Spend It: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του James Bond στο No Time to Die

Spend It: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του James Bond στο No Time to Die

Η στενή σχέση του James Bond με τα ρολόγια χειρός OMEGA Seamaster στη μεγάλη οθόνη κρατάει από το 1995. Ήταν σχεδόν αυτονόητο λοιπόν ότι και στη νέα ταινία δεν υπήρχε περίπτωση ένα OMEGA να μην φιγουράρει στον καρπό του Daniel Craig, πόσο μάλλον όταν ο τίτλος «No Time To Die» κάνει σαφή αναφορά στη σημασία του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα: Μία από τις 618 Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1957 «βγαίνει στο σφυρί»

Αυτό, ωστόσο, που κανείς δεν περίμενε είναι ότι σε αυτή την ταινία δεν θα είχε μόνο ο Bond το προνόμιο να φοράει ένα OMEGA Seamaster, καθώς η ίδια «τιμή» παραχωρήθηκε και σε δύο γυναικείους ρόλους: αυτούς της Nomi και της Moneypenny.

Εικόνα
Τόσο το ρολόι, όσο και το μπασελέ του 42 mm Seamaster 007 edition είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο (Πηγή: OMEGA)

O Bond του Daniel Craig έχει επιλέξει να φοράει το Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer (42 mm), ένα ελαφρύ ρολόι που ταιριάζει καλύτερα σε έναν άνθρωπο όπως ο πράκτορας 007, ο οποίος καλείται να «χρησιμοποιεί» πολύ τα χέρια του. Όμως τα vintage χαρακτηριστικά και το χρώμα του προσδίδουν μοναδικότητα

Εικόνα
Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer 42 mm. Τιμή από 10.863 δολάρια (Πηγή: OMEGA)

Τόσο το ρολόι, όσο και το μπασελέ του 42 mm Seamaster 007 edition είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο (Grade 2). Το μπρασελέ έχει εργονομικό σχεδιασμό και κούμπωμα που μπορεί να προσαρμοστεί. Το τιτάνιο είναι ανθεκτικό στις κακουχίες και εξαιρετικά ελαφρύ για να μην κουράζει το χέρι, ενώ το design είναι ιδανικό τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες.

Εικόνα
Οι χαραγμένοι αριθμοί στην «πλάτη» του Seamaster είναι χαρακτηριστικό των στρατιωτικών ρολογιών (Πηγή: OMEGA)

Όμως το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι οι αριθμοί που βλέπει κανείς χαραγμένους στο πίσω μέρος του ρολογιού, κάτι που ακολουθεί το μοτίβο των στρατιωτικών ρολογιών. Για παράδειγμα το «0552» είναι ο κωδικός αριθμός για το προσωπικό του ναυτικού και το «923 7697» συμβολίζει το νούμερο ενός ρολογιού δύτη. Το «007» φυσικά είναι ο αριθμός πράκτορα του James Bond, ενώ το «62» είναι αναφορά στο 1962, τη χρονιά που έκανε πρεμιέρα πρώτη ταινία Bond «Dr. No».

Εικόνα
Seamaster Aqua Terra 150M. Τιμή από 5.100 δολάρια (Πηγή: OMEGA)

Στους γυναικείους ρόλους, η Lashana Lynch, μία πράκτορας της MI6 με το όνομα Nomi, φοράει το Seamaster Aqua Terra 150M (πάνω) και η Naomie Harris που ενσαρκώνει τη Miss Moneypenny φοράει ένα κομψό OMEGA DeVille Prestige quartz 27.4MM (κάτω).

Εικόνα
OMEGA DeVille Prestige quartz 27.4MM. Τιμή από 2.474 δολάρια (Πηγή: OMEGA)

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε ένα φαντασμαγορικό μοντάζ με τις σκηνές του «No Time to Die» που η ερμηνεία του OMEGA Seamaster δίνει «ρέστα».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ