Το παλαιότερο αρχοντικό της Νέας Υόρκης βγαίνει για πρώτη φορά στην αγορά μετά από 227 χρόνια

Ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Υόρκης διατίθεται για πρώτη φορά στο κοινό. Το παλαιότερο αρχοντικό του Μανχάταν που χτίστηκε για τον δισέγγονο του Peter Stuyvesant –ενός εκ των ιδρυτών της αμερικανικής μητρόπολης- ψάχνει νέο ιδιοκτήτη για πρώτη φορά στην 227χρονη ιστορία του 
Το παλαιότερο αρχοντικό της Νέας Υόρκης βγαίνει για πρώτη φορά στην αγορά μετά από 227 χρόνια

To παλαιότερo ακίνητο στο Μανχάταν -που εξακολουθεί να λειτουργεί ως κατοικία- μόλις βγήκε στην αγορά για 8,9 εκατ. δολάρια. Το ιστορικό σπίτι χτίστηκε το 1795, στην ιστορική συνοικία St. Marks Place στο East Village, για τον Nicholas William Stuyvesant, εξέχοντα γαιοκτήμονα της Νέας Υόρκης και δισέγγονο του Peter Stuyvesant, ενός εκ των Ολλανδών αποίκων που ίδρυσαν την αμερικανική μητρόπολη.

Διαβάστε ακόμα: Gianni Versace - 70 εκατ. δολάρια πωλείται η έπαυλη του Gianni Versace στην καρδιά της Νέα Υόρκης

Το παραδοσιακό αρχοντικό βρίσκεται στην οδό Stuyvesant, μεταξύ των οδών East 9th και 10th, και εξακολουθεί να είναι αρκετά κομψό και καλά διατηρημένο, παρότι η ηλικία του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους δύο αιώνες.

Εικόνα

Πέρα από την εντυπωσιακή πρόσοψη από κόκκινα τούβλα, οι ευρύχωροι εσωτερικοί χώροι εκτείνονται σε περίπου 510 τετραγωνικά μέτρα. Σε αντίθεση με πολλές προπολεμικές ιδιοκτησίες στη Νέα Υόρκη, τα δωμάτιά του έχουν ικανοποιητικές αναλογίες.

Εικόνα

Το εσωτερικό περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια και τεσσεράμισι μπάνια, μαζί με μια επίσημη τραπεζαρία, ένα πολυτελές σαλόνι και μια σύγχρονη κουζίνα. Ένα από τα κυριότερα σημεία είναι το «ατελιέ», το οποίο διαθέτει φεγγίτη και ψηλή οροφή 5 μέτρων. Ένας άλλος χώρος που ξεχωρίζει είναι το διαμορφωμένο αίθριο, το οποίο είναι γεμάτο με οπωροφόρα δέντρα.

Εικόνα

Η κλασική διακόσμηση στο εσωτερικό, συμπληρώνει τα γοητευτικά αυθεντικά χαρακτηριστικά, κάνοντας τους χώρους να δείχνουν παλιομοδίτικοι αλλά όχι μονότονοι. Υπάρχουν οκτώ τζάκια, μαζί με πανέμορφο ξύλινο δάπεδο, κλασικά διακοσμητικά και μερικές ρετρό βαθιές μπανιέρες στα μπάνια.

Εικόνα

Η μονοκατοικία βρίσκεται επίσης σε απόσταση αναπνοής από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου και άλλα ιστορικά κτίρια της περιοχής καθώς και όλα τα hot spots και τα εστιατόρια στο East Village.

Εικόνα

Σύμφωνα με την πράκτορα Monica Rittersporn του μεσιτικού γραφείου Corcoran Group που έχει αναλάβει την πώληση, αυτή είναι η πρώτη φορά που το 227 χρόνων ακίνητο διατίθεται προς αγορά. Μέχρι τώρα ανήκε αποκλειστικά σε μέλη της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχουν αρχεία που να αναφέρουν το ποσό που καταβλήθηκε για τις μεταβιβάσεις ιδιοκτησίας του.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Corcoran Group, αλλά και να απολαύσετε μια εικονική βόλτα στους χώρους του στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ