Nord: Μια σπάνια ματιά στo εσωτερικό του megayacht του ολιγάρχη Alexei Mordashov

Μια σπάνια ματιά στο Nord, το megayacht 500 εκατ. δολαρίων του πλουσιότερου ανθρώπου της Ρωσίας, Alexei Mordashov. Το μήκους 141 μέτρων ειδικά αναδιαμορφωμένο πολεμικό πλοίο έχει ανακτορικό εσωτερικό, ενώ το γκαράζ του διαθέτει ένα χόβερκραφτ, ένα υποβρύχιο βαθιάς κατάδυσης, ATV, μερικά Toyota Land Cruiser και πολλά άλλα.
Nord: Μια σπάνια ματιά στo εσωτερικό του megayacht του ολιγάρχη Alexei Mordashov

Το Nord είναι yacht που συγκαταλέγεται με τα Solaris, Eclipse, Dilbar και Azzam, τα καλύτερα superyacht στον κόσμο. To πολυτελές σκάφος 500 εκατ. δολαρίων, μήκους μήκους 141 μέτρων διαθέτει φυσικά πισίνα, ηλιόλουστη βεράντα, σπα, κέντρο καταδύσεων και ένα γκαράζ γεμάτο οχήματα για στεριά και θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα: H Lamborghini των θαλασσών - Το ταχύπλοο της τουρκικής εταιρείας Naval Yachts εμπνέεται από τα supercars

Η περιήγηση στο megayacht Nord ξεκινά από το μεγάλο σαλόνι. Ο επίσημος χώρος διαθέτει εντυπωσιακούς ναυτικού μπλε καναπέδες με περιβάλλοντα παράθυρα για αδιάκοπη θέα 360 μοιρών.

Εικόνα

Ανάμεσα στα υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία, αυτό που ξεχωρίζει αμέσως είναι ένα πιάνο με ουρά. Πιο μέσα συναντάμε δύο σετ στρογγυλών τραπεζιών που καταλαμβάνουν τον τεράστιο χώρο στις δύο άκρες. Τα ίδια κάθετα γυάλινα παράθυρα διατηρούν την ομοιομορφία στους εσωτερικούς χώρους επιτρέποντας στο άφθονο φυσικό φως να φωτίζει τις λευκές και μπλε περιοχές.

Εικόνα

Αρκετά αντικείμενα τέχνης πλαισιώνουν τον χώρο γύρω από την κυκλική διάταξη καθισμάτων στο σαλόνι, ενώ ένα ψηλό γυάλινο γλυπτό βρίσκεται στο επίκεντρο κοντά στα στρογγυλά τραπέζια στον ίδιο όροφο.

Εικόνα

Η γκρι-μπλε ναυτική αισθητική φαίνεται στα έπιπλα. Κυματώδη στοιχεία συνορεύουν με τη γιγάντια τηλεόραση, δημιουργώνμτας μια εικόνα που μοιάζει με κύμα.Ο εργονομικός σταθμός εργασίας διαθέτει έναν πτυσσόμενο καναπέ και μια πινελιά χρώματος με ένα φλοράλ βάζο για να σπάσει την ουδέτερη μονοτονία.

Εικόνα

Η μεγάλη τραπεζαρία χωράει 14 θέσεις με επιπλέον καθίσματα στο πίσω μέρος. Το τεράστιο τραπέζι φαίνεται πλούσιο με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ξύλου και μαρμάρου. Αυτός ο επίσημος χώρος τονίζεται με ατμοσφαιρικό φωτισμό, μεγάλα παράθυρα και διακοσμητικά στοιχεία.

Εικόνα

Τέλος, η πισίνα ανοίγει στο κατάστρωμα ενώ ένα γυάλινο φράγμα τη χωρίζει από το τζακούζι. Το παρακάτω βίντεο δείχνει από πρώτο χέρι την κομψότητα και το τεράστιο μέγεθος ενός megayacht με την πραγματική έννοια του όρου. Από τους ατελείωτους διαδρόμους μέχρι τους άρτια εξοπλισμένους εσωτερικούς χώρους το Nord μοιάζει με μια τεράστια εγκατάσταση πάνω στο νερό.

Παρά την πολυτέλεια των εσωτερικών χώρων, ωστόσο, αυτό για το οποίο το Nord superyacht είναι εξαιρετικά αναγνωρισμένο είναι το τεράστιο οπλοστάσιο παιχνιδιών του. Το γκαράζ του πλοίου χωράει περισσότερα από όσα οι περισσότερες επαύλεις. Βάρκες, τζετ σκι, ακόμη και τετράτροχες μοτοσικλέτες είναι όλα παρκαρισμένα στο άνετο γκαράζ.

Εικόνα

Το αποκορύφωμα φυσικά είναι το χόβερκραφτ που μπορεί να ταξιδέψει πάνω από τη γη, το νερό, τη λάσπη και τον πάγο σηκώνοντας τον όγκο του από το έδαφος με μεγάλους φυσητήρες που δημιουργούν ένα μαξιλάρι αέρα κάτω από το σκάφος.

Εικόνα

Ένα megayacht 500 εκατ. δολαρίων δεν μπορεί να είναι πλήρες χωρίς ένα προσωπικό υποβρύχιο. Το Nord μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα καλύτερα στον κόσμο -ένα προσωπικό υποβρύχιο Triton.

Εικόνα

Το γκαράζ φιλοξενεί επίσης μια αποθήκη ακριβών SUV, όλα σε μαύρο χρώμα τα οποίς χρησιμοποιούντι πιθσνότστς σπό το προσωπικό ασφαλείας του Ρώσου μεγιστάνα Alexei Mordashov. Ο Ρώσος ολιγάρχης αξίας 25 δις. δολαρίων βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους άνδρες στη Ρωσία. Ο Mordashov είναι ο κύριος μέτοχος και πρόεδρος της Severstal, της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας χάλυβα και εξόρυξης.

Εικόνα
Alexei Mordashov και Vladimir Putin κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψής τους σε κολλέγιο στο Cherepovets τον Φεβρουάριο του 2020 (Πηγή: Getty Images)

Το σκάφος των 500 εκατ. δολαρίων του Mordashov πλέει υπό τη ρωσική σημαία σε φιλικά ύδατα, προστατευμένο από τις δυτικές αρχές. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θάλασσα του Okhotsk στο δρόμο του προς το Petropavlovsk από το Βλαδιβοστόκ.