Speedmaster X-33 Marstimer: Το νέο κομψό ρολόι της OMEGA μπορεί σας πει την ώρα στον Άρη

Η OMEGA παρουσίασε το νέο ρολόι Speedmaster X-33 Marstimer, έναν αυτόματο χρονογράφο που έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Μέσω της αναλογικής οθόνης του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πει την ώρα στον Άρη.
Speedmaster X-33 Marstimer: Το νέο κομψό ρολόι της OMEGA μπορεί σας πει την ώρα στον Άρη

Η εξερεύνηση του διαστήματος δεν είναι κάτι άγνωστο για την OMEGA. Τα ρολόγια της ήταν εκείνα που βρέθηκαν στον καρπό των πρώτων αστροναυτών που προσγειώθηκαν στη Σελήνη, το 1969. Έκτοτε, το μοντέλο Speedmaster έγινε συνώνυμο των κοσμικών ταξιδιών. Πάνω από 50 χρόνια αργότερα, η ανθρωπότητα έχει τα μάτια της στραμμένα σ’ έναν πλανήτη ακόμα πιο μακριά. Το ίδιο και η ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας.

Διαβάστε ακόμα: MoonSwatch - Omega και Swatch παρουσιάζουν το Speedmaster των 250 ευρώ

Η OMEGA παρουσίασε το Speedmaster X-33 Marstimer, τη νεότερη επανάληψη στη σειρά Instruments, η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των πιλότων και των αστροναυτών.

Εικόνα

Το Marstimer αντιστοιχίζει τις περισσότερες από τις φυσικές του προδιαγραφές με το Speedmaster Skywalker X-33, καθώς το τελευταίο αποτελεί το πρότυπο πάνω στο οποίο είναι κατασκευασμένο το νέο ρολόι.

Η σημαντικότερη διαφορά είναι ο μηχανισμός 5622, ένας αυτόματος χρονογράφος που έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και μπορεί -μέσω της αναλογικής οθόνης του- να χρησιμοποιηθεί για να πει την ώρα στον Άρη, καθώς ο κόκκινος πλανήτης έχει ηλιακή ημέρα 24 ωρών και 39 λεπτών.

Εικόνα

Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι γιατί κάποιος θα έπρεπε να γνωρίζει την ώρα στον Άρη, αφού στον πλανήτη δεν πραγματοποιούνται ακόμη ούτε επανδρωμένες αποστολές.

Για αρχή, το ρολόι αποδεικνύεται χρήσιμο για όποιον χρειάζεται να συγχρονιστεί με ένα Mars Rover για να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις του.

Εκτός επίσης από τις τρεις διαφορετικές ζώνες ώρας του Άρη, το Marstimer μπορεί επίσης να αποτυπώσει πολλές διαφορετικές ζώνες ώρας και σε όλη τη δική μας υδρόγειο.

Εικόνα

Για να υπογραμμιστεί η σύνδεση του ρολογιού με τον Άρη, η στεφάνη από οξαλικό ανοδιωμένο αλουμίνιο, ο δείκτης δευτερολέπτων και ένα από τα ωστήρια διαθέτουν ένα κόκκινο χρώμα αιματίτη που ταιριάζει με εκείνο του Κόκκινου Πλανήτη. Ομοίως, το ρολόι είναι εξοπλισμένο με μια πυξίδα που μπορεί να βρει αληθινό βορρά τόσο στη Γη όσο και στον Άρη.

Το Speedmaster X-33 Marstimer είναι τώρα διαθέσιμο για 7.200 ευρώ από εξειδικευμένες μπουτίκ, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της OMEGA.