Gianni Versace: 70 εκατ. δολάρια πωλείται η έπαυλη του Gianni Versace στην καρδιά της Νέα Υόρκης

Ένα ιστορικό αρχοντικό στην καρδιά της Νέας Υόρκης που κάποτε ανήκε αλλά και σχεδιάστηκε από τον Gianni Versace, βγήκε στην αγορά για 70 εκατ. δολάρια από τον οίκο Sotheby’s International Realty. Η εξαώροφη κατοικία των 1.317 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει 17 δωμάτια, κήπο και κιόσκι στην οροφή με θέα τη Fifth Avenue.
Gianni Versace: 70 εκατ. δολάρια πωλείται η έπαυλη του Gianni Versace στην καρδιά της Νέα Υόρκης

Τα αρχοντικά της Νέας Υόρκης, townhouses όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται, αποτελούν μία από τις πιο περιζήτητες κατηγορίες ακινήτων στην αμερικανική μητρόπολη. Συνυφασμένα με την ιστορία του «Μεγάλου Μήλου», τα περισσότερα έχουν εκτενώς ανακαινιστεί με κόστος εκατομμυρίων, ώστε να μεταμορφωθούν σε πολυτελείς οικίες για πλούσιους και διάσημους ενοίκους ή ιδιοκτήτες.

Διαβάστε ακόμα: Estee Lauder - Πωλείται η εξοχική βίλα της βασίλισσας των καλλυντικών στις Κάννες για 8,75 εκατ. ευρώ

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο αρχοντικό, αξίας 70 εκατ. δολαρίων, το οποίο ανήκε στο παρελθόν αλλά και σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Gianni Versace βγήκε πρόσφατα προς πώληση από τον οίκο Sotheby’s International Realty.

Εικόνα

Η εξαώροφη έπαυλη βρίσκεται στην East 64th Street, στο Μανχάταν, εκτείνεται σε 1.317 τετραγωνικά μέτρα, και διαθέτει 17 δωμάτια απλωμένα στους ψηλοτάβανους εσωτερικούς της χώρους που έχουν ιταλικό μπαρόκ στυλ.

Επτά πολυτελή υπνοδωμάτια, επτά πλήρη μπάνια και τρία μικρότερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της κατοικίας, ενώ τα υπόλοιπα είναι μεγάλοι χώροι καθιστικού και τραπεζαρίας, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σαλόνι παιχνιδιών, αίθουσα πολυμέσων και γραφείο.

Εικόνα

Στο εξωτερικό δε, υπάρχει ένας κήπος 280 τετραγωνικών μέτρων με πέργκολα και ένα κιόσκι στον τελευταίο όροφο με θέα στις Λεωφόρους Fifth και Madison.

Το νεοκλασικό αρχοντικό χτίστηκε το 1950 και αγοράστηκε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή για 7,5 εκατ. δολάρια το 1995. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο μαέστρος της μόδας επανασχεδίασε πλήρως την κατοικία, προσθέτοντας άφθονο στυλ και αίγλη με την υπογραφή του.

Εικόνα

Οι προσαρμοσμένες πινελιές περιλαμβάνουν κλασικές κολώνες, περίπλοκα ψηφιδωτά, μαρμάρινα δάπεδα και ζωγραφισμένες οροφές, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Το Great Room διαθέτει ακόμη και ανακαινισμένα πάνελ του 19ου αιώνα στην οροφή τα οποία εμπνεύστηκε ο Versace από ένα παλάτι της Φλωρεντίας, και απεικονίζουν μια επική σκηνή των Ηλυσίων.

Το σπίτι πωλείται από τον δισεκατομμυριούχο Σουηδό hedge funder Thomas Sandell και τη σύζυγό του Ximena. Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s International Realty, το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο απευθείας από την οικογένεια Versace έναντι 30 εκατ. δολαρίων το 2005, και το αποκατέστησε σχολαστικά στην παλιά του αίγλη.

Εικόνα

Σύμφωνα με δηλώσεις των μεσιτών που έχουν αναλάβει την πώληση του ακινήτου στη Wall Street Journal, οι Sandells είναι «θαυμαστές του Versace» και ότι «αυτό το έργο τέχνης» πιθανότατα θα πουληθεί «σε κάποιον που έχει την ίδια ευλάβεια».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το αρχοντικό βγαίνει στην αγορά. Σύμφωνα πάντα με τη WSJ, κάποια εποχή ήταν διαθέσιμο προς ενοικίαση με τιμή 100.000 δολάρια το μήνα. Συμπερασμα; Είτε προσωρινά είτε μόνιμα, το κόστος της dolce vita δεν είναι ποτέ χαμηλό.

Εικόνα

Μπορείτε να απολαύσετε μια εικονική περιήγηση στους χώρους του αρχοντικού στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Sotheby's International Realty.