Brough Superior AMB 001: Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin είναι επιτέλους πραγματικότητα

Δυόμισι χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωσή της, στην Έκθεση Μοτοσικλέτας του Μιλάνου τον Νοέμβριο του 2019, η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin είναι πραγματικότητα. Το AMB 001, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Brough Superior, είναι ό,τι η εταιρεία είχε υποσχεθεί: ένα καθαρόαιμο superbike φτιαγμένο για τις αγωνιστικές πίστες.
Brough Superior AMB 001: Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin είναι επιτέλους πραγματικότητα

Αν η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin ήταν ταινία του James Bond, θα είχε τίτλο «Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε τη Δευτέρα21 Μαρτίου ότι οι παραδόσεις του πολυαναμενόμενου AMB 001 άρχισαν επιτέλους -δυόμισι χρόνια αφότου η μοτοσικλέτα έκανε το ντεμπούτο της. Και όπως είχε υποσχεθεί η εταιρεία, το δίτροχο για αποκλειστική χρήση σε πίστα (αποτέλεσμα συνεργασίας με τον διάσημο κατασκευαστή Brough Superior), είναι ένα αληθινό superbike.

Διαβάστε ακόμα: Triumph x Breitling - Μια μοτοσικλέτα κι ένα ρολόι στo limited edition πακέτο της χρονιάς

Η περιορισμένης κυκλοφορίας Aston Martin AMB 001 έκανε το ντεμπούτο της στην Έκθεση Μοτοσικλέτας του Μιλάνου τον Νοέμβριο του 2019. Η μοτοσικλέτα, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στην πίστα, συνδυάζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια μοτοσικλετών των τελευταίων ετών με θηριώδη ισχύ. Όλη η ώθησή της προέρχεται από έναν V-twin κινητήρα Brough Superior, ο οποίος έχει υπερτροφοδοτηθεί για πρώτη φορά και είναι ικανός να παράγει 183 ίππους (τρεις περισσότερους από ό,τι η εταιρεία είχε αρχικά υποσχεθεί).

Η μοτοσικλέτα επρόκειτο να βγει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας στα τέλη του 2020. Ο επιπλέον χρόνος που χρειάστηκε -ακόμα κι αν οφειλόταν εν μέρει στην πανδημία του κορονοϊού- ίσως τελικά να βγήκε σε καλό. Η καθυστέρηση έδωσε στην Aston Martin και την Brough Superior περισσότερο περιθώριο για να δοκιμάσουν τη μοτοσικλέτα στην πίστα και να βεβαιωθούν ότι ήταν σε θέση να πετύχει τους σχεδιαστικούς στόχους.

A post shared by Brough Superior (@broughsuperior_motorcycles)

«Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τους στόχους επιδόσεων μας, με ισχύ 183 ίππων και ξηρό βάρος 185 κιλά. Το AMB 001 είναι μια πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσικλέτα πίστας που διεγείρει τις αισθήσεις και προσφέρει επιδόσεις» ανέφερε ο Thierry Henriette, πρόεδρος της Brough Superior, σε δήλωσή του. «Το χαρακτηριστικό σφύριγμα του turbo ολοκληρώνει τη μοναδική παρουσία αυτής της εξαιρετικής μοτοσυκλέτας», πρόσθεσε εμφατικά.

Η Aston Martin διατείνεται ότι τα πρώτα 30 μοντέλα AMB 001 έχουν παραδοθεί σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής. Εκατό μονάδες του δίτροχου των 108.000 δολαρίων θα κατασκευαστούν συνολικά, 90 από τα οποία έχουν ήδη παραγγελθεί, σύμφωνα με τη φίρμα. Αν θέλετε να βάλετε το όνομά σας σε ένα από τα τελευταία 10 κομμάτια, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Aston Martin, εδώ.

Πάντως, είτε καταφέρετε να βάλετε τα χέρια σας στο τιμόνι της είτε όχι, πιθανότατα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποια στιγμή τη μοτοσικλέτα σε δράση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα εμφανιστεί σε μία από τις προσεχείς ταινίες του James Bond. Το πεπρωμένο μιας Aston Martin είναι σίγουρα αναπόφευκτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ