Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε το κτήμα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αγόρασε την κατοικία και τον αμπελώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο. Το αρχοντικό του 15ου αιώνα είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε το κτήμα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο

Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, ανέβηκε πρόσφατα στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς ο Έλον Μασκ κατρακύλησε στη δεύτερη θέση. Ο Γάλλος επιχειρηματίας, γνωστός για τις σκακιστικές κινήσεις του και τους έξυπνους ελιγμούς του, φαίνεται ότι πρόσθεσε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ένα από τα ιστορικότερα κτίρια στο Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμα: Μπιλ Γκέιτς - Με 170 εκατ. δολάρια αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη - Θα το κάνει εξάστερο ξενοδοχείο

Πρόκειται για το Casa degli Atellani, ένα ορόσημο του 15ου αιώνα στο Corso Magenta στην ιταλική πόλη. Η τελευταία ιδιοκτησία του Μπερνάρ Αρνό, είναι περισσότερο γνωστή ως La Vigna di Leonardo, ο αμπελώνας και η πρώην κατοικία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Εικόνα

Δεν έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο που χρειάστηκε να πληρώσει ο Αρνό για να αγοράσει το ακίνητο από τις οικογένειες Κόντι και Πορταλούπι, ωστόσο το ύψος του ποσού χαρακτηρίζεται από τους γνώστες της αγοράς «κολοσσιαίο», καθώς πέρα από τη σημασία της, η κατοικία του 1490 είναι γεμάτη με έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα του καλλιτέχνη εφάμιλλα των διάσημων αριστουργημάτων του.

Το αρχοντικό του 15ου αιώνα κρύβει μια καταπράσινη αυλή που φιλοξενεί τον αμπελώνα του Ντα Βίντσι, το μόνο υπάρχον οινοπαραγωγικό κτήμα στο κέντρο μιας μητρόπολης.

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, το ακίνητο δωρήθηκε από τον Λουδοβίκο «Il Moro», δούκα του Μιλάνου, στον Ντα Βίντσι το 1498, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να ζωγραφίσει το αριστούργημά του «Ο Μυστικός Δείπνος».

Εικόνα

Στη συνέχεια, η κατοικία του Μιλάνου εξαγοράστηκε από τον γερουσιαστή και επιχειρηματία Ετόρε Κόντι το 1919, του οποίου ο γαμπρός, αρχιτέκτονας Πιέρο Πορταλούπι, αποκατέστησε το κτήμα.

Παραμελημένος και κατεστραμμένος, ο αμπελώνας 16 σειρών, ή περίπου δύο στρεμμάτων, αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2014 και τελικά αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Expo του 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Από την επαναλειτουργία του, το ορόσημο έχει καλωσορίσει επισκέπτες και τουρίστες και διαθέτει έξι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Έχει φιλοξενήσει μια σειρά από ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις, καθώς και δεξιώσεις κοκτέιλ.

Ο Αρνό, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται στα 181,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανδρών του κόσμου, ανταγωνιζόμενος συχνά για την πρώτη θέση με επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter, Έλον Μασκ, και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Εικόνα

Εκτός από τον έλεγχο επωνυμιών μόδας όπως οι Dior, Louis Vuitton και Givenchy, μεταξύ άλλων, η LVMH κατέχει 26 εταιρείες στην κατηγορία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Ruinart, Dom Pérignon, Moët & Chandon και Veuve Clicquot. Διαθέτει επίσης τμήμα φιλοξενίας, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες πολυτελείας όπως οι Cheval Blanc και Belmond.

Το 2013, ο γαλλικός όμιλος ανέλαβε το πλειοψηφικό μερίδιο στη φημισμένη Pasticceria Confetteria Cova Srl, ιδιοκτήτρια της μάρκας Cova και της εταιρείας Cova Montenapoleone Srl που διαχειρίζεται ένα από τα πιο μοντέρνα και εμβληματικά cafe του Μιλάνου, που βρίσκεται στη Via Montenapoleone.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ