Instagram Rich List: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι διάσημοι influencers για το 2022

Από συστάσεώς του, το Instagram, έχει αναδειχθεί ως η ιδανική εναλλακτική πηγή εισοδήματος για τους διάσημους Influencers. Οι διασημότητες κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια κάνοντας απλά μια ανάρτηση στο Instagram. Η πλατφόρμα Hopper HQ επεξεργάστηκε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities στο Instagram για το 2022.
Instagram Rich List: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι διάσημοι influencers για το 2022

Το Instagram, πέρα από ιδανικό μέσο επικοινωνίας με τους fan, έχει αναδειχθεί και σε μια νέα εξαιρετικά αποδοτική πηγή εισοδήματος για τους διάσημους Influencers. Δεν είναι λίγοι οι celebrities που προσθέτουν εκατομμύρια στα έσοδά τους ποστάροντας απλά μια φωτογραφία στο λογαριασμό τους. Ποιοι όμως είναι εκείνοι που το κάνουν καλύτερα;

Διαβάστε ακόμα: YouTube - Oι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι YouTubers είναι μια νέα τάξη εκατομμυριούχων

Εδώ και πέντε χρόνια το Hopper HQ δημοσιεύει τη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες διασημότητες στο Instagram, με βάση δεδομένα που κρατά η ίδια η εταιρεία, τιμοκαταλόγους διαφημιστικών πρακτορείων αλλά και δημόσιες πληροφορίες.

Το ίδιο έκανε και για το 2022, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη χρονιά (από το 2017 που δημοσιεύεται η έρευνα) που καμία από τις Kardashans δεν βρίσκεται στην κορυφαία τριάδα. Άλλα συμπεράσματα της Hopper HQ είναι πως οι γυναίκες influencers κυριαρχούν, αντιπροσωπεύοντας το 56% των υψηλότερα αμειβόμενων στα social media, ενώ τεράστια αύξηση παρουσιάζει ο αντίκτυπος των influencers σε Ασία και Αφρική, με το 25% των αμοιβών της συνολικής λίστας να προέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Ας δούμε όμως τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους διάσημους Influencers για το 2022.

10. Kendall Jenner

Η Αμερικανίδα σταρ και μοντέλο, είναι η δέκατη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 212 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβή 1.053.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Περισσότερο γνωστή για τη συμμετοχή της στο οικογενειακό reality show «Keeping Up with the Kardashians», είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο κερδίζοντας περίπου 10 εκατ. δολάρια ετησίως από το 2015, με τα υψηλότερα κέρδη της να αγγίζουν τα 22 εκατ. δολάρια το 2018. Έχει επενδύσει, τέλος, στο brand οινοπνευματωδών ποτών «818 Tequila».

9. Justin Bieber

Ο Καναδός τραγουδιστής της ποπ είναι ο ένατος πιο ακριβοπληρωμένος διάσημος στο Instagram με συνολικά 215 εκατομμύρια ακόλουθους και αμείβεται με περίπου 1.112.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο από τότε που ανακαλύφθηκε ως ερμηνευτής στο YouTube το 2007. Είναι επίσης μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων διασκεδαστών στον κόσμο και τα έσοδά του κυμαίνονται μεταξύ 60 και 80 εκατ. δολάρια από διάφορες πηγές.

8. Beyonce

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός είναι η όγδοη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 231 εκατομμύρια ακόλουθους. Αμείβεται με περίπου 1.147.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Πριν γίνει η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια που είναι τώρα, έχει εμφανιστεί σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού. Έγινε διάσημη ως η τραγουδίστρια ενός από τα γυναικεία γκρουπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, των Destiny’s Child, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

7. Lionel Messi

Ο γεννημένος στην Αργεντινή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι η έβδομη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 299 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβή περίπου 1.169.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Είναι ο δεύτερος επαγγελματίας αθλητής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μαζί με τον Cristiano Ronaldo. Θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως και έχει καθαρή αξία 600 εκατ. δολαρίων. Ο Lionel Messi έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από τη θητεία του ως επιθετικός στην ομάδα της FC Barcelona.

6. Kim Kardashian

Η Αμερικανίδα προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης και επιχειρηματίας Kim Kardashian είναι η έκτη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 278 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβές 1.419.000 δολαρίων ανά ανάρτηση. Είναι ανάμεσα στα τρία αδέρφια της οικογένειας Kardashian-Jenner που περιλαμβάνονται στη λίστα μαζί με την Kylie και την Kendall. Αυτή τη στιγμή έχει καθαρή περιουσία άνω του 1 δις. δολαρίων. Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ως φίλη και στυλίστρια της Paris Hilton. Ωστόσο, έγινε διάσημη όταν το sex tape της με τον τότε φίλο της Ray J διέρρευσε στο κοινό το 2007.

5. Selena Gomez

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός είναι η πέμπτη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 288 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβή 1.468.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Έχει συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία 75 εκατ. δολαρίων από την καριέρα της ως τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Δραστηριοποιείται σ’ αυτόν τον τομέα για σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα και αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με περισσότερους από 25 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok.

4. Kylie Jenner

Μοντέλο, reality star και επιχειρηματίας καλλυντικών, η Kylie Jenner είναι η τέταρτη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 300 εκατομμύρια ακόλουθους. Οι αμοιβές της αγγίζουν τα 1.494.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Είναι η δεύτερη δισεκατομμυριούχος της φυλής Kardashian-Jenner μαζί με την αδερφή της Kim Kardashian με καθαρή περιουσία περίπου 1 δισ. δολάρια. Ο πλούτος της προήλθε κυρίως από την επιχείρηση καλλυντικών της που ονομάζεται Kylie Cosmetics. Τον Νοέμβριο του 2019, πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο (51% των μετοχών της) στην Coty Inc. για περίπου 600 εκατ. δολάρια.

3. Ariana Grande

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός είναι η τρίτη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 298 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβή 1.510.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Έχει μια εντυπωσιακή καθαρή περιουσία 200 εκατ. δολαρίων και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων και δημοφιλέστερων διασημοτήτων στον κόσμο. Είναι επίσης ένας από τους καλλιτέχνες με τους περισσότερους followers σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με περίπου 48 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, 25 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και 80 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter.

2. Dwayne «The Rock» Johnson

Ο Αμερικανός ηθοποιός, πρώην επαγγελματίας παλαιστής και επιχειρηματίας είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 302 εκατομμύρια ακόλουθους. Ο «The Rock» αμείβεται με 1.523.000 δολάρια ανά ανάρτηση. Έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακά μια καθαρή περιουσία 800 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνει μερίδιο 30-40% στην επιχείρηση οινοπνευματωδών με την επωνυμία Teremana Tequila. Έχει καταγραφεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια και είναι μεταξύ των πιο αγαπημένων διασημοτήτων στο Χόλιγουντ. Κερδίζει τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια ετησίως από τις ταινίες και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

1. Cristiano Ronaldo

Ο Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πρεσβευτής προϊόντων και επιχειρηματίας Cristiano Ronaldo είναι η πιο ακριβοπληρωμένη διασημότητα στο Instagram με συνολικά 410 εκατομμύρια ακόλουθους και αμοιβές ύψους 1.604.000 δολαρίων περίπου ανά ανάρτηση. Έχει συγκεντρώσει μια καθαρή περιουσία 500 εκατ. δολαρίων που προήλθε κυρίως από τις αμοιβές του ως επαγγελματίας αθλητής με περίπου 100 έως 150 εκατ. δολάρια μόνο από τους μισθούς και τα bonus του ετησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμείβεται με περίπου 50 εκατ. δολάρια από τις πολυάριθμες συνεργασίες του με εταιρείες όπως το σαμπουάν Clear, η Nike και η Herbalife.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ