John Wick Chapter 4: Μετά τα Rolex ο Κιάνου Ριβς ξαναχτυπά με ένα νέο αναπάντεχο δώρο στους κασκαντέρ της ταινίας

Ο Κιάνου Ριβς φαίνεται ότι έχει στην καρδιά του τους κασκαντέρ της ταινίας «John Wick: Chapter 4». Μετά τα ρολόγια Rolex Submariner που τους χάρισε, ο ηθοποιός έφτιαξε μπλουζάκια για τον καθένα, με αριθμούς για το πόσες φορές «πέθαναν» στην ταινία.
John Wick Chapter 4: Μετά τα Rolex ο Κιάνου Ριβς ξαναχτυπά με ένα νέο αναπάντεχο δώρο στους κασκαντέρ της ταινίας

Όπως εύστοχα το είχε θέσει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, «τα μόνα σίγουρα πράγματα στη ζωή είναι οι φόροι και ο θάνατος». Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τοn τελευταίο μία μόνο φορά, τα μέλη της ομάδας κασκαντέρ της ταινίας «John Wick» αυτές οι συναντήσεις είναι απλή καθημερινότητα.

Διαβάστε ακόμα: John Wick - Πόσα χρήματα κέρδισε συνολικά ο Keanu Reeves από τις τέσσερις ταινίες του franchise

Πώς γίνεται αυτό; Ας εξηγηθούμε. Στο «John Wick: Chapter 4», που θα μπορούσε να είναι η τελευταία ταινία του franchise, πέφτουν κορμιά σε καταιγιστικό ρυθμό ενώ οι δολοφονίες είναι πιο άγριες από κάθε προηγούμενο «κεφάλαιο».

Γνωστός για τις ευαισθησίες του, ο Κιάνου Ριβς φαίνεται να αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει πιο εξαντλητικο πράγμα από το να πεθαίνεις ξανά και ξανά. Κι έτσι έκανε πάλι μια κίνηση που αναδεικνύει τόσο το χιούμορ του όσο και τη γενναιοδωρία και το ομαδικό πνεύμα που τον διακατέχει σε όλες τις δουλειές του.

Για το γύρισμα της κορυφαίας σκηνής της ταινίας, όπου ο Τζον Γουίκ αντιμετωπίζει μια στρατιά δολοφόνων στα 222 σκαλοπάτια που οδηγούν στη Βασιλική της Sacré-Coeur στο Παρίσι, ο Ριβς δώρισε μπλουζάκια στα 35 περίπου μέλη της ομάδας κασκαντέρ, τα οποία διέθεταν τυπωμένους αριθμούς για το πόσες φορές πέθανε ο καθένας τους στην ταινία (μερικοί, μάλιστα, συγκέντρωσαν πάνω από 20 θανάτους).

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο συμπαθής ηθοποιός του Χόλιγουντ κάνει δώρα στους κασκαντέρ με τους οποίους συνεργάζεται, τιμώντας τις προσπάθειές τους στη δημιουργία των μαχητικών σεκάνς για τις οποίες ξεχωρίζουν οι ταινίες «John Wick». Κατά τα γυρίσματα, του «John Wick: Chapter 4», είχε επίσης χαρίσει σε όλους ρολόγια Rolex Submariner με προσωπική επιγραφή στην πλάτη της κάσας τους για τον καθένα.

Μολονότι η σκηνή που προαναφέραμε, στα σκαλιά της Μονμάρτης, χρειάστηκε γυρίσματα επτά ημερών (μιλάμε για εκατόμβη «νεκρών»), ο ιστότοπος Screen Rant διατείνεται ότι η τέταρτη ταινία «John Wick» δεν έχει τους περισσότερους θανάτους ανά λεπτό. Το ρεκόρ κατέχει η ταινία «John Wick: Chapter 2», στην οποία πραγματοποιείται ένας φόνος κάθε 57 δευτερόλεπτα περίπου. Η ίδια ταινία κατέχει και το ρεκόρ του υψηλότερου συνολικού αριθμού φόνων με περίπου 140 θανάτους.

Η υποδοχή, πάντως, του κοινού στη χαρακτηριστική αδιάκοπη δράση του νέου «John Wick» αποδείχθηκε ενθουσιώδης, καθώς η ταινία έκανε το καλύτερο «άνοιγμα» στους κινηματογράφους από τις προηγούμενες τρεις, αποφέροντας περισσότερα από 73 εκατ. δολάρια στο πρώτο Σαββατοκύριακο.

Εικόνα
Οι συντελεστές του «John Wick: Chapter 4» στην πρεμιέρα της ταινίας στο TCL Chinese Theatre, στο Χόλιγουντ (Πηγή: Getty Images)

Αν και ήταν κοινή πεποίθηση ότι η τέταρτη ταινία θα ήταν και η τελευταία, δημοσίευμα του The Hollywood Reporter αναφέρει ότι η επιτυχία της επανέφερε την ιδέα μιας πέμπτης «δόσης» John Wick.

Μέχρι τότε, φυσικά, σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλοι σκοτωμοί, στην πρώτη spinoff ταινία της σειράς με τίτλο «Ballerina», στην οποία πρωταγωνιστεί η Άνα ντε Άρμας, με τον Κιάνου Ριβς να φορά και πάλι το γνωστό μαύρο κοστούμι του. Εννοείται πως περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταινία, και κυρίως το τι θα σκεφτεί αυτή τη φορά ο Ριβς για να δωρίσει στους κασκαντέρ του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ