Leica: Τα πρώτα ρολόγια στην ιστορία της είναι τόσο «Leica» όσο περιμέναμε

Έχοντας κατακτήσει δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών του πλανήτη, η γερμανική Leica κάνει ένα τεράστιο βήμα και παρουσιάζει τα πρώτα ρολόγια στην 150ή ιστορία της. Τα Leica L1 και L2 είναι σχεδιαστικά και τεχνολογικά τόσο καινοτόμα όσο και οι ομώνυμες κάμερες.
Leica: Τα πρώτα ρολόγια στην ιστορία της είναι τόσο «Leica» όσο περιμέναμε

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Leica είναι ο σημαιοφόρος στην κατασκευή και το σχεδιασμό φωτογραφικών μηχανών, έχοντας κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. Παρότι η φήμη της στον κλάδο της φωτογραφίας είναι απαράμιλλη, η Leica αποφάσισε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο όταν το 2018 ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια δική της σειρά ρολογιών.

Διαβάστε ακόμα: Leica Q2 Reporter Edition - Οι «θωρακισμένες» με kevlar κάμερες για μάχιμους φωτογράφους

Έπειτα από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, η Leica κυκλοφορεί επιτέλους τα δύο πρώτα ρολόγια της. Μινιμαλιστικά στο όνομα αλλά μαξιμαλιστικά σε πολυπλοκότητα και καινοτομία, τα ρολόγια Leica L1 και L2 συνεχίζουν την παγκοσμίου φήμης παράδοση της ισορροπίας μορφής και λειτουργίας που η γερμανική εταιρεία ευαγγελίζεται.

Τα δύο ρολόγια σχεδιάστηκαν εν μέρει από τον καθηγητή Achim Heine, ο οποίος έχει σχεδιάσει πολλές κάμερες Leica στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των CM και Digilux. Διαθέτουν κομψό μαύρο ματ καντράν με λεπτούς δείκτες και κρύσταλλο από ζαφείρι που μοιάζει με φωτογραφικό φακό. Η εμφάνιση είναι αναμφισβήτητα «Leica» και πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των ρολογιών παραπέμπουν στις εμβληματικές κάμερες της μάρκας.

Εικόνα

Όπως, βέβαια, και οι φωτογραφικές μηχανές της Leica, έτσι και τα ρολόγια της είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο κομμάτι. Δεδομένης της γερμανικής κληρονομιάς της εταιρείας, ήταν σημαντικό για τη Leica να κατασκευάζει όλα τα στοιχεία αυτών των ρολογιών στη Γερμανία.

Εικόνα
Leica L1 (Πηγή: Leica)

Αυτή η υπερηφάνεια για τη γερμανική παράδοσή της, ενέπνευσε την εταιρεία να συνεργαστεί με την επιχείρηση κατασκευής μηχανισμών Lehmann Präzision GmbH, η οποία ανέπτυξε μια εντελώς νέα μηχανική κίνηση χειροκίνητου κουρδίσματος για να τροφοδοτήσει τα ρολόγια.

Εικόνα
Leica L2 (Πηγή: Leica)

Το αστέρι της νέας κίνησης είναι μια πατενταρισμένη κορώνα ώθησης που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μηδενίζουν τον μικρό δείκτη δευτερολέπτων με ένα πάτημα, το οποίο κάνει επίσης κόκκινη την κυκλική λευκή οθόνη του καντράν. Εμπνευσμένη από το κουμπί κλείστρου μιας φωτογραφικής μηχανής, η κίνηση δεν ξαναρχίζει έως ότου πατηθεί ξανά η κορώνα —που φέρει το εμβληματικό λογότυπο Red Dot της Leica—, καθιστώντας τη ρύθμιση του χρόνου εξαιρετικά βολική.

Εικόνα

Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν μια μινιμαλιστική ένδειξη αποθεματικού ισχύος και ένα κουμπί στις 2 η ώρα που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Το L2 διαθέτει επίσης μια δεύτερη κορώνα στις 4 η ώρα που περιστρέφει το εσωτερικό πλαίσιο 12 ωρών, καθιστώντας το L2 ένα ρολόι GMT με τρεις δείκτες χάρη σε μια πρόσθετη οθόνη ημέρας-νύχτας στο καντράν για τη δεύτερη ζώνη ώρας.

Εικόνα

Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διαφανή πλάτη για να θαυμάσετε το μηχανισμό τους και πωλούνται με μαύρο δερμάτινο λουράκι, με το λουράκι του L2 να είναι κατασκευασμένο από δέρμα αλιγάτορα.

Εικόνα

Το ρολόι L1 πωλείται για 10.000 δολάρια, ενώ το L2 κοστίζει 14.000 δολάρια. Τα δύο ρολόγια είναι διαθέσιμα αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα Leica σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα Leica L1 και L2 στον ιστότοπο της Leica, εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ