INSIDE OUT

Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

18-05-2022 | 07:48
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

Όπως τα είπε ακριβώς ο Κυριάκος, έτσι ήταν. Κάποιοι παλαβοί Αθηναίοι σκέφτηκαν να έχουν οι πολίτες ίσα πολιτικά και νομικά δικαιώματα, να ψηφίζουν, να μιλούν ελεύθερα στην Αγορά, στο Δήμο κλπ κλπ. Εννοείται πως οι γυναίκες και οι σκλάβοι είχαν αποκλειστεί. Μέχρι που βρέθηκε ένας άλλος έξυπνος, ο Πλάτωνας και πρότεινε στην Πολιτεία του, οι γυναίκες να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και να αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας. Και τι καταλάβαμε μετά, πείτε μου; Βγήκαν οι γυναίκες ίσες σε όλα, καταργήθηκαν οι σκλάβοι και με τα βίας βρίσκω να μου μαζέψουν τις δάφνες και να παστρεύουν το Μαντείο.

Το χειροκρότημα

Και πήγε ο Μητσοτάκης και τα ξεφούρνισε όλ’ αυτά στο Αμερικανικό Κογκρέσο, και κόντεψε να πάθει αγκύλωση απ' το χειροκρότημα το χέρι της Καμάλα και της Πελόζι. Τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές η Πελόζι σήκωσε όλο το Κογκρέσο για χειροκρότημα. Τόσο που δεν άντεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε με παράπονο πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον χειροκροτούν λιγότερο!

Τελοσπάντων, οφείλω να ομολογήσω ότι η επιτυχία ήταν τεράστια. Αν σκεφτείς ότι κάθισε μόνος του την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί βάζοντας τις τελευταίες πινελιές της ομιλίας στο Μαξίμου, νομίζω πως έχει κάποιο ταλέντο. Το αναγνώρισε και η Πελόζι.

Όλες οι γυναίκες του Προέδρου

Η σύζυγος και οι κόρες του Πρωθυπουργού με τη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία σχολίασε πως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν «μοναδικής έμπνευσης, ισάξια του Βάτσλαβ Χάβελ». 

Οι αναφορές του Κυριάκου ειδικά στις γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε προκάλεσαν ενθουσιασμό. «Κάθε κράτος που δεν αξιοποιεί τα ταλέντα των γυναικών του, κατέστησε σαφές ο Πλάτων, σπαταλά τους μισούς πόρους που διαθέτει. Και ως γιος, σύζυγος, αδελφός και πατέρας ισχυρών και δημιουργικών γυναικών, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο», είπε κάνοντας τη Μαρέβα, τη Σοφία και τη Δάφνη, και τη Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα να χαμογελούν με ικανοποίηση.

Μαριούπολη όπως Μεσολόγγι

Οι αναφορές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο παραλληλισμός της Μαριούπολης, με το ελληνικό όνομα, με το Μεσολόγγι, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. «Όπως συμβαίνει σήμερα με τη Μαριούπολη τότε ήταν για εμάς το Μεσολόγγι».

Η αποφασιστικότητα στη φωνή σε συνδυασμό με τα όσα είπε για το Ουκρανικό, προκάλεσαν παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

Υπερπτήσεις, ασφάλεια, και Μάρμαρα

Σε μια ομιλία 45’ ο Κυριάκος κατάφερε να τα χωρέσει όλα και να τα συνδέσει μεταξύ τους. Σκληρές αναφορές για Τουρκία και τις υπερπτήσεις, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το ενεργειακό, ο ρόλος των social media στις Δημοκρατίες, η απειλή των αυταρχικών καθεστώτων, το Κυπριακό, αλλά και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Όλα τέθηκαν με λεκτική κομψότητα, χωρίς περικοκλάδες. Η ομιλία είχε ροή και τέμπο, κορυφώσεις και αναπάντεχες στροφές. Καθόλου βαρετή.

Οι πιο χαρούμενες

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να αποφασίσω ποια κυρία ήταν πιο χαρούμενη: Η σιδηρά της διπλωματίας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που εργάστηκε πολύ σκληρά για την επίσκεψη αυτή, ή η κ. Μενέντεζ; Η κ. Παπαδοπούλου θα απολαύσει τον θρίαμβο τις επόμενες μέρες αθόρυβα, όπως συνηθίζει.

Η σύζυγος του Προέδρου της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πάλι, δεν έκρυβε τη χαρά της, τόσο κατά τη δεξίωση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν,

όσο και στην ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ο Μπομπ Μενέντεζ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τα ελληνοτουρκικά και έχει αποτελέσει ανάχωμα στις τουρκικές αιτιάσεις για εξοπλισμούς.

Κοινώς, το αίτημα της Τουρκίας τόσο για τα αναβαθμισμένα F16, όσο και τα F35 για τα οποία ήδη δρομολογήθηκε η προσγείωση τους κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα, θα περάσει από τα χέρια του φιλέλληνα Μπομπ. F35 θα πάρει και η Φινλανδία, στο κοινοβούλιο της οποίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ψήφισαν υπέρ 188 βουλευτές. Κατά τάχθηκαν οχτώ: Ένας ακροδεξιός, μια ανεξάρτητη και οι 6 από τους 18 του κόμματος της Αριστεράς που επιμένουν στη «φινλανδοποίηση», δηλαδή την ουδετερότητα της χώρας. Σουηδία και Φινλανδία πάνε ΗΠΑ για συνομιλίες.

Αλωνίζει ο Παραστατίδης

Την ώρα που ο Κυριάκος θριαμβεύει στις ΗΠΑ, στο Κιλκίς αλωνίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του παλαιού βουλευτή (πρώτα ΠΑΣΟΚ, μετά ΣΥΡΙΖΑ), με στόχο ανυποψίαστους Συνέδρους. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε, ότι Παρασκευή με Κυριακή είναι το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το οποίο θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή. Ο Παραστατίδης λοιπόν, ο οποίος είναι ανδρουλακικός, έχει κάνει τούρμπο τους Γαπικους, γιατί «ψαρεύει» συνέδρους να ψηφίσουν, οι οποίοι νομίζουν ακόμα ότι είναι με το Γιώργο (ενώ δεν είναι πλέον είπαμε).

Οι 300 του Νίκου

Απώτερος στόχος, είναι αν μαζέψει σταυρούς για ανδρουλακικούς στην ΚΕ ποντάροντας στο ότι είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι που , ζήτημα είναι αν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα αυγατίσει σε 300 μέλη από 250). Οι κακές, πασοκικές γλώσσες λένε ότι αυτό το αποφάσισε ο Πρόεδρος για να ‘χωρέσουν’ περισσότεροι δικοί του επειδή έταξε. Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι οι 300 του Νίκου.

Το κολιέ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ στο έργο της Lisa Sotilis που επέλεξε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Η Lisa, της οποίας ο παππούς Ναπολέων Σωτίλης ήταν Στρατηγός και διοικητής της 7ης Μεραρχίας που απελευθέρωσε την πόλη των Σερρών στις 28 Ιουνίου του 1913, έκανε το ξεκίνημά της ήδη από την ηλικία των 18 στο Μουσείο του Βερολίνου ως παιδί-θαύμα. Γνωρίζει τον Ιόλα, εκθέτει σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, στη Μαδρίτη, Αθήνα και Ρώμη. Γνωρίζεται με τον Άντι Γουόρχολ, τον Ρενέ Μαγκρίτ. Αλλά και τους Νταλί και Ντε Κίρικο, οι οποίοι μάλιστα επιλέγουν δημιουργίες της για να κάνουν δώρο στις στις συζύγους τους. Γίνεται η βοηθός του Ντε Κίρικο, για γλυπτά που έχει παραγγείλει ο Ιόλας, ενώ κοσμήματά της, πάντα ογκώδη, αλλά εύπλαστα ώστε να ακολουθούν το σώμα έχουν φορέσει μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μπεατρίς της Σαβοϊας, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ανί Ζιραρντό, ο Ρολάντ Πετί, και άλλες προσωπικότητες. Εννοείται πως θα φορέσω κι εγώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:37

Ανατροπή στην υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν – «Δεν είχε δίκαιη δίκη» λέει το Εφετείο της Νέας Υόρκης

17:32

Εμβόλια που προλαμβάνουν τον καρκίνο: Η σημασία του εμβολίου κατά της Ηπατίτιδας Β

17:25

Γάζα: Ένας εργαζόμενος της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό

17:20

Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

17:20

Δεν άντεξε στο διεθνές sell το Χρηματιστήριο

17:18

Άλμα 17,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο δίμηνο του 2024

17:14

ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι από κορωνοϊο, 6 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης την τελευταία εβδομάδα

17:10

Σταϊκούρας: Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας

16:59

Caterpillar: Η πτώση στις πωλήσεις επισκιάζει την κερδοφορία - Βουτιά 8% της μετοχής

16:59

Γαλλία: Οι προτάσεις Μακρόν για να αντιμετωπίσει η ΕΕ τους «θανάσιμους κινδύνους» που αντιμετωπίζει

16:57

Τα αμερικανικά μάκρο «βάφουν» με «βαθύ κόκκινο» την Wall Street

16:43

Επ. Εργασίας: Πρόστιμα και παύση εργασιών σε δεκάδες οικοδομές και εργοτάξια τον Μάρτιο

16:40

Lidl Ελλάς: Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της

16:34

Εταιρείες Διαχείρισης: Ούτε μία με πλήρη φάκελο για τη νέα άδεια – Σοβαρά κενά στην εταιρική διακυβέρνηση

16:29

Λευκορωσία: Υποστηρίζει ότι απέτρεψε επίθεση της Λιθουανίας με drones - Διαψεύδει ο στρατός της Λιθουανίας

16:17

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

16:16

Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε τέως εισαγγελέα για εξαφανισμένες δικογραφίες

16:11

ΕΕ και Κίνα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την κυκλική οικονομία

16:11

Ιταλία: Απεργούν για τους «ασφυκτικούς ελέγχους» οι δημοσιογράφοι της Rai στις 6 Μαΐου

16:10

Με τη συμβολή της COSMOTE ο διασυνοριακός διάδρομος 5G μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας

16:09

Ευρωκοινοβούλιο: Ενισχύει την παραγωγή τεχνολογίας «Net-Zero» στην Ευρώπη

16:08

Υπογραφή συμβάσεων για ενεργειακή αναβάθμιση-ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην Κρήτη

16:05

Γεραπετρίτης από Κουβέιτ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας

16:03

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες

16:01

Μιχαηλίδου: Ανοίγουμε την πρόσκληση για 700 γιατρούς στα ΚΕ.Π.Α.

15:58

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 9 εβδομάδων οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας

15:56

Μαρινάκης: Η ανάταξη της Θεσσαλίας είναι ένα εθνικό στοίχημα που θα το κερδίσουμε

15:51

ΗΠΑ: «Φρέναρε» στο 1,6% η ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο - «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός

15:45

Amazon: Επένδυση 11 δισ. στην Ιντιάνα για την κατασκευή data centers

15:43

Τι είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γιατί δεν χρειάζεται να τα αποφεύγουμε