Γκρέτα Γκάρμπο: Πωλείται για 7,25 εκατ. δολάρια το σπίτι στη Νέα Υόρκη όπου έμενε μέχρι το θάνατό της

Το κομψό σπίτι της Γκρέτα Γκάρμπο στη Νέα Υόρκη, στο οποίο έμενε μέχρι το θάνατό της το 1990, βγαίνει και πάλι στην αγορά για 7,25 εκατ. δολάρια. Το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων προσφέρει απρόσκοπτη θέα στον ποταμό East River, και διατηρεί τον πολυτελή ρετρό αέρα που του χάρισε η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ.
Γκρέτα Γκάρμπο: Πωλείται για 7,25 εκατ. δολάρια το σπίτι στη Νέα Υόρκη όπου έμενε μέχρι το θάνατό της

Η πρώην κατοικία της θρυλικής Σουηδο-αμερικανίδας ηθοποιού του κλασικού Χόλιγουντ Γκρέτα Γκάρμπο στη Νέα Υόρκη, βγαίνει και πάλι προς πώληση για 7,25 εκατ. δολάρια. Το ακίνητο στεγάζεται σε ένα κτιριακό συγκρότημα που ονομάζεται Campanile, στην 450 East 52nd Street, και διατηρεί πολλά ρετρό χαρακτηριστικά από την εποχή που ζούσε σ’ αυτό η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα: George Clooney - Μια ματιά στην έπαυλή του στη λίμνη Κόμο, αξίας 7 εκατ. ευρώ

Η Γκάρμπο αγόρασε για πρώτη φορά το διαμέρισμα το 1954 και έμεινε σ’ αυτό μέχρι το θάνατό της, το 1990. Η αείμνηστη σταρ, γνωστή για τις ταινίες της δεκαετίας του 1920 και του 1930, συμπεριλαμβανομένων των «Grand Hotel», «Camille» και άλλων, χρησιμοποίησε το σπίτι ως κύρια κατοικία, ενώ μετά το θάνατό της, το κληρονόμησε η ανιψιά της, Γκρέι.

Εικόνα

Η ιδιοκτησία της Γκάρμπο προσέλκυσε πολλούς αγοραστές στην περιοχή και μάλιστα ανέβασε την τιμή των διαμερισμάτων του υπόλοιπου συγκροτήματος. Αυτό που η ηθοποιός λάτρεψε από την πρώτη στιγμή στην κατοικία ήταν η θέα στον East River σχεδόν από κάθε δωμάτιο, καθώς ο ποταμός και οι βάρκες τής θύμιζαν τη γενέτειρά της, τη Στοκχόλμη.

Εικόνα

Η κατοικία των τριών υπνοδωματίων και των τριών μπάνιων διαθέτει ιδιωτικό ανελκυστήρα που ανοίγει σε ένα επίσημο δωμάτιο υποδοχής και συνεχίζει σε ένα σαλόνι σε σχήμα L, με ξύλινη επένδυση και ανεμπόδιστη θέα στο ποτάμι.
Οι επενδύσεις, από την πολυτελή μοκέτα μέχρι την κουρτίνα είναι εξαιρετικά κομψές.

Εικόνα

Το σαλόνι, το οποίο θεωρείται ότι ήταν το αγαπημένο δωμάτιο της Γκάρμπο, διαθέτει παντού τεράστια παράθυρα κι ένα όμορφο τζάκι αερίου. Υπάρχει επίσης ένα μπαλκόνι έξω από τις γαλλικές πόρτες με θέα στον ποταμό East River και μια βιβλιοθήκη.

Εικόνα

Ενώ η κατοικία των 270 τετραγωνικών μέτρων έχει ανακαινιστεί σε μοντέρνο ύφος, υπάρχουν πολλά εναπομείναντα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία μιας περασμένης εποχής, όπως το μεταξωτό κεφαλάρι στο χρώμα του τριαντάφυλλου στην κρεβατοκάμαρα και οι ταπετσαρίες στην κύρια σουίτα, τις οποίες εγκατέστησε η ίδια η Γκάρμπο.

Εικόνα

Οι πρώην ιδιοκτήτες ανανέωσαν το σπίτι με στοιχεία εμπνευσμένα από τη Σκανδιναβία, ένα νεύμα στην κληρονομιά της ηθοποιού, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης τραπεζαρίας με άφθονο φυσικό φως.

Εικόνα

«Η Γκάρμπο είναι για πάντα ένας θρύλος», σχολιάζει ο Brian K. Lewis, συνεργάτης του μεσιτικού γραφείου Compass που έχει αναλάβει την πώληση. «Το εκπληκτικό σπίτι της είναι αναβαθμισμένο για να ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του επόμενου τυχερού αγοραστή, εξακολουθεί ωστόσο να αποπνέει την υπέροχη ουσία της Garbo. Η υέροχη θέα, η μεγαλύτερη από τη ζωή κλίμακα και τα έξυπνα και κομψά φινιρίσματα καθιστούν αυτό το θρυλικό σπίτι μια ευκαιρία παγκόσμιας κλάσης».

Εικόνα

Άλλα απομεινάρια της κληρονομιάς της Γκάρμπο περιλαμβάνουν πολύχρωμα χαλιά που σχεδίασε η ίδια, ένα από τα οποία βρίσκεται σε ένα υπνοδωμάτιο με διπλά κρεβάτια. Επίσης, υπάρχουν ακόμα τα ενσωματωμένα ράφια που τοποθέτησε όταν έμενε στην κατοικία. Οι σύγχρονες ενημερώσεις, εν τω μεταξύ, περιλαμβάνουν μια ανακαινισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνια και ένα νέο σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού.

Εικόνα

Μπορείτε να περιηγηθείτε στους κομψούς χώρους του σπιτιού ρίχνοντας μια ματιά στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πώληση μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Corcoran.