Galactic: Το μπέρμπον ουίσκι των 75.000 δολαρίων της Mystic Farm & Distillery θα ωριμάσει για ένα χρόνο στο διάστημα

Η Mystic Farm & Distillery αποφάσισε να δοκιμάσει μια μέθοδο ωρίμανσης του ουίσκι που δεν έχει επιχειρήσει ποτέ κανείς. Σκοπεύει να στείλει πέντε βαρέλια από το δικό της μπέρμπον στο διάστημα, ώστε να ωριμάσει για ένα χρόνο σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη. Το ουίσκι θα ονομάζεται Galactic και θα πωλείται 75.000 δολάρια το μπουκάλι.
Galactic: Το μπέρμπον ουίσκι των 75.000 δολαρίων της Mystic Farm & Distillery θα ωριμάσει για ένα χρόνο στο διάστημα

Σύμφωνα με τον κάπτεν Κιρκ, τον κυβερνήτη του διαστημόπλοιου «Enterprise» στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Star Trek», το διάστημα είναι το τελευταίο σύνορο. Φυσικά, ο εμβληματικός ήρωας δεν αναφερόταν στο ουίσκι, ωστόσο ένα αποστακτήριο μπέρμπον στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ φαίνεται ότι έλαβε τη φράση του σοβαρά υπόψη.

Διαβάστε ακόμα: Τζέισον Μομόα - Ο σταρ του Aquaman και του Game of Thrones λανσάρει τη Meili - Τη δική του βιώσιμη βότκα

Η Mystic Farm & Distillery αποφάσισε να δοκιμάσει μια μέθοδο ωρίμανσης του ουίσκι που δεν έχει επιχειρήσει ποτέ κανείς. Μέχρι τώρα, ξέραμε για ουίσκι που παλαίωσαν σε διάφορα μέρη και με διάφορες μεθόδους: είτε σε σκοτεινά υπόγεια και σε διάφορα βαρέλια, είτε στην κορυφή μιας βουνοκορφής, ακόμη και στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού. Ποτέ, μα ποτέ όμως, δεν είχανε ακούσει για ωρίμανση ενός ποτού στο διάστημα.

Εικόνα

Το αμερικανικό αποστακτήριο σκοπεύει, λοιπόν, να στείλει πέντε βαρέλια από το δικό της μπέρμπον, ώστε το ποτό να ωριμάσει για ένα χρόνο σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, προτού εμφιαλωθεί στα 100 proof.

Πριν εγκαταλείψει την ατμόσφαιρα, το απόσταγμα θα έχει ήδη παλαιωθεί για τρία χρόνια στα βαρέλια. Για την υλοποίηση αυτής της ανορθόδοξης αποστολής, η Mystic συνεργάζεται με εταιρείες όπως η SpaceX, η Rocketlab και η Bank of America.

Σε αντίθεση με τις εμπεριστατωμένες θεωρίες για το πώς ορισμένα περιβάλλοντα επηρεάζουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου ποτού, το ποια επίδραση ενδέχεται να έχει η παραμονή του μπέρμπον για ένα χρόνο στο διάστημα, παραμένει ασαφής.

Εικόνα

Το 2015, το αποστακτήριο Ardbeg είχε στείλει δείγματα ουίσκι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να διαπιστώσει πώς και αν το ποτό θα επηρεαστεί παραμένοντας για τρία χρόνια σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, το πείραμα πραγματοποιήθηκε για ιδιωτική γευσιγνωσία και καμία πληροφορία δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ.

Ως επωνυμία, η Mystic βρίσκεται σε άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, με δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοπνευματωδών του Σαν Φρανσίσκο.

Η «διαστημική» κυκλοφορία της Mystic Farm & Distillery θα ονομάζεται Galactic και αναμένεται να βγει σε 1.000 με 1.500 φιάλες, στην τιμή των 75.000 δολαρίων έκαστη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τη δική σας αγοράζοντας ένα NFT της εταιρείας για αντίστοιχο ποσό, μέσω εγγραφής στον ιστότοπο του Mystic Galactic.