McLaren: Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της φίρμας έφτασε αλλά δεν είναι αυτοκίνητο - Είναι ένα πατίνι

Η Lavoie, θυγατρική εταιρεία της McLaren, μόλις παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι με την ονομασία Series 1. Διαθέτει πλαίσιο από μαγνήσιο, η μπαταρία του παρέχει αρκετή ενέργεια για περίπου 50 χλμ. διαδρομής ανά φόρτιση ενώ πληροφορίες σχετικά με την τελική τιμή αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες.
McLaren: Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της φίρμας έφτασε αλλά δεν είναι αυτοκίνητο - Είναι ένα πατίνι

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της McLaren είναι επιτέλους εδώ. Δεν είναι κάποιο νέο supercar που μπορεί να περιμέναμε και, για την ακρίβεια, δεν έχει καν τέσσερις τροχούς. Η Lavoie, θυγατρική εταιρεία της McLaren, μόλις παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι με την ονομασία Series 1.

Διαβάστε ακόμα: Fllow Electric Commuter - Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Fuell είναι έτοιμη για παραγγελίες

Το ηλεκτρικό σκούτερ σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το Elva ή το Speedtail, παρόλα αυτά το όχημα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα των υπερμοντέλων της φίρμας και διαθέτει έναν καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης.

Το Series 1 είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές σκούτερ που έχουμε δει φέτος. Η σχεδίασή του μπορεί να μην έχει απορροφήσει τόσο μεγάλη επιρροή από τη Formula 1, όπως το αντίστοιχο πατίνι της Red Bull που παρουσιάσαμε πρόσφατα, ωστόσο είναι αρκετά κομψότερο.

Εικόνα

Η λεπτομέρεια που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι ο τριγωνικός προβολέας που βρίσκεται ενσωματωμένος στο τιμόνι, το οποίο διαθέτει επίσης ψηφιακή οθόνη για πλοήγηση ακριβείας, στροφή προς στροφή. Το πατίνι διαθέτει επίσης πλαίσιο από μαγνήσιο που του δίνει μια πιο «ώριμη» εμφάνιση από πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού.

Εικόνα

Η Lavoie δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με την ταχύτητα του Series 1, ωστόσο η μπαταρία του παρέχει αρκετή ενέργεια για περίπου 50 χλμ. διαδρομής ανά φόρτιση, χάρη σε ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας μέσω πέδησης.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις δύο ώρες, γεγονός που θα την κάνει πολύ βολική για καθημερινή χρήση. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι ολόκληρο το όχημα αναδιπλώνεται με το πάτημα ενός διακόπτη που είναι ενσωματωμένος στην κολόνα του τιμονιού, κάνει το Series 1 ακόμη πιο λειτουργικό, αν και το συνολικό βάρος των 36 κιλών, δεν το καθιστά το ελαφρύτερο της αγοράς.

Εικόνα

«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα όχημα αξιόπιστο, άψογα λειτουργικό, ισχυρό, κομψό, γεμάτο τεχνολογία αιχμής, και να φτιάξουμε όπως θα κάναμε με ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα», δήλωσε ο συνιδρυτής της Lavoie, Έλιοτ Βερτχάιμερ.
«Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε συνδυάζοντας τη δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο υψηλότερο επίπεδο στους τομείς του αυτοκινήτου, του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των ηλεκτρονικών», συμπλήρωσε.

Εικόνα

Πληροφορίες σχετικά με την τελική τιμή αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του Series 1 θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της Lavoie.

Ίσως επίσης το νέο ηλεκτρικό πατίνι να αποτελεί και το ορεκτικό για ένα πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάποια στιγμή αργότερα αυτή τη δεκαετία. Η φίρμα, άλλωστε, έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται σε ένα μοντέλο με μπαταρία, το οποίο θα μπορούσε επίσης να είναι το πρώτο της SUV.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ