Το άγνωστο ρολόι του βασιλιά Καρόλου Γ' δημιουργεί ένα νέο «παίκτη» στην αγορά ρολογιών

Το ρολόι του προέρχεται από μια ελάχιστα γνωστή μάρκα, ωστόσο αποτελεί έναν παραλληλισμό με την προσωπικότητα του ίδιου του μονάρχη.
Το άγνωστο ρολόι του βασιλιά Καρόλου Γ' δημιουργεί ένα νέο «παίκτη» στην αγορά ρολογιών

Τι ρολόι φοράει ένας βασιλιάς όπως ο Κάρολος Γ' ; Απ' ότι φαίνεται ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ προτιμά τα πράγματα που αντέχουν στο χρόνο και έχουν διακριτικό στιλ. Γι' αυτό και στράφηκε στην επιλογή του λιγότερο γνωστού Toric Chronograph Parmigiani Fleurier.

Διαβάστε ακόμη: Ποια ρολόγια φοράει η αγγλική βασιλική οικογένεια

Αναμφίβολα πρόκειται για μια απόφαση που αντανακλά τον χαρακτήρα του βασιλιά. Το Parmigiani Fleurier δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 και έρχεται από την Ελβετία. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Michel Parmigiani, ξεκίνησε ως συντηρητής, κάνοντας εργασίες για το Μουσείο Patek Philippe, μέχρι που κάποιοι επενδυτές τον ενθάρρυναν να ξεκινήσει τη δική του επωνυμία.

Έτσι, σύντομα παρουσίασε το πρώτο ρολόι που φέρει την υπογραφή του, το Toric Chronograph. Όπως συμβαίνει με πολλά κομψά ρολόγια, η ποιότητα βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Δώστε προσοχή στο δείκτη δευτερολέπτων, στους κομψούς αριθμούς στο καντράν του, αλλά και στο πλαίσιο με τη μοναδική υφή.

Ωστόσο, αυτό που έχουν περισσότερο κοινό ο Michel και ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι η φιλοσοφία τους. Στη συνέντευξή του στη βρετανική Vogue, ο μονάρχης μίλησε για την αποστροφή του στη σπατάλη και την επιθυμία του να «αγοράσει μια φορά, αλλά να είναι κάτι καλό», οπότε επέλεξε το τέλειο ρολόι. Ο Michel από την άλλη έχει σχολιάσει ότι η ελπίδα του για τον αυτόματο Toric Chronograph Parmigiani Fleurier ήταν ότι «θα γινόταν ένα διαχρονικό μοντέλο με μια αισθητική που θα άντεχε στη δοκιμασία του χρόνου».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Parmigiani Fleurier, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' αγόρασε το ρολόι κάποια στιγμή μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000 στο ελβετικό θέρετρο Klosters, ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά η βασιλική οικογένεια το χειμώνα. Από τότε, το ρολόι κοσμεί τον καρπό του σε πολλές μεγάλες περιστάσεις, όπως στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το 2018.

Εικόνα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' , όπως και πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φαίνεται να επιμένει σε ένα μόνο ρολόι. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι γνωστό ότι φορά αποκλειστικά ένα Omega Seamaster, ενώ ο Χάρι φαίνεται να έχει μόνο δύο ρολόγια: ένα Rolex Explorer II και ένα Breitling Aerospace.

Αυτές οι επιλογές φαίνονται αρκετά λιτές σε σύγκριση με τη συλλογή ρολογιών της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία περιελάμβανε τουλάχιστον ένα Audemars Piguet, πολλά Jaeger-LeCoultres και έναν μεγάλο αριθμό από Patek Philippes.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τι επίδραση θα μπορούσε να έχει στο κοινό η επιλογή του Βασιλιά Καρόλου Γ ' σε μια μικρότερη μάρκα όπως η Parmigiani Fleurier, αλλά στο παρελθόν έχουμε δει εταιρείες να εκτοξεύονται όταν τις επιλέγουν πρόσωπα με επιρροή και κύρος.