus: Το υβριδικό υποβρύχιο σκάφος της U-Boat Worx έχει ανέσεις γιοτ και πολυτέλεια πεντάστερου ξενοδοχείου

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του «Nautilus», η U-Boat Worx αποκαλύπτει το πολυτελές εσωτερικό του. Το υβριδικό σκάφος που συνδυάζει τις ανέσεις ενός γιοτ με τις δυνατότητες ενός υποβρυχίου, έχει πλέον τους χώρους ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.
Nautilus: Το υβριδικό υποβρύχιο σκάφος της U-Boat Worx έχει ανέσεις γιοτ και πολυτέλεια πεντάστερου ξενοδοχείου

Στα τέλη του περασμένου έτους, η U-Boat Worx είχε εκπλήξει τους πάντες παρουσιάζοντας το concept σκάφος «Nautilus», το οποίο συνδύαζε την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός γιοτ με τις δυνατότητες ενός υποβρυχίου. Τώρα η εταιρεία έρχεται να κάνει τη ρελάνς ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Διαβάστε ακόμα: Τζεφ Μπεζος - Έτοιμο το 127μετρο «Koru» των 500 εκατ. δολαρίων - Είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο

Το ολλανδικό στούντιο, το οποίο ειδικεύεται τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε εμπορικές κατασκευές, μόλις αποκάλυψε το αναμφισβήτητα πολυτελές εσωτερικό του «Nautilus» που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία σχεδιασμού Officina Armare.

Το σκάφος αποπνέει όλη τη λάμψη και τη γοητεία ενός υποβρύχιου ξενοδοχείου, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να διασχίσει τους ωκεανούς του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, το υποβρύχιο σκάφος εμπνεύστηκε από το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα».

Εικόνα

Το 37μετρο «Nautilus» έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύει τόσο ως ιδιωτικό γιοτ όσο και ως πλήρως λειτουργικό υποβρύχιο. Είναι εξοπλισμένο με υβριδικό (ντίζελ και ηλεκτρικό) σύστημα πρόωσης, που του επιτρέπει να ταξιδεύει στον ωκεανό με ταχύτητες έως και εννέα κόμβους ή να ταξιδεύει υποβρύχια με τέσσερις κόμβους.

Εικόνα

Το σκάφος μπορεί να βουτήξει στα 200 μέτρα και να καλύψει περίπου 3.200 ναυτικά μίλια, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δίνει η U-Boat Worx. Θα μπορεί να μείνει ακίνητο κάτω από το νερό για έως και τέσσερις ημέρες, αλλά μπορεί να ταξιδεύει κάτω από τα κύματα μόνο για έξι ώρες σε κάθε κατάδυση.

Εικόνα

«Στόχος μας ήταν πάντα να μοιραζόμαστε τα θαύματα του υποβρύχιου κόσμου με τους ανθρώπους με τον πιο ασφαλή, πολυτελή και άνετο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο CEO της U-Boat Worx, Μπερτ Χούτμαν. «Το “Nautilus” είναι η υλοποίηση αυτού του οράματος».

Εικόνα

Πάνω ή κάτω από το νερό, το υβριδικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για να κρατά τους επιβάτες του στην αγκαλιά της πολυτέλειας. Τα σαλόνια είναι εξοπλισμένα με άνετα, μοντέρνα έπιπλα και μεγάλα κυκλικά παράθυρα που προσφέρουν απίστευτη θέα στον ωκεανό.

Εικόνα

Η διακόσμηση φαίνεται επίσης να έχει μια ελαφριά ρετροφουτουριστική κλίση, με καμπύλες γραμμές και φώτα νέον που θα μπορούσαν να είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού υποβρυχίου του πλοιάρχου Νίμο.

Η διάταξη μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως από τον πελάτη, αλλά η τυπική διαμόρφωση περιλαμβάνει ένα ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία, ένα πλήρως εξοπλισμένο μαγειρείο, μια σουίτα ιδιοκτήτη με ιδιωτικό μπάνιο, τέσσερις μικρότερες σουίτες και καμπίνες για έως και έξι άτομα.

Εικόνα

Άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν ένα lounge παρατήρησης στον ημιώροφο που προσφέρει κινηματογραφική θέα στη θαλάσσια ζωή, ένα lounge στο μπροστινό μέρος που είναι ιδανικό για ώρες κοκτέιλ και ένα γυμναστήριο υψηλής τεχνολογίας που είναι εφοδιασμένο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Εικόνα

Συμπληρωματικά, το τεράστιο ντεκ του γιοτ είναι εξοπλισμένο με μπαρ, σαλόνι και τζακούζι τα οποία οι επιβαίνοντες μπορούν να απολαύσουν ενώ κάνουν κρουαζιέρα στα κύματα. Φυσικά, όλος αυτός ο υπαίθριος χώρος σφραγίζεται ερμητικά πριν το «Nautilus» γλιστρήσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εικόνα

Το «Nautilus» διαθέτει επίσης ένα νέο, μικρότερο ηλεκτρικό εξερευνητικό υποβρύχιο. Το «Aronnax» μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες σε σημεία υποβρύχιας κατάδυσης, είναι «παρκαρισμένο» κάτω από το πρυμναίο κατάστρωμα και μένει έξω ενώ το υποβρύχιο καταδύεται.

Εικόνα

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, κάθε παραγγελία για το «Nautilus» έχει δυνατότητα παράδοσης εντός 30 μηνών και η τιμή ξεκινά από 25 εκατ. ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά παραγγελίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της U-Boat Worx.