Ηλεκτρικά πατίνια: Η Red Bull Racing σχεδίασε ένα eScooter από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από τη Formula 1

Η Red Bull Racing μόλις παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πατίνι με το όνομα RBS#01, εμπνευσμένο από τη Formula 1. Με σχεδιαστικά στοιχεία παρόμοια με τα μονοθέσια της φίρμας και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το eScooter ζυγίζει λίγο περισσότερο από 23 κιλά, έχει απόδοση 700 W και αυτονομία 60 χλμ..
Ηλεκτρικά πατίνια: Η Red Bull Racing σχεδίασε ένα eScooter από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από τη Formula 1

Οι αγωνιστικές εταιρείες που φέρνουν την τεχνογνωσία τους από την πίστα στο δρόμο, δεν είναι λίγες. Από την άλλη, οι δημοφιλείς πλατφόρμες εφαρμογής κάθε τέτοιας καινοτομίας ήταν -μέχρι τώρα- είτε αυτοκίνητα είτε μοτοσικλέτες. Σήμερα, η Red Bull Racing έρχεται να σπάσει το κατεστημένο παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό πατίνι με το όνομα RBS#01, εμπνευσμένο από τη Formula 1.

Διαβάστε ακόμα: Pinifarina KPF Argento - Το πρώτο e-scooter που θα σε κάνει να πάρεις τα ηλεκτρικά πατίνια στα σοβαρά

Με σχεδιαστικά στοιχεία παρόμοια με τα μονοθέσια της φίρμας, το RBS#01 διαθέτει μαύρο σκελετό με μια κόκκινη λωρίδα στο πλάι. Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη πτυχή είναι ο μονόπλευρος περιστρεφόμενος βραχίονας στους μπροστινούς και πίσω τροχούς σαν εκείνους των αγωνιστικών οχημάτων, και όχι ένας τυπικός περιστρεφόμενος βραχίονας σκούτερ που θα συγκρατούσε τον τροχό και από τις δύο πλευρές.

Εικόνα

Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο για να αντέχει φορτίο 3G, ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από εξαιρετικά ελαφριά ανθρακονήματα, στοιχείο που επιτρέπει στο eScooter να ζυγίζει λίγο περισσότερο από 23 κιλά.

Εικόνα

Τροφοδοτούμενο από μπαταρία 50,4 V, το RBS#01 έχει απόδοση 700 W και αυτονομία 60 χλμ. περίπου. Τα χοντρά ελαστικά είναι κατασκευασμένα από μαλακά σύνθετα, δίνοντας στο eScooter απίστευτη σταθερότητα κατά τη στροφή, μέγιστη πρόσφυση σε διαφορετικά εδάφη και μέγιστη γωνία ανόδου 25 μοιρών.

Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο προβολέα LED και οθόνη LCD, το ηλεκτρικό πατίνι RBS#01 της Red Bull Racing είναι τώρα διαθέσιμο για 6.000 δολάρια μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας.