Harley-Davidson: Η LiveWire S2 Del Mar είναι η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της

Harley-Davidson: Η LiveWire S2 Del Mar είναι η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της

Το καλοκαίρι του 2021, η Harley-Davidson ανακοίνωσε την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου παραρτήματος ηλεκτρικών μοτοσικλετών, με την επωνυμία LiveWire, όνομα που χρησιμοποιήθηκε επίσης για το πρώτο μοντέλο eBike της φίρμας από το Milwaukee.

Διαβάστε ακόμα: Brough Superior AMB 001 - Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin είναι επιτέλους πραγματικότητα

Και προτού το μοντέλο One της νέας φίρμας χρειαστεί ετήσιο σέρβις, η εταιρεία έρχεται τώρα να αποκαλύψει την επόμενη, πλήρως ηλεκτρική δίτροχη κυκλοφορία της: το ολοκαίνουργιο S2 Del Mar.

Λαμβάνοντας αρκετή επιρροή από μοντέλα μοτοσικλετών επίπεδης πίστας, το S2 Del Mar διαθέτει ελεύθερη ουρά, «ρεζερβουάρ» χαμηλού προφίλ με βαθουλώματα για τα γόνατα και προβολέα LED τύπου Fat Bob κρυμμένο κάτω από ένα μικρό παρμπρίζ.

Εικόνα

Το S2 χρησιμοποιεί επίσης σετ τροχών 19 ιντσών με ελαστικά Dunlop DT1 που αναπτύχθηκαν ειδικά για το νέο μοντέλο. Η LiveWire χρησιμοποίησε επίσης το S2 για να παρουσιάσει την ολοκαίνουργια κλιμακούμενη αρχιτεκτονική ARROW, η οποία είναι ένα εξαιρετικά αρθρωτό σύστημα που διαθέτει μητρική μπαταρία, ηλεκτρικό κινητήρα, συστήματα φόρτισης και ελέγχου.

Εικόνα

Αν και οι τελικές προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, το LiveWire αποκάλυψε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για το S2, όπως έναν κινητήρα 59,6 kW (80 ίππων), αυτονομία 160 χλμ., χρόνο 0-100 χλμ./ώρα 3,5 δευτερόλεπτα και βάρος κάτι λιγότερο από 200 κιλά.

Το νέο eBike διαθέτει επίσης φρένα Brembo, αντεστραμμένο πιρούνι και προσαρμοσμένη σχεδίαση περιστρεφόμενου βραχίονα σε συνδυασμό με mono-shock πίσω ανάρτηση.

Με υψηλή αισθητική, έντονο custom χαρακτήρα και πιο προσιτή προτεινόμενη τιμή κατασκευαστή, ίσως αυτό είναι το μοντέλο που θα έπρεπε να είχε αρχικά κυκλοφορήσει η Harley, και όχι το LiveWire One. Πόσο μάλλον όταν το αρχικό σκεπτικό στο «άνοιγμα» της εταιρείας στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες αφορούσε ειδικά την προσέλκυση μιας νεότερης δημογραφικής ομάδας.

Συναρμολογημένο στο εργοστάσιο της Harley-Davidson Vehicle Operations στο Γιορκ της Πενσυλβάνια, το 2023 LiveWire S2 Del Mar έχει προτεινόμενη τιμή κατασκευαστή τα 15.000 δολάρια και αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις την άνοιξη του επόμενου έτους.

Η LiveWire θα παράγει επίσης μια περιορισμένη σειρά 100 μοντέλων S2 Del Mar Launch Edition -με τιμή 17.699 δολάρια- τα οποία διαθέτουν μοναδικό χρώμα και αποκλειστικό σχεδιασμό τροχών, αν και οι 100 μονάδες έχουν ήδη πουληθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της LiveWire.