Spend it: Leica Q2 Reporter Edition - Οι «θωρακισμένες» με kevlar κάμερες για μάχιμους φωτογράφους

Έχοντας ήδη τοποθετήσει ψηλά τον πήχη στις κάμερες επαγγελματικού διαμετρήματος, η Leica ξεπερνάει πάλι τον εαυτό της: Τυλίγει σε kevlar τις κάμερες Q2 και Q2 Monochrom για την έκδοση «Reporter», ώστε να αντεπεξέρχονται στις κακουχίες και τις απαιτήσεις της μαχητικής δημοσιογραφίας.
Spend it: Leica Q2 Reporter Edition - Οι «θωρακισμένες» με kevlar κάμερες για μάχιμους φωτογράφους

Ο κόσμος της ασπρόμαυρης φωτογραφίας έχει εδώ και δεκαετίας μία και αδιαμφισβήτητη βασίλισσα: τη Leica. Η γερμανική εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν από κάμερες επαγγελματικού διαμετρήματος, οι οποίες συνδυάζουν κομψότητα και λειτουργία σε μια κατηγορία που η Leica ορίζει σχεδόν από μόνης της.

Διαβάστε ακόμα: Η Hasselblad γιορτάζει τα 80 χρόνια της με μια συλλεκτική κάμερα 15.000 δολαρίων

Για παράδειγμα, η Q2 Monochrom ήταν η κάμερα που ανέβασε τον ήδη ψηλό πήχη για τις «ασπρόμαυρες» κάμερες από εκεί που πάλι η Leica είχε τοποθετήσει. Σήμερα η εταιρεία έρχεται να κάνει μια στιβαρή «αναθεώρηση» στις ήδη διάσημες κάμερες Q2 και Q2 Monochrom, παρουσιάζοντας την έκδοση Reporter.

Εικόνα
Oι Leica Reporter Edition Q2 και Q2 Monochrom διαθέτουν ένα υφαντό περίβλημα από kevlar, το οποίο θωρακίζει το σώμα της μηχανής (Πηγή: Leica)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι Leica Q2 και Q2 Monochrom Reporter Edition αναδιαμορφώθηκαν για να αντέχουν στις κακουχίες και τις απαιτήσεις της μαχητικής δημοσιογραφίας. Αυτό που προσφέρουν και αναδεικνύουν είναι η στιβαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση που δεν υστερεί σε διακριτικότητα και κομψότητα.

Αν και έκδοση σχεδιάστηκε για να διατηρεί «χαμηλό προφίλ», τα κάλλη της εξακολουθούν να είναι αδιαμφισβήτητα. Επιπλέον, οι Reporter Edition Q2 και Q2 Monochrom διαθέτουν ένα υφαντό περίβλημα από kevlar, το οποίο θωρακίζει το σώμα της μηχανής, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα ανθεκτικότητας, καθώς και μια ενδιαφέρουσα αντίθεση υφής με το πράσινο ματ χρώμα του υπόλοιπου μέρους.

Εικόνα
Οι κάμερες διαθέτουν εξαιρετικό φινίρισμα, ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τη διείσδυση σκόνης και νερού στο σώμα της μηχανής (Πηγή: Leica)

Η «θωράκιση» ενισχύει τη λαβή της κάμερας, ενώ της προσδίδει επίσης ένα στρώμα άμυνας από χημικούς και θερμικούς κινδύνους. Το συγκεκριμένο μοτίβο του kevlar στις Q2 και Q2 Monochrom είναι τόσο σφιχτά εφαρμοσμένο που είναι σχεδόν αδύνατο να ξετυλιχτεί. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στο φως αλλάζει το χρώμα του kevlar, κάνοντάς το ακόμη πιο ταιριαστό με το σκούρο λαδοπράσινο χρώμα του σώματος.

Επιπλέον, και οι δύο κάμερες διαθέτουν εξαιρετικό φινίρισμα, ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τη διείσδυση σκόνης και νερού στο σώμα της μηχανής. Μολονότι το σώμα τους είναι σχεδόν πανομοιότυπο, η Leica Q2 Monochrom Reporter ξεχωρίζει από τη διακριτική αναγραφή «MONOCHROM» στο κάτω άκρο της οθόνης της.

Εικόνα
Η Leica Q2 Monochrom Reporter ξεχωρίζει από τη διακριτική αναγραφή «MONOCHROM» στο κάτω άκρο της οθόνης της (Πηγή: Leica)

Οι κάμερες διατηρούν τους ίδιους αισθητήρες πλήρους κάδρου 47 megapixel, τις ενσωματωμένες λειτουργίες ζουμ και τα στοιχεία κλειδώματος που τις έκαναν μία από τις κορυφαίες επιλογές στην αγορά. Η Leica Q2 Reporter θα είναι διαθέσιμη σε εξειδικευμένα καταστήματα στις 9 Δεκεμβρίου 2021, ενώ το Q2 Monochrom θα διανεμηθεί το Μάρτιο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ