Flora Adora: Το νέο limited edition τζιν του Hendrick's εμπνέεται από το αρχαιοελληνικό νέκταρ

Το Hendrick's μόλις παρουσίασε ένα νέο τζιν, εμπνευσμένο από το αρχαιοελληνικό νέκταρ. Το Flora Adora είναι το 4ο στη σειρά «Cabinet of Curiosities» της σκωτσέζικης φίρμας, έχει έντονα λουλουδάτo προφίλ και είναι φυσικά limited edition.
Flora Adora: Το νέο limited edition τζιν του Hendrick's εμπνέεται από το αρχαιοελληνικό νέκταρ

Καθώς η βιομηχανία των αλκοολούχων ποτών βρίσκει νέους τρόπους για να καινοτομεί στο πλαίσιο των αυστηρών κανονισμών που αφορούν τα αντίστοιχα αποστάγματα, ο κόσμος του τζιν φαίνεται να ελίσσεται πολύ ευκολότερα από τους υπόλοιπους.

Διαβάστε ακόμα: Don Julio Rosado - Η νέα ultra-premium τεκίλα είναι ροζ και ωριμάζει σε βαρέλια από φίνο πορτογαλικό κρασί

Διαθέτοντας έναν από τους ευρύτερους ορισμούς όσον αφορά τα πρότυπα ταυτότητάς του, το τζιν προσφερόταν ανέκαθεν για πειραματισμούς. Εντός λογικών πλαισίων, εφόσον το τελικό απόσταγμα έχει το χαρακτηριστικό του άρκευθου και ένα ελάχιστο ABV 40%, μπορεί να ονομαστεί τζιν.

Μεταξύ των πιο αξιοσέβαστων επιλογών στην premium κατηγορία, το Hendrick's υπερασπίζεται εδώ και καιρό την καινοτομία στο τζιν, εν μέρει χάρη στην πρωτοβουλία της master distiller Λέσλι Γκρέισι, η οποία ξεκίνησε την εποχική, περιορισμένης έκδοσης σειρά «Cabinet of Curiosities» το 2019 με την κυκλοφορία του Midsummer Solstice, ενός τζιν εμποτισμένου με βότανα που ανθίζουν το καλοκαίρι.

Εικόνα
H master distiller του Hendrick's, Λέσλι Γκρέισι, εμπνεύστηκε τη σειρά «Cabinet of Curiosities» (Πηγή: Hendrick's)

Ακολούθησε το Lunar του 2021 (χρησιμοποιώντας λουλούδια που ανοίγουν τη νύχτα) και στη συνέχεια το Neptunia του 2022 (με παράκτια φυτά όπως τα φύκια). Για την τέταρτη κυκλοφορία της σειράς «Cabinet of Curiosities», το αποστακτήριο με έδρα τη Σκωτία έκανε το ντεμπούτο του Flora Adora.

Για το πρόσφατο μείγμα η Γκρέισι, εμπνευσμένη από τους πιο σημαντικούς επικονιαστές της φύσης, όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες, ήθελε να χρησιμοποιήσει λουλούδια με βάση το νέκταρ. Έτσι, για τους λάτρεις του τζιν που προτιμούν εκφράσεις με έντονα λουλουδάτο προφίλ, αυτό το νέο τζιν θα είναι το πιο ισχυρό που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα η φίρμα, το οποίο σύμφωνα με την ίδια «θυμίζει φρέσκο μπουκέτο λουλουδιών».

Αν το Flora Adora σας κίνησε την περιέργεια μπορείτε να βρείτε περισσότερα γι’ αυτό στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Hendrick's. H τιμή του premium τζιν κυμαίνεται στα 42 ευρώ περίπου, κόστος απόλυτα λογικό για μια limited edition κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ