ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα
Ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς την Κουμουνδούρου. Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Δριμύ «κατηγορώ» ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα, λόγω των δηλώσεών του για την έμφυλη βία, μετά από ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος, εξέχουσας εκείνης από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, που είναι υποψήφια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές.

Πιέσεις στην Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς την Κουμουνδούρου αναφορικά με τις δηλώσεις Παπανώτα και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να δώσει ο ίδιος λύση στο θέμα. Εξηγώντας την παρέμβασή του ο κ. Κασελάκης με την κίνησή του, υπογράμμισε ότι το έκανε για να μη φορτώσει ευθύνες σε άλλους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι σε θέματα δικαιωμάτων και ισότητας δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη "φορτώσει" ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δήλωση Παπανώτα

Σε τοποθέτησή του στον Alpha, ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για νίκη των αντιδρώντων και αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετώπισαν το θέμα με «ρηχό τρόπο». «Όταν μπεις σε έναν στίβο που δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες, καλό είναι να απομακρύνεσαι νωρίς» σημείωσε και ενημέρωσε πως από χθες ήταν σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και τους είπε πως θα παραιτηθεί εάν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις σε βάρος του. Παρότι, όπως είπε, τον διαβεβαίωσαν πως «είναι στο πλευρό μου», «δεν βλέπω κάτι τέτοιο».

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει. Είναι προσβολή στο πρόσωπό μου και προς όσους ψήφισαν» επεσήμανε σε άλλο σημείο. Ευχήθηκε, εμφανώς πικραμένος, «καλή συνέχεια» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, επισημαίνοντας όμως πως «ήμουν ο πρώτος που τον στήριξα, αλλά δεν έχει σημασία αυτό». Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την απόφαση να λαμβάνεται ύστερα από την παρέμβαση της Σοφίας Μπεκατώρου, σχολίασε πως «δεν είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ συνυποψηφίων». Ακόμα, κατήγγειλε την Ολυμπιονίκη για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

Ρελάνς ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση περνά και καλεί με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριαζίδη, για ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε προ ημερών σε βάρος του κυρίου Κασσελάκη. «Έχουν περάσει περίπου πέντε 24ωρα από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Κυριαζίδης και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνεται ότι υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός» λένε από την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταυτόχρονα στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, διότι, ενώ άσκησε κριτική στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία για τις χυδαίες, δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη και τη στάση του κ. Μητσοτάκη, όπως τις χαρακτηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου. Αντικαταστάτης του κ. Παπανώτα θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, ζωγράφος και στιχουργός. Είναι γιος της Κατερίνας Παπακώστα, πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης κρατάει «κλειστά τα χαρτιά του», ενώ ο πρώην υποψήφιος άφησε αιχμές για την στάση της Κουμουνδούρου. «Είχα μιλήσει χθες με υψηλά ιστάμενους του ΣΥΡΙΖΑ και μου είχαν πει ότι είναι στο πλευρό μου» τόνισε ο κ. Παπανώτας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider