Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σε δημοπρασία ένα συλλεκτικό ταχύπλοο Riva αξίας 1,15 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της UNICEF

Ντέιβιντ Μπέκαμ και Riva βγάζουν σε δημοπρασία ένα limited edition ταχύπλοο για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα από την πώληση του συλλεκτικού σκάφους Riva Anniversario θα διατεθούν στο Ταμείο UNICEF 7 που βοηθά στην προστασία των παιδιών στο Ελ Σαλβαδόρ από τη βία.
Ντέιβιντ Μπέκαμ: Σε δημοπρασία ένα συλλεκτικό ταχύπλοο Riva αξίας 1,15 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της UNICEF

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής γιοτ και πολυτελών ταχύπλοων, Riva (ανήκει στον όμιλο Ferretti), και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Το ιταλικό ναυπηγείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα βγάλει σε δημοπρασία ένα πολυπόθητο σκάφος Riva Anniversario για να υποστηρίξει το Ταμείο 7 της UNICEF και του Βρετανού ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμα: Σε δημοπρασία η Rolls-Royce Silver Shadow του Φρέντι Μέρκιουρι - Στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία τα έσοδα

Ο Μπέκαμ, ο οποίος υπήρξε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF για σχεδόν δύο δεκαετίες, ίδρυσε το ταμείο για να βοηθήσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και προστασία.

Το Riva Anniversario που θα δημοπρατηθεί δημιουργήθηκε προς τιμήν της 180ης επετείου της Riva, γεγονός που γιορτάστηκε πρόσφατα με ένα λαμπερό event στη Βενετία, παρουσία φυσικά του Βρετανού ποδοσφαιριστή . Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ιστορική φίρμα ιδρύθηκε το 1842 στη λίμνη Iseo στο Sarnico, προτού αποκτηθεί αργότερα από τον όμιλο Ferretti το 2000.

Εικόνα

Το limited edition σκάφος είναι επίσης ένας φόρος τιμής στο μοντέλο Aquarama της Riva, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν από 60 χρόνια και παραμένει το πιο εμβληματικό μηχανοκίνητο σκάφος στον κόσμο μέχρι σήμερα.
Το νέο σκαρί δανείζεται επίσης στοιχεία από το Aquariva της Riva που παρουσιάστηκε το 2000 και αντικατοπτρίζει τα κλασικά γιοτ της δεκαετίας του 1950 και του '60.

Όπως και οι δύο διαχρονικοί προκάτοχοί του, το Anniversario δαθέτει διαχρονική κομψότητα. Η γάστρα από μαόνι αντιπαρατίθεται με τις αστραφτερές ατσάλινες πινελιές, ενώ το εσωτερικό είναι ντυμένο από ένα μείγμα γαλαζοπράσινων και λευκών δερμάτινων επενδύσεων.

Εικόνα

Στα σωθικά του σκάφους, δύο κινητήρες παράγουν 740 ίππους για γρήγορη τελική ταχύτητα 40,5 κόμβων, ταχύτητα πλεύσης 36 κόμβων και αυτονομία 155 ναυτικών μιλίων. Μόνο 18 κομμάτια του Anniversario θα κατασκευαστούν και ένα από αυτά είναι δεσμευμένο για την επερχόμενη δημοπρασία.

Εικόνα

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη βοήθεια ευάλωτων παιδιών στο Ελ Σαλβαδόρ. Το Ταμείο 7 εργάζεται επί του παρόντος στις έξι πιο βίαιες περιοχές της χώρας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πράξεων βίας κατά των νέων.

Εικόνα

«Είμαι τόσο χαρούμενος που βλέπω πώς βοηθάμε τα παιδιά στο Ελ Σαλβαδόρ», ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Τα έργα που υποστηρίζουμε εκεί προστατεύουν παιδιά που ζουν στη σκιά της βίας. Ευχαριστώ τον Όμιλο Ferretti για την υποστήριξη αυτού του σκοπού, που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου».

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για τους επόμενους τέσσερις μήνες και θα ολοκληρωθεί στο Μαϊάμι στις 16 Φεβρουαρίου 2023. Ενώ ο όμιλος Ferretti δεν διευκρίνισε πόσο αναμένεται να κοστίσει η Anniversario, τα Aquarama είναι γνωστό ότι πωλούνται περίπου 1,15 εκατ. δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Riva Anniversario μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Riva.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ