Moon Resort Dubai: Το mega resort στο σχήμα της Σελήνης που θα κοστίσει στο Ντουμπάι 5 δισ. δολάρια

Το Ντουμπάι κατασκευάζει ένα γιγάντιο resort αξίας 5 δισ. δολαρίων που θα έχει το σχήμα της Σελήνης. Το έργο θα έχει ύψος πάνω από 220 μέτρα, θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και αναμένεται να φιλοξενήσει άνετα τουλάχιστον 2,5 εκατ. επισκέπτες
Moon Resort Dubai: Το mega resort στο σχήμα της Σελήνης που θα κοστίσει στο Ντουμπάι 5 δισ. δολάρια

Δεν χρειάζεται πλέον να εργάζεστε για τη NASA για να επισκεφθείτε το φεγγάρι. Με αρκετά χρήματα, μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα στο Ντουμπάι, ακόμη κι αυτό. Τώρα μπορείτε να περπατήσετε στη Σελήνη ή τουλάχιστον να κάνετε κράτηση ενός πολυτελούς δωματίου στο ξενοδοχείο που θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί.

Διαβάστε ακόμα: Armani Hotels - Στη Σαουδική Αραβία ανοίγει το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του διάσημου οίκου μόδας

Αυτή την εβδομάδα, η καναδική αρχιτεκτονική εταιρεία Moon World Resorts ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 δισ. δολαρίων που μοιάζει με τον τροχιακό σύντροφο της Γης.

Το έργο έχει σκοπό να βοηθήσει τους επισκέπτες που δεν έχουν συνδέσεις με τον Τζεφ Μπέζος ή τον Έλον Μασκ να βιώσουν τον διαστημικό τουρισμό. Η περιοχή γύρω από τη σεληνιακή επιφάνεια του θέρετρου, που ονομάζεται «σεληνιακή αποικία», έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί την αίσθηση της επιφάνειας της Σελήνης (ή τουλάχιστον πολύ κοντά).

A post shared by MOON World Resorts (@moonworldresortsinc)

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση σε μία από τις 300 ιδιωτικές boutique κατοικίες, γνωστές ως «βίλες του ουρανού», οι οποίες θα στεγαστούν στην υπερκατασκευή σε σχήμα δίσκου του κεντρικού κτιρίου. Μάλιστα, όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν μια βίλα, αποκτούν δικαιωματικά πρόσβαση στο ιδιωτικό κλαμπ μελών των ιδιοκτητών.

«Το Moon Dubai θα επηρεάσει σημαντικά κάθε πτυχή της οικονομίας των ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, των μεταφορών, των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, των υποδομών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της αεροπορίας και του διαστήματος, της ενέργειας, της γεωργίας, της τεχνολογίας και φυσικά της εκπαίδευσης», ανέφεραν οι συνιδρυτές Sandra G. Matthews και Michael R. Henderson, σύμφωνα με το Arabian Business.

«Θα είναι το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο σύγχρονο τουριστικό έργο στην περιοχή της ΜΕΝΑ, διπλασιάζοντας τις ετήσιες τουριστικές επισκέψεις στο Ντουμπάι με βάση την παγκόσμια απήχηση, την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τις μοναδικές πολλαπλές ολοκληρωμένες προσφορές του», συμπληρώνουν οι εμπνευστές.

A post shared by MOON World Resorts (@moonworldresortsinc)

Οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από το νυχτερινό κλαμπ, το κέντρο εκδηλώσεων, το δημόσιο lounge, το κέντρο σπα και ακόμη και μια εσωτερική υπηρεσία μεταφοράς για το φεγγάρι που σας μεταφέρει σε όλη την ιδιοκτησία. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη δομή να χρησιμεύσει ως κόμβος για διαστημικές υπηρεσίες και οι αστροναύτες της που σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους αποστολές στο διάστημα.

Η συνολική κατασκευή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο περίπου χρόνια και θα έχει ύψος πάνω από 220 μέτρα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, αναμένεται να φιλοξενήσει άνετα τουλάχιστον 2,5 εκατ. επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ