Έρευνα: Οι 10 καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση είναι όλες στην Ευρώπη

Μια νέα έρευνα του ιστότοπου Business Name Generator που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ανέλυσε 50 χώρες για να βρει τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσει κανείς μια startup. Αυτό που βρήκε ήταν πως οι 10 καλύτερες βρίσκονται όλες στην Ευρώπη.
Έρευνα: Οι 10 καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση είναι όλες στην Ευρώπη

Εάν τα τελευταία χρόνια σκέφτεστε όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσετε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης για να εργαστείτε ή να ξεκινήσετε μια startup, δεν θα σας αδικούσε κανείς. Με την Ελλάδα να μην είναι, δυστυχώς, το πιο εύφορο έδαφος για νεοφυείς επιχειρήσεις, τα δεδομένα στην εργασία και την επιχειρηματικότητα να μεταβάλλονται ραγδαία και την ανάπτυξη της τεχνολογίας να μηδενίζει τις αποστάσεις και να εξαφανίζει τα σύνορα, η αναζήτηση ευνοϊκότερων συνθηκών για να σταδιοδρομήσει κανείς μοιάζουν μονόδρομος.

Διαβάστε ακόμα: Νέα έρευνα- Το χρήμα φέρνει τελικά την ευτυχία - Με ετήσιο εισόδημα 500.000 ευρώ θα χαμογελάτε μόνιμα

Με πολλές χώρες της ΕΕ να προσφέρουν ψηφιακές νομαδικές βίζες και προγράμματα εξ αποστάσεως εργασίας, σε αντίθεση με τη χώρα μας η Ευρώπη αποδεικνύεται ιδανικό περιβάλλον για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Ναι, αλλά ποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να εγκατασταθεί ένας νέος επιχειρηματίας;

Σε μια νέα έρευνα σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, δέκα ευρωπαϊκές χώρες κατατάχθηκαν ως οι κορυφαίες τοποθεσίες για την έναρξη μιας startup, οι οποίες πέρα από τις μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης έχουν να προσφέρουν και εξαιρετική ποιότητα ζωής,

Εικόνα

Ο ιστότοπος Business Name Generator που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ανέλυσε 50 χώρες για να βρει τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσει μια startup. Η εταιρεία εξέτασε οικονομικούς παράγοντες για κάθε χώρα, όπως ο εταιρικός φόρος, η οικονομική ανάπτυξη και το κόστος, καθώς και κοινωνικούς παράγοντες, όπως η ευτυχία των εργαζομένων και η ποιότητα ζωής. Ας δούμε τι βρήκε.

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι η καλύτερη χώρα για να ξεκινήσει μια startup

Εικόνα

Η Τσεχική Δημοκρατία αναδείχθηκε ως η κορυφαία χώρα για startups, σύμφωνα με την κατάταξη του Business Name Generator. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ωφελεί τους υποψήφιους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με χαμηλό κόστος εκκίνησης -μόλις 1,1% του κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΕ). Ωστόσο, η Τσεχική Δημοκρατία δεν κατατάσσεται υψηλά ως προς την ποιότητα ζωής ή την ευτυχία. Παρόλα αυτά, η χώρα έχει λογικούς μισθούς --κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ - που ευθυγραμμίζονται με το χαμηλό κόστος ζωής (680 ευρώ χωρίς το ενοίκιο).

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο

Εικόνα

Η Φινλανδία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας για το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση το 2023. Η σκανδιναβική χώρα συνδυάζει χαμηλό επιχειρηματικό φόρο 20% με υψηλούς μισθούς -κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ περίπου. Η σκανδιναβική χώρα σημείωσε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο όσον αφορά στο πόσο ευτυχισμένοι νιώθουν οι πολίτες της και τα πήγε καλά στην κατηγορία της ποιότητας ζωής.

Η Ολλανδία προσφέρει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την υψηλότερη ποιότητα ζωής

Εικόνα

Αν και κατέλαβε την έβδομη θέση στη συνολική κατάταξη, η Ολλανδία αναδείχθηκε πρώτη όσον αφορά στην ποιότητα ζωής. Η χώρα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση όσον αφορά το κόστος εκκίνησης -στο 4% του κατά κεφαλήν ΑΕΕ- και έχει φόρο επιχειρήσεων 25,8%. Ωστόσο, οι μισθοί είναι ελκυστικοί -κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ- και η βορειοευρωπαϊκή χώρα πέτυχε καλή βαθμολογία αναφορικά με την ευτυχία των εργαζομένων.

Η Δανία έχει τον υψηλότερο μηνιαίο μισθό

Εικόνα

Εάν οι υψηλές απολαβές είναι στις προτεραιότητές σας, η Δανία μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Ο μέσος μισθός ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, καθιστώντας τον τον υψηλότερο στην Ευρώπη. Η χώρα προσφέρει επίσης στους υποψήφιους επιχειρηματίες πολύ χαμηλό κόστος εκκίνησης -στο 0,2% του κατά κεφαλήν ΑΕΕ- και έρχεται δεύτερη όσον αφορά στην ποιότητα ζωής. Ωστόσο, το κόστος διαβίωσης είναι στο υψηλότερο επίπεδο, περίπου στα 1.000 ευρώ το μήνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μηδενικό κόστος εκκίνησης

Εικόνα

Η Βρετανία προσελκύει τους νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχοντας το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης στην Ευρώπη –δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα– και έναν επιχειρηματικό φόρο 19%. Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν το Ηνωμένο Βασίλειο στην έκτη θέση της λίστας, καθώς η συνολική αποτίμηση επιβαρύνεται λόγω της λιγότερο ευνοϊκής βαθμολογίας ποιότητας ζωής και της βαθμολογίας στον τομέα της ευτυχίας των εργαζομένων.

Συνολικά οι 10 χώρες για να ξεκινήσει κανείς μια start-up είναι οι εξής:

  1. Τσεχία
  2. Φινλανδία
  3. Σουηδία
  4. Εσθονία
  5. Σλοβακία
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Ολλανδία
  8. Αυστρία
  9. Δανία
  10. Πορτογαλία

Για να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Business Name Generator.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ