LVMH: Ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έχει βάλει στο μάτι την Cartier - Οργιάζουν οι φήμες για επικείμενη εξαγορά

Φήμες θέλουν τον όμιλο LVMH του Μπερνάρ Αρνό να έχει βάλει στο μάτι την Cartier, η οποία ανήκει στον όμιλο Richemont. Η LVMH φέρεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Cartier για την επέκταση του χαρτοφυλακίου κοσμημάτων της.
LVMH: Ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έχει βάλει στο μάτι την Cartier - Οργιάζουν οι φήμες για επικείμενη εξαγορά

Ο Μπερνάρ Αρνό -ο άνθρωπος που εναλλάσσεται με τον Έλον Μασκ στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο- φαίνεται να έχει βαλθεί να τοποθετήσει την LVMH, τον όμιλο του οποίου προεδρεύει, στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους οίκους πολυτελείας στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Μπερνάρ Αρνό - Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε το κτήμα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έστειλε τον τίτλο της LVMH στα ύψη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Τετάρτης 1 Μαρτίου, οι φήμες θέλουν τώρα τον όμιλο του Αρνό να έχει βάλει στο μάτι την Cartier, η οποία ανήκει στον όμιλο Richemont, τέταρτο μεγαλύτερο group εταιρειών πολυτελείας στον κόσμο.

Η LVMH φέρεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Cartier για την επέκταση του χαρτοφυλακίου κοσμημάτων της. Το 2019, ο όμιλος απέκτησε την εμβληματική μάρκα κοσμημάτων Tiffany & Co. για 16,2 δισ. δολάρια, κάτι που φαίνεται ότι ήταν μόνο την αρχή των επιχειρηματικών φιλοδοξιών της LVMH στον τομέα των κοσμημάτων. Η Cartier θα αποτελέσει αναμφίβολα το επιστέγασμα των επεκτατικών κινήσεων της LVMH που ήδη υπερηφανεύεται για μεγάλα ονόματα όπως οι Chaumet και Bvlgari.

Η εξαγορά, αν συμβεί ποτέ, θα είναι μάλλον δύσκολη υπόθεση, καθώς ο Γιόχαν Ρούπερτ, ιδρυτής της Richemont και κάτοχος του ελέγχου μετοχών της εταιρείας από τη δημιουργία της, το 1988, δεν έχει τη φήμη εύκολου διαπραγματευτή. Επιπροσθέτως, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Richemont να αποτελείται κυρίως από μέλη της οικογένειας Ρούπερτ, το μέτωπο που θα συναντήσει ο Αρνό, θα είναι -αν μη τι άλλο- αρραγές.

Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Ρούπερτ σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, «το Διοικητικό Συμβούλιο μας μπορεί να είναι πιο αργό και πιο συντηρητικό από άλλα. Αλλά η συνοχή του είναι ακριβώς το πλεονέκτημά του. Δεν θα μας εκβιάσουν ποτέ».

Με τα χρόνια, η LVMH έχει προσελκύσει πολλά διάσημα brands όπως η Fendi, η Bvlgari, η Givenchy, η Loewe και άλλες. Με την Cartier στο χαρτοφυλάκιό της, ο όμιλος θα ενισχύσει τον κλάδο των αξεσουάρ και των κοσμημάτων ώστε να υπερτερεί του ανταγωνισμού στην αγορά τσαντών και δερμάτινων ειδών υψηλής ποιότητας.