Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα
Μέχρι το 2028 αναμένεται, αν όλα προχωρήσουν όπως προβλέπεται, να έχουμε τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα.

Μέχρι το 2028 αναμένεται, αν όλα προχωρήσουν όπως προβλέπεται, να έχουμε τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας, σήμερα, στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφέρθηκε στην αλλαγή των ισορροπιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στον αέρα επισημαίνοντας ότι «με τα Rafale που αποκτούμε εμείς και δεν θα αποκτήσει η Τουρκία, με το πρόγραμμα των Viper που έχουμε προχωρήσει εμείς και η Τουρκία ακόμα περιμένει το πράσινο φως για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση, με τα F-35 που θα αποκτήσουμε, το πράσινο φως έχει δοθεί μένουν τα διαδικαστικά σημεία ενώ οι γείτονες έχουν αποκλειστεί από αυτό το πρόγραμμα, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε πολύ καλά σε σημείο στον αέρα».

Συμπλήρωσε ότι «από εκεί και πέρα υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και σε θάλασσα και σε ξηρά όσον αφορά τα εξοπλιστικά μας». «Είναι», είπε, «δρομολογημένες όμως οι κινήσεις». Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου υπογράμμισε ότι τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία «με μηνύματα ή απευθείας επικοινωνία» πρέπει να παραμένουν «ανοικτά» ενώ για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τόνισε ότι «ο υπουργός Άμυνας ο κύριος Στεφανής επεδίωξε από την αρχή να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι επικοινωνίας με το νέο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τον κύριο Γκιουλέρ».

«Τα κανάλια επικοινωνίας», πρόσθεσε, «αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα σε καιρούς έντασης προκειμένου να γίνουν οι προσπάθειες εκτόνωσής της». Ειδικότερα για τον Έβρο, αναφέρθηκε στην επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών «του δικού μας υπηρεσιακού του κυρίου Κασκαρέλη και του νέου Τούρκου υπουργού Εξωτερικών του κυρίου Φιντάν ενώ ξεκαθάρισε: «Ο Χαράλαμπος Λαλούσης ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει τεράστια εμπειρία γιατί έχει χρηματίσει και … στον Έβρο και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού». «Υπάρχουν», ανέφερε, «άνθρωποι και σε επίπεδο υπηρεσιακής κυβέρνησης που ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Αλλά κυρίως υπάρχουν και από πίσω δομές όπως η ελληνική αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις φυσικά που επίσης ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία – Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει

Σκέρτσος: Η παραλία Πάνορμος στη Μύκονο αποδόθηκε στους πολίτες - Η ανομία ηττήθηκε

gazzetta
gazzetta reader insider insider