Gaming: Οι παίκτες των eSports πληρώνονται περισσότερο κι απ' τους ποδοσφαιριστές - Πόσα κερδίζουν τελικά

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του MoneyTransfers, οι επαγγελματίες παίκτες eSports μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Gaming: Οι παίκτες των eSports πληρώνονται περισσότερο κι απ' τους ποδοσφαιριστές - Πόσα κερδίζουν τελικά

Καθώς τα eSports αποκτούν φανατικό κοινό στο gaming, αυξάνονται και οι μισθοί των ταλαντούχων παικτών του. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το MoneyTransfers, και προς έκπληξη πολλών, ορισμένοι επαγγελματίες παίκτες του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite κερδίζουν μισθούς παρόμοιους με αυτούς πολλών ποδοσφαιριστών από συλλόγους της Ligue 1.

Διαβάστε ακόμη: Caviar: Λανσάρει το δικό της smartphone iPhone 14 με ενσωματωμένο ρολόι Rolex Daytona

«Μέχρι πρόσφατα, τα περισσότερα από τα έσοδα που προέρχονταν από τα eSports πήγαιναν στους σχολιαστές. Όμως, καθώς το κοινό των επαγγελματικών διαγωνισμών eSports συνεχίζει να αυξάνεται, οι κορυφαίοι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πραγματικά μεγάλα χρήματα», αναφέρει η έρευνα.

Όπως επίσης αναφέρεται, 12 παίκτες του Fortnite κέρδισαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ την προηγούμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι ο μέσος ετήσιος μισθός ενός παίκτη της Ligue 1, που παίζει σε σύλλογο εκτός της PSG, είναι 854.836 ευρώ.

Και ενώ αυτό το ποσό θα μπορούσε να είναι το όνειρο πολλών άλλων ανθρώπων, είναι πολύ μικρότερο από αυτό που -για να αναφέρουμε ένα παράδειγμα- έχει επιτύχει ο Kyle Giersdorf χάρη στα eSports. Γνωστός με το ψευδώνυμο «Bugha», είναι κάτι σαν τον Kylian Mbappé των eSports και πιο συγκεκριμένα του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bugha (@bugha)

Ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Fornite 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια ευρώ και σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε ανταμοιβές για όλες τις διοργανώσεις που έχει παίξει.

Αν τώρα κρίνουμε από την πρόοδο που έχει η βιομηχανία των eSports την τελευταία δεκαετία, είναι πιθανό στο μέλλον οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών να ξεπεράσουν σε έσοδα ακόμη και παγκόσμιους σταρ του ποδοσφαίρου όπως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ