Airbnb OMG: Η νέα κατηγορία στην πλατφόρμα φιλοξενίας έχει τα πιο εξωφρενικά σπίτια για τις διακοπές σας

Ένα νέα φίλτρο αναζήτησης διαμονής με το ευρηματικό όνομα OMG λανσάρει τώρα η διάσημη πλατφόρμα φιλοξενίας Airbnb. H νέα κατηγορ;ia περιλαμβάνει τις πιο γελοίες, τις πιο πολυτελείς, τις πιο άγριες και τις πιο εκκεντρικές κατασκευές σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε εκείνους που ψάχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για τις διακοπές τους.
Airbnb OMG: Η νέα κατηγορία στην πλατφόρμα φιλοξενίας έχει τα πιο εξωφρενικά σπίτια για τις διακοπές σας

Έπειτα από 2 χρόνια συνεχόμενων lockdown λόγω κορονοϊού, οι περισσότεροι έχουμε την επιθυμία να περάσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές κάπου ιδιαίτερα, κάπου εντελώς διαφορετικά από όπου έχουμε πάει τα τελευταία χρόνια. Η Airbnb, ο ψηφιακός γίγαντας της φιλοξενίας, φαίνεται ότι έπιασε το σφυγμό του κοινού λανσάροντας μια νέα κατηγορία στα φίλτρα επιλογής διαμονής στον ιστότοπό της. Η κατηγορία έχει το ευρηματικό όνομα OMG και περιλαμβάνει ό,τι πιο τρελό μπορεί κανείς να διανοηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Armani Hotels - Στη Σαουδική Αραβία ανοίγει το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του διάσημου οίκου μόδας

Η νέα κατηγορία -μία από τις πολλές αλλαγές ταξινόμησης στις οποίες προχώρησε το brand- xαιρετίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Airbnb, Brian Chesky ως «η μεγαλύτερη αλλαγή στην Airbnb εδώ και δεκαετίες».

Σαν να πρόκειται για απάντηση στις προσευχές των influencer, η νέα κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει επιλογές διαμονής που ξεπερνούν τη φαντασία. Πρόκειται για τις πιο γελοίες, τις πιο πολυτελείς, τις πιο άγριες και τις πιο εκκεντρικές κατασκευές, που απευθύνονται σε όλους: από τους απρόβλεπτους κακούς του Τζέιμς Μποντ μέχρι τα χίπστερ ζευγάρια που αναζητούν μια απόδραση από τη βουή της πόλης που να κάνει τη διαφορά.

Για να δώσουμε μια γεύση για το τι μπορεί κανείς να βρει στη νέα κατηγορία OMG του Airbnb, επιλέξαμε μερικά από τα πιο εξωφρενικά παραδείγματα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Sharma Springs Luxurious Bamboo Mansion, Μπαλί

Εικόνα

Αυτό το πενταόροφο αρχοντικό από μπαμπού με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Ayung είναι τόσο γελοίο όσο φαίνεται. Μπαίνοντας στην ιδιοκτησία μέσω ενός σωλήνα από μπαμπού, θα βρείτε 5 μεγάλα υπνοδωμάτια με στρώματα king-size, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία. Το ακίνητο διαθέτει επίσης χώρο εργασίας, αίθουσα πολυμέσων, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά, εξωτερικό χώρο μπάρμπεκιου και – φυσικά – πισίνα.

Κόστος: Από 873 ευρώ/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Μεγιστάνες τεχνολογίας σε απελπισμένη ανάγκη να κάνουν switch off.

Κάντε κράτηση εδώ

The Crane, Άμστερνταμ

Εικόνα

Σηκώστε το βλέμμα σας καθώς περπατάτε στις πολυσύχναστες αποβάθρες του Άμστερνταμ και σίγουρα θα τον δείτε. Αυτός ο μετασκευασμένος γερανός είναι πλέον ένα διαμέρισμα ιδανικό για ζευγάρια που αναζητούν έναν πρωτότυπο τρόπο για να απολαύσουν τη θέα στην πόλη. Στο τριώροφο διαμέρισμα με τον κομψό σχεδιασμό και την πανοραμική θέα στον ποταμό IJ, μπορείτε να φτάσετε μέσω του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης περπατώντας στις όχθες της πόλης σε λιγότερο από 40 λεπτά — ή 10 λεπτά με το ταξί.

Κόστος: Από 422/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Πρώην λιμενεργάτες που αναπολούν την προηγούμενη ζωή τους.

Κάντε κράτηση εδώ

Arctic Hideaway, Νορβηγία

Εικόνα

Βρίσκεται σε ένα νησί της βόρειας Νορβηγίας που λέγεται ότι κατοικείται από ένα μόνο άτομο όλο το χρόνο. Oι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια σάουνα, ένα μπάνιο, γεύματα με καβούρια και, αν είστε τυχεροί, θέα στο βόρειο σέλας. Στο συγκρότημα μπορούν να μείνουν συνολικά έως και 10 επισκέπτες, επομένως ένα ομαδικό ταξίδι ενδείκνυται.

Κόστος: Από 193 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Μια πονεμένη ομάδα φίλων που εκτιμούν πραγματικά έναν καλό συνδυασμό κόντρα πλακέ-μετάλλου.

Κάντε κράτηση εδώ

Villa Casa Acantilado, Ισπανία

Εικόνα

Αν δεν είχατε ποτέ λόγο να επισκεφτείτε τη Salobreña, τώρα βρήκατε. Μια ώρα με το αυτοκίνητο ανατολικά από τη Μάλαγα και φτάνετε σε αυτή τη βίλα εμπνευσμένη από τον Γκαουντί. Η επίσκεψη στη νότια ακτή της Ισπανίας θα άξιζε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκτός από τη θέα στη θάλασσα, η διώροφη ιδιοκτησία διαθέτει ιδιωτικό εξωτερικό χώρο με πισίνα, η οποία, με επιπλέον χρέωση, μπορεί να θερμανθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κόστος: Από 421 ευρώ/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Την οικογένεια Logan από το Succession.

Κάντε κράτηση εδώ

Boat House, Κίνα

Εικόνα

Ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα σε αυτό το σκάφος που είναι γερά ριζωμένο μεταξύ των βουνών του Εθνικού Δασικού Πάρκου Rizhao και της Κίτρινης Θάλασσας. Πέραν του ότι το Boat House διαθέτει άφθονη ναυτική λαμπρότητα σε κάθε γωνιά του, υπάρχει πληθώρα ιδιαίτερων στοιχείων και έξω, με θαλάσσια αλιεία, υπαίθριο θέατρο, τοπικά εργαστήρια χειροτεχνίας και φυσικά η ευκαιρία να απολαύσετε ένα πράσινο τσάι στην αυλή. Το καλύτερο από όλα; Ο ουρανός από την πλατφόρμα θέασης, απ' όπου μπορείτε να λουστείτε το βράδυ στο φως των αστεριών.

Κόστος: Από 134 ευρώ/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Εκείνους που λατρεύουν τις βάρκες αλλά μισούν τη θάλασσα.

Κάντε κράτηση εδώ

Alianz Loft, Κόστα Ρίκα

Εικόνα

Για εκείνους που απολαμβάνουν την τελευταία σεζόν του Selling Sunset στο Netflix, δίνεται τώρα η ευκαιρία να πάρουν μια παρόμοια γεύση υψηλής ζωής, κλείνοντας μια διαμονή εδώ; Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια (ένα king, δύο queen) με θέα στα βουνά, ιδιωτικό υδρομασάζ, δύο μονά μπαλκόνια και χώρος μπάρμπεκιου. Εάν η ίδια η φωλιά του Μποντ δεν ήταν αρκετά δραματική, δεν βρίσκεστε μακριά από τους καταρράκτες της Λα Παζ και το ηφαίστειο Irazu στην Κεντρική Κοιλάδα, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε τοπία απίστευτης ομορφιάς. Εάν δεν έχετε εξαντληθεί από το περπάτημα, ένα μονάκι στο γήπεδο μπάσκετ όταν επιστρέψετε στο ράντσο επιβάλλεται.

Κόστος: Από 357 ευρώ/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Διεθνείς σούπερ σταρ DJ και όσους αυτοχαρακτηρίζονται «αλχημιστές της ατμόσφαιρας».

Κάντε κράτηση εδώ

Κτήμα Kellogg Doolittle, Καλιφόρνια

Εικόνα

Το κτήμα Kellogg Doolittle, το οποίο χαιρετίστηκε από τους New York Times ως «η πιο άγνωστη μεγάλη κατοικία στην Αμερική», θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα κομμάτια οργανικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βγαίνοντας για πρώτη φορά στην αγορά ενοικίασης διακοπών για πρώτη φορά ως αποκλειστικό Airbnb Luxe, αυτή η διάσημη κατοικία (μόλις μία ώρα οδικώς από το Palm Springs) βρίσκεται στο κατώφλι του Εθνικού Πάρκου Joshua Tree, χτισμένο απρόσκοπτα στους γύρω βράχους.

Χωρίς εντυπωσιακά ευθείες γραμμές ή ορθογώνιους χώρους, θα ξυπνήσετε σε ένα γιγαντιαίο κυκλικό κρεβάτι παρακολουθώντας επικές ανατολές σε μερικά από τα πιο εμβληματικά φυσικά εδάφη στη γη. Υπάρχουν αρκετά υπνοδωμάτια για να φιλοξενήσουν έξι επισκέπτες, αν και στην ίδια τιμή με μια δεκαπενθήμερη διαμονή πιθανότατα θα μπορούσατε να πληρώσετε τον Bono για να σας τραγουδήσει το Joshua Tree.

Κόστος: Από 7.929 ευρώ/διανυκτέρευση

Ιδανικό για: Χαρισματικούς δισεκατομμυριούχους με ανεξήγητο εισόδημα και μια βαθιά ανάγκη να ατενίζουν για ώρες το κενό.

Κάντε κράτηση εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ