Σε δημοπρασία η Rolls-Royce Silver Shadow του Φρέντι Μέρκιουρι - Στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία τα έσοδα

Η Rolls-Royce Silver Shadow του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen βγαίνει σε δημοπρασία για καλό σκοπό από τον οίκο RM Sotheby's. Όλα τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο Superhumans Center, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία.
Σε δημοπρασία η Rolls-Royce Silver Shadow του Φρέντι Μέρκιουρι - Στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία τα έσοδα

Εκτός από τη μοναδική του κληρονομιά στη μουσική, ο Φρέντι Μέρκιουρι, ο θρυλικός τραγουδιστής των Queen, άφησε πίσω του και μια σειρά από πολυτελή αυτοκίνητα. Τώρα η πρώτη Rolls-Royce που κατείχε ποτέ βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's, με όλα τα έσοδα πηγαίνουν για καλό σκοπό.

Διαβάστε ακόμα: Στιβ Τζομπς - Σε δημοπρασία ένας Macintosh SE του 1987 με τις σημειώσεις του ιδρυτή της Apple στο σκληρό δίσκο

Η Rolls-Royce Silver Shadow του 1974 του τραγουδιστή προσφέρεται από τον οίκο RM Sotheby's ως μέρος μιας δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Εικόνα

Ο πρώην frontman των Queen λέγεται ότι ήταν ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου από το 1979 μέχρι τον θάνατό του, το 1991, σε ηλικία 45 ετών. Έπειτα, η Rolls-Royce πέρασε στην κατοχή της αδερφής του, Κασμίρα Κουκ, και παρέμεινε στην κατοχή της μέχρι το 2013, όταν πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Εικόνα

Τον επόμενο μήνα, η Silver Shadow θα ξαναμπεί κάτω από το σφυρί, ωστόσο αυτή τη φορά τα χρήματα από την πώληση θα ωφελήσουν το Superhumans Center, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια σε θύματα πολέμου στην Ουκρανία.

Εικόνα

«Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό κομμάτι της ιστορίας και το γεγονός ότι τα έσοδα από την πώληση θα ωφελήσουν τη φιλανθρωπική οργάνωση Superhumans of Ukraine είναι υπέροχο», λέει ο Νικ Γουάιλς, ειδικός αυτοκινήτων στον οίκο RM Sotheby's.

Εικόνα

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ άδεια οδήγησης, αυτό δεν εμπόδισε τον Μέρκιουρι να συγκεντρώσει αρκετά πολυτελή αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Στην πραγματικότητα, το Silver Shadow φέρεται να είναι εκείνο το οποίο χρησιμοποιούσε συχνά καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ λέγεται ότι στη Rolls έγινε και η υπογραφή του συγκροτήματος με τη δισκογραφική του.

Εικόνα

«Γυρίζαμε το promo βίντεο για το «We Will Rock You» στον κήπο της νέας έπαυλης του Roger Taylor στο Surrey. Και ο Φρέντι ξεσήκωσε τους πάντες φτάνοντας με την ολοκαίνουργια Rollσ του», αναφέρει ο Τζιμ Μπιτς, μακροχρόνιος μάνατζερ των Queen, σε ένα ντοκιμαντέρ. «Ο Φρέντι επέμεινε να υπογράψουμε όλα τα συμβόλαια, όλοι μαζί, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου , γιατί αυτή ήταν η πρώτη Rolls που είχε ποτέ».

Εικόνα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο δημοπρασιών, το αυτοκίνητο είναι φινιρισμένο σε χρώμα Silver Chalice με μπλε-γκρι εσωτερικό και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα V-8, 6.750 cc. Υπάρχει επίσης ένα ενσύρματο τηλέφωνο και ένα κασετόφωνο, στοιχεία τα οποία προσθέτουν στην αίγλη του μύθου του.

Εικόνα

Συνοδεύοντας το Shadow είναι ένα αρχείο ιστορικού που επιβεβαιώνει την κατάστασή του. Σε αυτό, θα βρείτε τιμολόγια παλαιότερων συνεργείων με το όνομα του Μέρκιουρι, μαζί με ένα πιστοποιητικό γνησιότητας.

Εικόνα

Η δημοπρασία ξεκινά στις 5 Νοεμβρίου, ενώ η προεπισκόπηση έχει προγραμματιστεί για την προηγούμενη ημέρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του RM Sotheby's.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ