Hendrick's Neprunia: Το νέο limited edition σκωτσέζικο τζιν με γεύση... ωκεανού

Ένα νέο σκωτσέζικο τζιν έρχεται να προστεθεί στην πλημμυρίδα ειδικών αποσταγμάτων των τελευταίων ετών. Το Neptunia είναι το καινούργιο limited edition τζιν της Hendrick's που υπόσχεται να βάλει την αίσθηση του ωκεανού στο ποτήρι σας.
Hendrick's Neprunia: Το νέο limited edition σκωτσέζικο τζιν με γεύση... ωκεανού

Οι πειραματισμοί στον τομέα των premium οινοπνευματωδών ποτών δεν έχουν τέλος. Η καραντίνα λόγω του κορονοϊού, η τάση μεταξύ των διασημοτήτων να επενδύουν σε brands οινοπνευματοδών και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ειδικά αποστάγματα έχουν δημιουργήσει τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης της βιομηχανίας του αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα: Βότκα - Ποια είναι ρωσική και ποια όχι - Η λίστα με τα brands ανά προέλευση και βασικά συστατικά

Ένα απόσταγμα που επιτέλους αποκτά την αγάπη και τη δημοτικότητα που του αναλογεί είναι το τζιν, το οποίο παρουσιάζει έκρηξη δημοτικότητας, κυρίως λόγω της ευελιξίας του ως βάση για cocktails. Όσον αφορά τις επωνυμίες τζιν, λίγες είναι πιο αξιοσημείωτες από το Hendrick's, που έρχεται τώρα να παρουσιάσει ένα νέο περιορισμένης κυκλοφορίας τζιν, εμπνευσμένο από τους ωκεανούς: το Neptunia.

Αντλώντας αναφορές από τη «μαγεία της θάλασσας», το Neptunia διαθέτει πλούσιες δόσεις παράκτιων βοτανικών και προσφέρει ένα δροσιστικό και ευχάριστο φινίρισμα εσπεριδοειδών. Λόγω των σκωτσέζικων καταβολών του, το Hendrick's, έχει διοχετεύσει εδώ και καιρό τη φρεσκάδα του ωκεανού στα προϊόντα του, καθώς το The Hendrick's Gin Palace απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από την ακτή Ayrshire της νοτιοδυτικής Σκωτίας.

Εικόνα

Το Neptunia μοιράζεται μια ιδιαίτερα ισχυρή σύνδεση με τη θάλασσα, αφού όπως εξομολογείται η master distiller, Lesley Gracie, εμπνεύστηκε τη μελωδία των κυμάτων που πέφτουν στην απόκρημνη παραλία Girvan κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του αποστάγματος.

Εικόνα
Η Lesley Gracie, master distiller του Hendrick's (Πηγή: Hendrick's / Twitter)

Στόχος της Gracie όταν δημιούργησε το Neptunia ήταν να δημιουργήσει ένα τζιν που προκαλούσε «την αίσθηση της θάλασσας μεταμορφωμένης σε τζιν». Το γευστικό προφίλ του Neptunia υπερηφανεύεται για τη φρεσκάδα των παράκτιων βοτάνων, τη βαθιά πολυπλοκότητα της χλωρίδας της θάλασσας και το φωτεινό, εσπεριδοειδές φινίρισμα που όλοι έχουμε γνωρίσει και αγαπάμε ως σήμα κατατεθέν του Hendrick's.

Εικόνα

Με αφορμή την κυκλοφορία αυτού του νέου τζιν και για να ενισχύσει την «εμπειρία του ωκεανού» η Hendrick's δημιούργησε επίσης ένα κιτ προϊόντων το οποίο βάφτισε «Magic-of-the-Sea». Τα κιτ διαθέτουν προβολέα που διαχέει στο χώρο την ατμόσφαιρα του βυθού, ακουστικά από κοχύλι με τον ήχο της θάλασσας, σκωτσέζικη μάσκα απολέπισης με φύκια και τριαντάφυλλο, ένα κερί, ποτήρια highball και έναν αναδευτήρα με μορφή χταποδιού.

Εικόνα

Να σημειωθεί επίσης, ότι όλα τα έσοδα από τα κιτ σπα «Magic-of-the-Sea» πηγαίνουν στο Project Seagrass, έναν οργανισμό που βοηθά στη χρηματοδότηση της διατήρησης των θαλάσσιων λιβαδιών και ευαισθητοποιεί το κοινό για τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Το Hendrick's Neputnia διαθέτει 43,4% αλκοόλ και η τιμή του αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 40 ευρώ.