Γκόρντον Ράμσεϊ: Ακτιβιστές της Animal Rebellion κατάφεραν να κλείσουν το εστιατόριο του διάσημου σεφ στο Λονδίνο

Το εστιατόριο 3 αστέρων Michelin του Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνο έκλεισε το Σαββατοκύριακο λόγω δράσης που πρσαγματοποίησαν ακτιβιστές. Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι εισέβαλαν στο χώρο και κατέλαβαν τα τραπέζια, ήταν μέλη της οργάνωσης Animal Rebellion, ωστόσο δεν υπήρξαν συλλήψεις από την αστυνομία.
Γκόρντον Ράμσεϊ: Ακτιβιστές της Animal Rebellion κατάφεραν να κλείσουν το εστιατόριο του διάσημου σεφ στο Λονδίνο

Τους τελευταίους μήνες, εικόνες από τις δράσεις ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή κάνουν το γύρο του κόσμου. Μέχρι πρόσφατα στόχος των διαμαρτυριών ήταν σπουδαία έργα τέχνης αλλά και καταστήματα πολυτελών οίκων μόδας τα οποία οι ακτιβιστές βανδάλισαν πετώντας διάφορα είδη διατροφής.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα της Oxfam σε 125 δισεκατομμυριούχους - Ένας μόνο ρυπαίνει τον πλανήτη όσο 1 εκατομμύριο άνθρωποι

Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά της εστίασης καθώς το Σαββατοκύριακο στις 19-20 Νοεμβρίου, μέλη της ομάδας Animal Rebellion κατάφεραν να κλείσουν το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του διάσημου Βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Σάββατο, τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στο χώρο γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, κάθισαν σε δεσμευμένα τραπέζια και έβγαλαν εικονικά μενού που περιγράφουν το περιβαλλοντικό κόστος των τροφίμων στο μενού του εστιατορίου, όπως οι μπριζόλες και το μοσχαρίσιο κρέας.

A post shared by Restaurant Gordon Ramsay (@restaurantgordonramsay)

Σύμφωνα με τους καταληψίες, η κίνηση είχε σκοπό να επιστήσει την προσοχή στην ανισότητα που αντιπροσωπεύουν τα ακριβά εστιατόρια. «Αυτό το εστιατόριο είναι το τέλειο παράδειγμα της ανισότητας που αντιμετωπίζουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή», δήλωσε μία εκ των διαδηλωτών στον Guardian. «Ενώ ο Γκόρντον Ράμσεϊ σερβίρει φαγητό που κοστίζει τουλάχιστον 155 λίρες ανά άτομο, σε αυτήν την κρίση κόστους ζωής περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στις τράπεζες τροφίμων».

Η Animal Rebellion πιέζει για ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά, το οποίο σύμφωνα με την οργάνωση θα επιτρέψει σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να τραφούν, χωρίς να βασίζεται σε «αναποτελεσματικές βιομηχανίες εκμετάλλευσης και εκτροφής ζώων».

Συνολικά, 14 διαδηλωτές ήταν παρόντες στη δράση που έλαβε χώρα στο Restaurant Gordon Ramsay. Η εμφάνισή τους ανάγκασε το εστιατόριο να κλείσει γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, οπότε οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Εκπρόσωπος της επιχείρησης ανέφερε ότι η διαμαρτυρία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των κρατήσεων και το κλείσιμο του εστιατορίου.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα στις απόψεις και τις πεποιθήσεις του», είπε ο εκπρόσωπος. «Ωστόσο, το να μπεις με το ζόρι σε ένα εστιατόριο, να ενοχλείς το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό που κάνει τη δουλειά του και να καταστρέφεις το βράδυ των επισκεπτών που περίμεναν μήνες για τις κρατήσεις τους αποτελεί βαθιά ασέβεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα από τα εστιατόρια του Ράμσεϊ γίνεται στόχος ακτιβιστών. Το 2007, διαδηλωτές από την PETA άφησαν κοπριά αλόγων μπροστά από το εστιατόριό του στο ξενοδοχείο Claridge's, ως αντίδραση στο διάσημο σεφ ο οποίος μαγείρεψε κρέας αλόγου σε μια από τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ