Apollo 11: Το χρυσό Omega Speedmaster ρολόι του 1969, του αστροναύτη Michael Collins, βγαίνει σε δημοπρασία

Το Omega Speedmaster ρολόι του αστροναύτη Michael Collins, ενός εκ των τριών μελών του θρυλικού Apollo 11, της πρώτης αποστολής στη Σελήνη, το 1969, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων, και με την τιμή του να έχει φτάσει στα 105.000 δολάρια, αποτελεί ένα από τα ιστορικά κειμήλια της κατάκτησης του διαστήματος.
Apollo 11: Το χρυσό Omega Speedmaster ρολόι του 1969, του αστροναύτη Michael Collins, βγαίνει σε δημοπρασία

Τα Omega Speedmaster έμειναν στην ιστορία ως τα ρολόγια που φορούσαν οι αστροναύτες της αποστολής Apollo 11, στο πρώτο ταξίδι στη Σελήνη το 1969. Από το πλήρωμα της αποστολής, ο λιγότερο διάσημος έμελλε να είναι ο Michael Collins (φωτό επάνω), ο αστροναύτης που έμεινε πίσω στο Apollo, ως φύλακας άγγελος στο διάστημα, ενώ οι Neil Armstrong και Buzz Aldrin πατούσαν στην επιφάνεια της Σελήνης.

Διαβάστε ακόμα: Σκόνη από τη Σελήνη που μάζεψε ο Neil Armstrong με το Apollo 11, βγαίνει σε δημοπρασία για 1,2 εκατ. δολάρια

Με την ολοκλήρωση της αποστολής και την επιστροφή των αστροναυτών στη Γη, η Omega παρήγγειλε ένα νέο ρολόι για να τιμήσει τη σημαντική περίσταση. Το νέο Speedmaster Professional κατασκευάστηκε από χρυσό 18 καρατίων και δόθηκε σε σημαντικές προσωπικότητες εκείνη την εποχή, καθένα με το όνομα του κατόχου του χαραγμένο στον πλάτη της κάσας και αριθμημένο από το 3 έως το 28, ανάλογα με την ιεραρχία στη NASA (οι αριθμοί 1 και 2 προορίζονταν π.χ. για τον πρόεδρο Nixon και τον αντιπρόεδρο Agnew).

Εικόνα

Με τον θάνατο του Collins πέρυσι, το ρολόι του, με αριθμό 19, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Το Omega Speedmaster Professional του εκλιπόντος παρουσιάζει πολύ μικρή φθορά και είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, αν και ο ωροδείκτης του χρονογράφου επανέρχεται μετά τη θέση της 12ης ώρας. Ο πλειοδότης της δημοπρασίας θα λάβει επίσης ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον ίδιο τον Collins που αφηγείται εν συντομία την ιστορία αυτού το χρυσού χρονογράφου.

Εικόνα

Όσο για τα ρολόγια που φορούσαν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών τους στη Σελήνη και πίσω, αυτά ανήκουν στη NASA και είναι ουσιαστικά μη συλλεκτικά. Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί κανείς να αγοράσει όσον αφορά σε κάποιο ρολόι που συνδέεται με την ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος.

Εικόνα

Το Omega Speedmaster Professional του Michael Collins είναι διαθέσιμο σε δημοπρασία έως την 1η Ιουνίου μέσω της Heritage Auctions με την τιμή του να έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στα 105.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ