INSIDE OUT

Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

18-05-2022 | 07:48
Μοιράσου το
Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

Όπως τα είπε ακριβώς ο Κυριάκος, έτσι ήταν. Κάποιοι παλαβοί Αθηναίοι σκέφτηκαν να έχουν οι πολίτες ίσα πολιτικά και νομικά δικαιώματα, να ψηφίζουν, να μιλούν ελεύθερα στην Αγορά, στο Δήμο κλπ κλπ. Εννοείται πως οι γυναίκες και οι σκλάβοι είχαν αποκλειστεί. Μέχρι που βρέθηκε ένας άλλος έξυπνος, ο Πλάτωνας και πρότεινε στην Πολιτεία του, οι γυναίκες να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και να αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας. Και τι καταλάβαμε μετά, πείτε μου; Βγήκαν οι γυναίκες ίσες σε όλα, καταργήθηκαν οι σκλάβοι και με τα βίας βρίσκω να μου μαζέψουν τις δάφνες και να παστρεύουν το Μαντείο.

Το χειροκρότημα

Και πήγε ο Μητσοτάκης και τα ξεφούρνισε όλ’ αυτά στο Αμερικανικό Κογκρέσο, και κόντεψε να πάθει αγκύλωση απ' το χειροκρότημα το χέρι της Καμάλα και της Πελόζι. Τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές η Πελόζι σήκωσε όλο το Κογκρέσο για χειροκρότημα. Τόσο που δεν άντεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε με παράπονο πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον χειροκροτούν λιγότερο!

Τελοσπάντων, οφείλω να ομολογήσω ότι η επιτυχία ήταν τεράστια. Αν σκεφτείς ότι κάθισε μόνος του την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί βάζοντας τις τελευταίες πινελιές της ομιλίας στο Μαξίμου, νομίζω πως έχει κάποιο ταλέντο. Το αναγνώρισε και η Πελόζι.

Όλες οι γυναίκες του Προέδρου

Η σύζυγος και οι κόρες του Πρωθυπουργού με τη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία σχολίασε πως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν «μοναδικής έμπνευσης, ισάξια του Βάτσλαβ Χάβελ». 

Οι αναφορές του Κυριάκου ειδικά στις γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε προκάλεσαν ενθουσιασμό. «Κάθε κράτος που δεν αξιοποιεί τα ταλέντα των γυναικών του, κατέστησε σαφές ο Πλάτων, σπαταλά τους μισούς πόρους που διαθέτει. Και ως γιος, σύζυγος, αδελφός και πατέρας ισχυρών και δημιουργικών γυναικών, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο», είπε κάνοντας τη Μαρέβα, τη Σοφία και τη Δάφνη, και τη Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα να χαμογελούν με ικανοποίηση.

Μαριούπολη όπως Μεσολόγγι

Οι αναφορές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο παραλληλισμός της Μαριούπολης, με το ελληνικό όνομα, με το Μεσολόγγι, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. «Όπως συμβαίνει σήμερα με τη Μαριούπολη τότε ήταν για εμάς το Μεσολόγγι».

Η αποφασιστικότητα στη φωνή σε συνδυασμό με τα όσα είπε για το Ουκρανικό, προκάλεσαν παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

Υπερπτήσεις, ασφάλεια, και Μάρμαρα

Σε μια ομιλία 45’ ο Κυριάκος κατάφερε να τα χωρέσει όλα και να τα συνδέσει μεταξύ τους. Σκληρές αναφορές για Τουρκία και τις υπερπτήσεις, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το ενεργειακό, ο ρόλος των social media στις Δημοκρατίες, η απειλή των αυταρχικών καθεστώτων, το Κυπριακό, αλλά και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Όλα τέθηκαν με λεκτική κομψότητα, χωρίς περικοκλάδες. Η ομιλία είχε ροή και τέμπο, κορυφώσεις και αναπάντεχες στροφές. Καθόλου βαρετή.

Οι πιο χαρούμενες

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να αποφασίσω ποια κυρία ήταν πιο χαρούμενη: Η σιδηρά της διπλωματίας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που εργάστηκε πολύ σκληρά για την επίσκεψη αυτή, ή η κ. Μενέντεζ; Η κ. Παπαδοπούλου θα απολαύσει τον θρίαμβο τις επόμενες μέρες αθόρυβα, όπως συνηθίζει.

Η σύζυγος του Προέδρου της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πάλι, δεν έκρυβε τη χαρά της, τόσο κατά τη δεξίωση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν,

όσο και στην ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ο Μπομπ Μενέντεζ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τα ελληνοτουρκικά και έχει αποτελέσει ανάχωμα στις τουρκικές αιτιάσεις για εξοπλισμούς.

Κοινώς, το αίτημα της Τουρκίας τόσο για τα αναβαθμισμένα F16, όσο και τα F35 για τα οποία ήδη δρομολογήθηκε η προσγείωση τους κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα, θα περάσει από τα χέρια του φιλέλληνα Μπομπ. F35 θα πάρει και η Φινλανδία, στο κοινοβούλιο της οποίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ψήφισαν υπέρ 188 βουλευτές. Κατά τάχθηκαν οχτώ: Ένας ακροδεξιός, μια ανεξάρτητη και οι 6 από τους 18 του κόμματος της Αριστεράς που επιμένουν στη «φινλανδοποίηση», δηλαδή την ουδετερότητα της χώρας. Σουηδία και Φινλανδία πάνε ΗΠΑ για συνομιλίες.

Αλωνίζει ο Παραστατίδης

Την ώρα που ο Κυριάκος θριαμβεύει στις ΗΠΑ, στο Κιλκίς αλωνίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του παλαιού βουλευτή (πρώτα ΠΑΣΟΚ, μετά ΣΥΡΙΖΑ), με στόχο ανυποψίαστους Συνέδρους. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε, ότι Παρασκευή με Κυριακή είναι το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το οποίο θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή. Ο Παραστατίδης λοιπόν, ο οποίος είναι ανδρουλακικός, έχει κάνει τούρμπο τους Γαπικους, γιατί «ψαρεύει» συνέδρους να ψηφίσουν, οι οποίοι νομίζουν ακόμα ότι είναι με το Γιώργο (ενώ δεν είναι πλέον είπαμε).

Οι 300 του Νίκου

Απώτερος στόχος, είναι αν μαζέψει σταυρούς για ανδρουλακικούς στην ΚΕ ποντάροντας στο ότι είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι που , ζήτημα είναι αν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα αυγατίσει σε 300 μέλη από 250). Οι κακές, πασοκικές γλώσσες λένε ότι αυτό το αποφάσισε ο Πρόεδρος για να ‘χωρέσουν’ περισσότεροι δικοί του επειδή έταξε. Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι οι 300 του Νίκου.

Το κολιέ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ στο έργο της Lisa Sotilis που επέλεξε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Η Lisa, της οποίας ο παππούς Ναπολέων Σωτίλης ήταν Στρατηγός και διοικητής της 7ης Μεραρχίας που απελευθέρωσε την πόλη των Σερρών στις 28 Ιουνίου του 1913, έκανε το ξεκίνημά της ήδη από την ηλικία των 18 στο Μουσείο του Βερολίνου ως παιδί-θαύμα. Γνωρίζει τον Ιόλα, εκθέτει σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, στη Μαδρίτη, Αθήνα και Ρώμη. Γνωρίζεται με τον Άντι Γουόρχολ, τον Ρενέ Μαγκρίτ. Αλλά και τους Νταλί και Ντε Κίρικο, οι οποίοι μάλιστα επιλέγουν δημιουργίες της για να κάνουν δώρο στις στις συζύγους τους. Γίνεται η βοηθός του Ντε Κίρικο, για γλυπτά που έχει παραγγείλει ο Ιόλας, ενώ κοσμήματά της, πάντα ογκώδη, αλλά εύπλαστα ώστε να ακολουθούν το σώμα έχουν φορέσει μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μπεατρίς της Σαβοϊας, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ανί Ζιραρντό, ο Ρολάντ Πετί, και άλλες προσωπικότητες. Εννοείται πως θα φορέσω κι εγώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:06

H Βρετανία ενισχύει τη νομοθεσία προστασίας του διαδικτύου κατά της ρωσικής παραπληροφόρησης

11:04

Θεοδωρικάκος: 2.500 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στην Αττική - Μείωση της εγκληματικότητας

10:58

Η αεροπορική SAS ζητάει να τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

10:51

Economist Intelligence Unit: Aμετάβλητη στο 4% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022

10:47

Κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το deal της Intrakat

10:45

Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων: Εκδόθηκε η απόφαση επί της προσφυγής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε κατά του ΟΣΕ Α.Ε

10:41

Έχετε τουριστική επιχείρηση; Πώς θα αξιοποιήσετε τα κονδύλια των αναπτυξιακών προγραμμάτων

10:36

Σπουδές κορυφαίου επιπέδου στο νέο πρόγραμμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

10:34

Αυτοκίνητο: Πιο επιρρεπείς σε τροχαία οι οδηγοί έως 30 ετών

10:31

Νέα προσπάθεια θετικής αντίδρασης στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

10:31

Αυστραλία: Tέταρτη ημέρα σφοδρών βροχοπτώσεων - Πλημμύρες και νέες εκκενώσεις

10:21

Μελέτη: Η μειωμένη μυϊκή μάζα σχετίζεται με ταχύτερη έκπτωση της γνωσιακής λειτουργίας

10:21

EE: 7 εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα

10:17

NATO: Σήμερα η υπογραφή των πρωτοκόλλων για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας

10:12

AstraZeneca: Εξαγορά της TeneoTwo για 1,27 δισ. δολάρια

10:09

Φθηνή κατοικία σε νέα ζευγάρια και ευάλωτους, κατάρτιση και απασχόληση σε άνεργους - Όλες οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ

09:59

Στις 11.30 η ομιλία Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

09:58

Κύπρος: Στις 5/2/23 η εκλογή του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

09:55

Intrakat: Ολοκληρώθηκε το deal Intracom – εφοπλιστών στα 2,95 ευρώ/μετοχή

09:54

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Ανακοινώθηκε η παράταση των αιτήσεων μέχρι τις 8 Ιουλίου

09:47

ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων

09:46

Σκρέκας για επιδότηση ρεύματος Ιουλίου: Κάλυψη όλων των κατοικιών και όλης της κατανάλωσης - Στα 20 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα

09:39

Βρετανία: Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων

09:37

ΑΕΙ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - Την Πέμπτη εισάγεται στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

09:34

Φινλανδία: Εγκαταστάθηκε η πρώτη στον κόσμο μπαταρία από άμμο

09:30

Conde Nast Traveller: Αφιέρωμα του Βρετανικού περιοδικού σε Πάτμο και Λειψούς

09:26

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης από Σεπτέμβριο – Χαμηλά ο πήχης για νέα παράταση στην Επιστρεπτέα

09:16

Κορκίδης: Θερινές εκπτώσεις εναντίον ετήσιου πληθωρισμού

09:10

Οικονόμου: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45, με μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ

08:56

Τουρκία: Αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο τα «ελληνικά» F-35